Asus Rog Notebook Isı Değerleri Normal mi?

throttle stop programı ile hem undervolt yapıp hemde oyunlarda turboyu kapatabilirsin bu 70 derecelere kadar düsürür msı afterburner programı ile ekrankartına undervolt yapabilirsin buda 85 derecelere düsürür

throttle stop programı ile hem undervolt yapıp hemde oyunlarda turboyu kapatabilirsin bu 70 derecelere kadar düsürür msı afterburner programı ile ekrankartına undervolt yapabilirsin buda 85 derecelere düsürür
Throttle Stop programı biraz karışık geldi onun yerine Intel Extreme Utility kullansam sorun olur mu? Msi AfterBurner programında voltaja dokunamıyorum bile kilitli o sekme.

Undervolt ile 10 dakikalık test ettiğim zaman herhangi bir crash, reset mavi ekran almadım aksine oyundaki takımalar azaldı ve sanki daha akıcı gibi geldi oyun. Ama en fazla 8 derece düştü. Termal macun yeniledikten sonra undervolt olmadan ve olduktan sonra denemem daha sağlıklı sanırım.

Dosya Ekleri

• 677.png
    17,2 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Türkçe detaylı bir rehber var mı?
Undervolt evrenseldir. Rehberi bir arkadaşa yardımcı olmak için yazmıştım. Birebir bütün Intel işlemcilere uygulayabilirsiniz.

Evrenseldir derken ben nasıl yapıldığını anlamak için Türkçe var mı diye sormuştum, windowsta yaptığımız hangi işlem evrensel değil ki? Birkaç video bulup yaptım ancak 91 derecede kaldı bugün -0.150V deneyeceğim 85-88 arası gezse işlemci için normal bence. Fabrikada 100 derece sıcaklığa kadar kullanımı uygun yazıyor notebook işlemcilerin.

Yok hocam bazı arkadaşlar konu hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadığı için genelde bu mesajdan sonra ix xxxxH/M/QM/HK işlemcim var ama benim ona göre bir rehber var mı şeklinde soruyorlar. Ya da Windowsum 7-8-8.1 ona olur mu vs. Genel olarak prosedürün aynı olduğunu belirtmek için yazdım. Yani rehberdeki "mantığı" Windows olmasa da Linux/Mac'de çalışan bir işlemciye ya da işletim sistemi olmayan bir mikro işlemciye de uygulayabilirsiniz. Undervoltun mantığı her yerde aynıdır.

Şimdi anladım kusura bakmayın, her işlemcide voltaj değişir denemek lazım. Hatta aynı işlemci farklı bilgisayarlarda bende olmasa bile düşük voltaj da çalışabilir.

MSI afterburner programı ile undervolt işlemini ctrl + f tusuna basarak karsına tablo gibi bişey cıkar oradan yapıcaksın voltaj sekmesi kapalı olabilir sıkıntı yok

MSI afterburner programı ile undervolt işlemini ctrl + f tusuna basarak karsına tablo gibi bişey cıkar oradan yapıcaksın voltaj sekmesi kapalı olabilir sıkıntı yok
Ekran kartına undervolt yapmak performansı ciddi ölçüde etkiliyor diyorlar önerilmiyor sanırım, işlemciye Intel Extreme Tuning den yaptım zaten.

ben kendim yaptım bir sıkıntı görmedim
ekran kartım 86 87 derecelere ulaşıyordu suan 75 dereceyi gecmiyor
55 fps alıyorsamda 53 almaya basladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…