Asus ROG Strix B360-G İlk Görüş

Ürün elime geçeli 1 saat felan oldu 1 saattir kurcalıyorum. 16.05.2018'de Nanokatalog'dan sipariş etmiştim. 04.05.2018'de sipariş ettiğim geciken RAM ile beraber geldi.

Paketleme orta üstü sayılabilecek durumdaydı. Baloncuklu naylona 2 kat sarılmış kenarlardan koli bandıyla hem kısa hem uzun bantlanmıştı. Açarken epey vakit harcadım hem heyecanı hem de naylonu tekrar kullanabilirim diye :D

DSC_0438.JPG

DSC_0436.JPG

DSC_0437.JPG
Açtığımda waow dedim kutudan ROG simgeler, kısaltmalar fışkırıyor :D İlk defa kendi masaüstümü oluşturuyorum kendim satın aldığım parçalarla. Asus'a hep güvendim belki fanboy olabilirim ama üzmedi bu zamana kadar.
Ama dikkatimi çeken şey kutu sanki ya açılmıştı ya satıcıdan yada aracı Nanokatolog'dan. Çünkü naylonları çıkardığımda kutu ilk resimdeki gibi sadece kulakları ben çıkardım gerisi aynıydı. Kutuda da hafif böyle kırılmalar kapağı açılmış gibi katlanmalar vardı köşelerde kenarda. Ürünü deneyemiyorum da sistem kurulu değil, çalışıyorsa sıkıntısız benim için çok problem arz edecek bir deformasyon yoktu yani. Belki de Nanokatalog'daki arkadaşlar bakmıştır çaktırmadan bilmiyorum ürün yeni diye :D

KUTU İÇERİĞİ

DSC_0434.JPG

Soldan sağa doğru;
  1. Kullanma klavuzu.
  2. Üstündeki de CD.
  3. Garanti belgesi boş olarak.
  4. Kapı kolu askılığı. Görünen tarafı resimde. Diğer tarafta ise " GAME OFF YOU MAY ENTER" yazılı.
  5. Çıkartmalar. 20 ye yakın irili ufaklı baya var.
  6. ve 7. Bilgilendirme kitapçıkları pek bakmadım onlara.
Üsttekiler de SATA kabloları, plastik kelepçe, vida.

EN CİVCİVLİ BÖLÜM
DSC_0436.JPG
DSC_0439.JPG
DSC_0440.JPG
DSC_0441.JPG

Anakart mükemmel. Her yerinde ROG fışkırıyor cidden güzel tatlı bir havası var. I/O kapalı panel olması, üst ve sol taraftaki alüminyon soğutma blokları, işlemci soket kapağı, kablolama kolaylığı için pin girişleri sağ ve alt kenarlarda olması, 2 adet M.2. slot.
Hoşuma giden yerler işlemci soket kapağı. Plastik kapak çıkabiliyor. Soketin alt tarafında elle açılmaması için de bir vida mevcut.
Ön önemli noktası AMAN HA AMAN PARMAĞINIZI SOKETİN ÜSTÜNDE GEZDİRMEYİN. BEN SOKET YAPISI ÖNCEKİ SERİLER GİBİ TIRNAKLAR İŞLEMCİDE ZANNETTİM. TIRNAKLAR BU SEFER SOKETTE. CIRTCIRTLI AYAKKABININ CIRTCIRT. HİÇ FARKI YOK İNCECİK KIL GİBİ. ACEMİLİK ETTİM NERDEYSE 2 TANESİNİ EĞİYORDUM.

I/O PANELİ
DSC_0442.JPG

Bundan sonra B360 serisi anakart alacaklara tavsiyemdir bu anakart bana 560TL'ye geldi dolar günden güne artmakta. Asus olması zaten benim önceliğim cezbedici tarafı ise Strix ROG tasarıma sahipliği. Micro ATX mükemmel bir anakart.
İlk incelemem umarım hoşunuza gider beğenileri eksik etmeyiniz şimdiden teşekkürler :)

Unutmadan anakartı farketmemi sağlayan @Pantheon hocama buradan selamlar :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok beğendiğim bir anakart. Bu ay sonuna kadar bekleyeceğim ben. Asus bu ay sonu ülkeye getirecekmiş B360-G ve B360-I versiyonlarını. Benim birinci önceliğim ITX olmasıydı. Çünkü arkadaşımın dükkanda fazla yer yok, ve minik bir sistem kurmayı düşünüyorum ona.

Valla bende baya beğendim aldığıma da memnunum. Kısa sürede test etmeye çalışacağım. Eksiğim olduğundan çalışıp çalışmadığını deneyemiyorum. Şimdi bide sana sorum olacak ben bu kadar Evo 970 240 GB alacağım. Yeteceğini düşünüyorum lakin varsayalım yetmedi ikinci slotada aynısından aldığımda ikisini beraber 32 Gb/s'de kullanabilecek miyim yoksa hızda düşme olacak mı ? Baktığım kadarıyla bir slotu PCIE 3.0 x4, diğer slotu PCIE 3.0 x2 destekli sanırım 2. yi aynı hızda kullanamayacağım. Ekran kartı olarak 1060 6 GB düşünüyorum.

Dostum resimlerine ufaktan baktım özelliklerinipek incelemedim ama seri nerdeyse aynı olduğundan pek fark yoktur. Asus'taki soğutucu bloklar, kapalı panel I\O ve benm için Asus olması Asus tercih etmem ve önermem için yeterli sebeptir.

Hocam yurtdışından geldiği için bir sıkıntı olur mu ? Ekran kartında bir sorun yaşamadım şimdilik ama anakart konusunda kararsız kaldım.

Valla iki sipariş geçtim. Birini 4 mayısta işlemci + bellekti. İşlemci stoktaydı 3 günde geldi. Ram dışarıdan getirildi. O parti şans eseri baya gecikti ki 16 sında verdiğim anakart siparişiyle beraber 23'ünde geldi. Memnunum şuanlık. Ürün hem malzeme kalitesi hem tasarım olarak fiyatının benim gözümde öncüsü.

ROG Strix B360-G Gaming, çift M.2 yuvası barındırır. Bunlardan biri hem SATA hem de PCIe 3.0 x2 modlarını desteklerken, diğeri ise NVMe için PCIe 3.0 x4'ü destekler. İkisi birlikte size en hızlı ve en esnek M.2 arayüzünü sağlar.

Yani 2. olanı 16GB/s olarak kullanacaksın. Yetmediği zaman bence elindekini satıp 500GB al. Yabancı kaynaklarda o hız farkını anlayamazsın diyorlar.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı