ASUS ROG STRIX B450F-Gaming ile R7 5800x3D kullanılır mı?

Ramazan65546

Hectopat
Elimde ilk olarak ASUS B450F Gaming anakart bulunuyordu, bunun üzerine sistem dizmek istedim. İlk olarak ekran kartı araştırdım uyguna bir 4070 Ti aldım.
Kingston Renegade 32 GB RAM aldım. Sistem yüke bindiğinde mavi ekran veriyor şu anlık, işlemciden ötürü diye düşünüyorum sistemde R5 2600 takılı.
Sorum şu bu anakarta R7 5800x3D aldığımda herhangi bir sorun veya güç kaybı ile karşılaşır mıyım?
İkinci olarak DeepCool PM850D bu sisteme uygun gördüm daha iyi bir öneriniz var mı?

BIOS güncellemesiyle gayet kullanabilirsiniz. Güzel bir B450'dir. PSU için maksimum bütçeniz nedir? PM850D kötü bir ürün değil ama 4070 Ti odaklı bir sistem 850W aşırı fazla ve daha iyi ürünler bulunabilir.

R5 2600 takılı diye mavi ekran vermez. Sorun çeşitli olabilir. O konuda bir bilgim yok.

BIOS güncellemesiyle gayet kullanabilirsiniz. Güzel bir B450'dir. PSU için maksimum bütçeniz nedir? PM850D kötü bir ürün değil ama 4070 Ti odaklı bir sistem 850W aşırı fazla ve daha iyi ürünler bulunabilir.

R5 2600 takılı diye mavi ekran vermez. Sorun çeşitli olabilir. O konuda bir bilgim yok.
Güç kaynağı için Max bütçem 3000 TL
Mavi ekranı biraz daha detaylandırayım
4 kanal ram kullanıyordum herhangi bir oyundayım diyelim tak diye oyundan atıyordu veya rardan dosya çıkartmaya çalıştığımda bir dosyanın bozuk olduğunu söylüyordu (bozuk olmamasına rağmen). biraz araştırma sonucu r5 2600 un 2 kanal ve 2933 MHz desteklediğini okudum ram frekansını 2933 e çektiğimde sorun gitti, sonra ben Windows 11 e update ettim bu kez oyun oynarken veya Bench testlerinde mavi ekran almaya başladım Windows 10 a geri döndüm ama sorunum gitmedi, işlemci alana kadar sorunun kaynağını aramayı bıraktım. ek olarak anlık kullandığım güç kaynağı sağlam bir 600 watt ama sistem uzay montaj sabit disk veya fan yok yani bu anakart işlemci ram için şimdilik yeteceğini düşünüyorum.

Güç kaynağı için maksimum bütçem 3000 TL
Mavi ekranı biraz daha detaylandırayım
4 kanal RAM kullanıyordum herhangi bir oyundayım diyelim tak diye oyundan atıyordu veya RAR'dan dosya çıkartmaya çalıştığımda bir dosyanın bozuk olduğunu söylüyordu (bozuk olmamasına rağmen). Biraz araştırma sonucu R5 2600'un 2 kanal ve 2933 MHz desteklediğini okudum RAM frekansını 2933'e çektiğimde sorun gitti, sonra ben Windows 11'e Update ettim bu kez oyun oynarken veya Bench testlerinde mavi ekran almaya başladım Windows 10'a geri döndüm ama sorunum gitmedi, işlemci alana kadar sorunun kaynağını aramayı bıraktım. Ek olarak anlık kullandığım güç kaynağı sağlam bir 600 watt ama sistem uzay montaj sabit disk veya fan yok yani bu anakart işlemci RAM için şimdilik yeteceğini düşünüyorum.

Dediğim gibi mavi ekran sorunlarınız hakkında bir bilgim yok. Ama konu açarsanız ilgilenen olacaktır.

RM750X alabilirsiniz. Corsair'in global desteği de övülecek düzeydedir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı