ASUS ROG Scope RX mi Wraith 75 mi?

• Konuyu başlatan FaXzz
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 302
Günümüz klavyeleri ikiye ayrıldı artık. Markalı klavyeler yani ASUS, Logitech, Razer, Corsair gibi firmaların ürettikleri ve Custom yapılı klavyeler, Epomaker, Akko ve Türkiye tarafında Wraith'in ürettiği W75 öne çıkıyor. Markalı klavyelerin ömrü daha kısa olur ve yazım deneyimi olarak Custom yapılı olan klavyelerin yanına yaklaşamaz, yay problemi olur Space'e basınca çınlama sesini duyarsınız siniriniz bozulur vs. vs.

Kısaca bu sebeplerden dolayı W75 almak daha mantıklı olur.

Bu sevgi sadece klavye odaklı değil. Misal monitörleri şu anda kullanmakta olduğum kulaklığı yakın zamanda da 280Hz bir TUF monitör almayı düşünüyorum genel marka ürünlerini sevdiğim için Scope'u rakip seçtim. Öneriniz ve cevaplarınız için teşekkür ederim

Açıkçası ben de markaya bakıyordum bu çevre bileşenlerinde. Ancak şöyle 2 hafta hafayı yiyerek klavye araştırması yaptıktan sonra MonsGeek M1 V5 VIA modelini aldım. Klavye geldi kullanmaya başlamadan yine araştırmaya devam ettim. Dün kutusunu açtım ve bi' elime aldım klavyenin kalitesi o kadar üst seviye ki. Kendi klavyem adına konuşuyorum bu arada. Full aluminyum bir klavye. 2 KG ağırlığı var. Sonra masaya koydum tuşlarına bastım hissiyatı ve sesi o markalı klavyelerin asla yaklaşamayacağı kadar mükemmel. Creamy Purple Pro switch vardı benim klavyemde. Adı gibi kremsi bir sesi var. Tek sağ ok tuşunda ufak bir yay sesi vardı ki onu da duymak için klavyeye yapışman gerek. İstersem yanından gelen yedek switch ile bu sorunu da çözerim. İnternette her markada olduğu gibi MonsGeek markasıyla sorun yaşayanlar da vardı ancak söylenen sorunların 1 tanesini bile yaşamadım. Tek klavyenin ışık seviyesi az pil ömründen dolayı QMK ile arttırabiliyorum onu da. Yani önyargıyla yaklaşma derim. W75 malzeme kalitesi açısından benim klavyemden daha geride olur plastik bir kasası var bildiğim kadarıyla ama ses olarak vb. videolardan duyduğum kadarıyla fazlasıyla başarılı. Ancak yine de Wraith almayı hiç düşünmedim bu yüzden marka hakkında pek yorum yapmayacağım. Sadece custom klavye olduğu için kendi kullandığım markadan örnek verdim.

Markalı klavyeler belki iyi bir hissiyat verir ancak iyi bir ücret de isterler bunun için. Muhtemelen benim klavyem Azoth'a göre daha iyi hissiyat veriyor ancak fiyatı çok daha ucuz. Malzeme kalitesi de daha iyi benim klavyemin. Azoth'un sadece üst plakası alüminyum mesela. Yani custom klavyelerdeki kaliteyi almak için markalı klavyelere çok daha fazla ücret ödemek gerekli. Gereksiz bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı