Throttle Stop programı biraz karışık geldi onun yerine Intel Extreme Utility kullansam sorun olur mu? Msi AfterBurner programında voltaja dokunamıyorum bile kilitli o sekme.throttle stop programı ile hem undervolt yapıp hemde oyunlarda turboyu kapatabilirsin bu 70 derecelere kadar düsürür msı afterburner programı ile ekrankartına undervolt yapabilirsin buda 85 derecelere düsürür
Undervolt evrenseldir. Rehberi bir arkadaşa yardımcı olmak için yazmıştım. Birebir bütün Intel işlemcilere uygulayabilirsiniz.Türkçe detaylı bir rehber var mı?
Evrenseldir derkenUndervolt evrenseldir. Rehberi bir arkadaşa yardımcı olmak için yazmıştım. Birebir bütün Intel işlemcilere uygulayabilirsiniz.
i5 9300H Undervolt Rehberi
Monster A5 16.1 ve Lenovo L340'i undervoltlama sansim oldu. Burada yazilanlar bu tecrublere dayaniyor fazlasi degil. Monster'i XTU ile undervoltlayamadim neden bilmiyorum ama islemciyi gormedi. Undervolt: Islemci ya da GPU'ya verilen voltaji azaltarak isinmayi ve dolayli olarak performansi...www.technopat.net
Yok hocam bazı arkadaşlar konu hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadığı için genelde bu mesajdan sonra ix xxxxH/M/QM/HK işlemcim var ama benim ona göre bir rehber var mı şeklinde soruyorlar. Ya da Windowsum 7-8-8.1 ona olur mu vs. Genel olarak prosedürün aynı olduğunu belirtmek için yazdım. Yani rehberdeki "mantığı" Windows olmasa da Linux/Mac'de çalışan bir işlemciye ya da işletim sistemi olmayan bir mikro işlemciye de uygulayabilirsiniz. Undervoltun mantığı her yerde aynıdır.Evrenseldir derkenben nasıl yapıldığını anlamak için Türkçe var mı diye sormuştum, windowsta yaptığımız hangi işlem evrensel değil ki? Birkaç video bulup yaptım ancak 91 derecede kaldı bugün -0.150V deneyeceğim 85-88 arası gezse işlemci için normal bence. Fabrikada 100 derece sıcaklığa kadar kullanımı uygun yazıyor notebook işlemcilerin.
Şimdi anladım kusura bakmayın, her işlemcide voltaj değişir denemek lazım. Hatta aynı işlemci farklı bilgisayarlarda bende olmasa bile düşük voltaj da çalışabilir.Yok hocam bazı arkadaşlar konu hakkında hiç bir bilgiye sahip olmadığı için genelde bu mesajdan sonra ix xxxxH/M/QM/HK işlemcim var ama benim ona göre bir rehber var mı şeklinde soruyorlar. Ya da Windowsum 7-8-8.1 ona olur mu vs. Genel olarak prosedürün aynı olduğunu belirtmek için yazdım. Yani rehberdeki "mantığı" Windows olmasa da Linux/Mac'de çalışan bir işlemciye ya da işletim sistemi olmayan bir mikro işlemciye de uygulayabilirsiniz. Undervoltun mantığı her yerde aynıdır.
Ekran kartına undervolt yapmak performansı ciddi ölçüde etkiliyor diyorlar önerilmiyor sanırım, işlemciye Intel Extreme Tuning den yaptım zaten.MSI afterburner programı ile undervolt işlemini ctrl + f tusuna basarak karsına tablo gibi bişey cıkar oradan yapıcaksın voltaj sekmesi kapalı olabilir sıkıntı yok
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.