ASUS ROG STRIX B850-E GAMING vs MSI MAG X870 TOMAHAWK

MC YIKIK

Decapat
Daha fazla  
Ryzen 7 9800x3D işlemci için anakart almak istiyorum, 2 anakart arasında kaldım. İleriye dönuk ve overclock için daha performanslı bir anakart olmasını istiyorum.

ASUS ROG STRIX B850-E Gaming anakart 16.000 bin TL fiyatı var.

MSI MAG X870 Tomahawk 13 bin TL fiyatı var.
Sizce hangisini seçmeliyim aralarındaki farklar neler?

Ryzen 7 9800x3D işlemci için anakart almak istiyorum, 2 anakart arasında kaldım. İleriye dönuk ve overclock için daha performanslı bir anakart olmasını istiyorum.

İkisinde de overclock yapabilirsiniz ama ROG STRIX de 16+2+2 (90a) faz varken Tomahawk'ta 14+2+1 (80a) faz dizilimi vardır bundan dolayı ROG özellikle overclock için daha ön plana çıkmaktadır. 2 kartta fiyatlarını hak ediyor mu orası ayrı.

Ben MSI kullanıcısı olarak X870 Tomahawk tavsiye etmem ha bire sorunlarla karşılaşıyordum iade ettim bende anakart arıyorum ASUS ROG STRIX B850-E anakartı X870e anakartları ile karşılaştırdım aralarında fark aynı özelikleri taşıyor ama fark olarak X870e de çift PCI-e 5.0 var ROG STRIX B850-E de ise 1 X870e 2X USB 4 varsa ROG STRIX B850-E de 1X var X870e USB girişi 10 veya 12 adet varsa ROG STRIX B850-E de ise 7 bilemedin 8 tane var bu X870e de M.2 portu 4 ise ROG STRIX B850-E 5 adet var 2X PCI-e 5.0 M.2 portu mevcut. QLED var hata LED'i var. Ama karşılaştır ROG STRIX B850-E hız aşırtma potansiyeli çok güzel hele hele R9 9950X R9 9950x3D işlemcileri rahatlıkla besler.

İkisinde de overclock yapabilirsiniz ama ROG STRIX de 16+2+2 (90a) faz varken Tomahawk'ta 14+2+1 (80a) faz dizilimi vardır bundan dolayı ROG özellikle overclock için daha ön plana çıkmaktadır. 2 kartta fiyatlarını hak ediyor mu orası ayrı.

Bence ROG hak ediyor Tomahawk maalesef piyasaya kronik sorunlu çıktı.

Ama ileriye dönük alacaksanız gözü kapalı MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi alın rahat edin.

Sanırım arkadaşa sorunlu anakart gelmiş, Tomahawk'ın X870 serisi çok iyidir. Forumlarda çok fazla kullanıcısı var ve şikayet edeni hiç görmedim. Bu arada faz sayısı kadar fazın yapısıda çok önemlidir.

Ben MSI kullanıcısı olarak X870 Tomahawk tavsiye etmem ha bire sorunlarla karşılaşıyordum iade ettim bende anakart arıyorum ASUS ROG STRIX B850-E anakartı X870e anakartları ile karşılaştırdım aralarında fark aynı özelikleri taşıyor ama fark olarak X870e de çift PCI-e 5.0 var ROG STRIX B850-E de ise 1 X870e 2X USB 4 varsa ROG STRIX B850-E de 1X var X870e USB girişi 10 veya 12 adet varsa ROG STRIX B850-E de ise 7 bilemedin 8 tane var bu X870e de M.2 portu 4 ise ROG STRIX B850-E 5 adet var 2X PCI-e 5.0 M.2 portu mevcut. QLED var hata LED'i var. Ama karşılaştır ROG STRIX B850-E hız aşırtma potansiyeli çok güzel hele hele R9 9950X R9 9950x3D işlemcileri rahatlıkla besler.

Bence ROG hak ediyor Tomahawk maalesef piyasaya kronik sorunlu çıktı.

Ama ileriye dönük alacaksanız gözü kapalı MSI MPG X870e Carbon Wi-Fi alın rahat edin.

Sanırım arkadaşa sorunlu anakart gelmiş, Tomahawk'ın X870 serisi çok iyidir. Forumlarda çok fazla kullanıcısı var ve şikayet edeni hiç görmedim. Bu arada faz sayısı kadar fazın yapısıda çok önemlidir.

Ben bugün aldım çok araştırdım X870 Carbon Wi-Fi çok iyi bir anakart ama arada 9 bin lira fark var o paraya iyi bir Power alabilirim sorun çikarmamasını umuyorum.

Merhaba arkadaşım anakartların kralı Asus Rog strix ve Arus Crosshair serisidir. madem almışsınız rabbimden dileğim sağlıklı günlerde kullanmanızı Dilerim.

asus b850 ve x870 arasında fazla fark yok 10 üzeri hardiskiniz varsa x870e-e alıcaksınız hardisk arşiviniz yoksa b850 yeterlidir sizin için. bu mesajım anakart alacak arkadaşlarıma gitsin.

Merhaba arkadaşım anakartların kralı ASUS ROG STRIX ve arus Crosshair serisidir. Madem almışsınız rabbimden dileğim sağlıklı günlerde kullanmanızı dilerim.

ASUS B850 ve X870 arasında fazla fark yok 10 üzeri hardiskiniz varsa X870E-E alacaksınız hard disk arşiviniz yoksa B850 yeterlidir sizin için. Bu mesajım anakart alacak arkadaşlarıma gitsin.

ASUS'ta X870E-E Gaming Wi-Fi sorun yaratan anakart en sağlam kart şu an sorunsuz MSI Carbon Wi-Fi ile ASRock taici dikkatini çekerim mesajın önerleyici olmamış.

Ben bugün aldım çok araştırdım X870 Carbon Wi-Fi çok iyi bir anakart ama arada 9 bin lira fark var o paraya iyi bir Power alabilirim sorun çikarmamasını umuyorum.

Carbon aldıysan sorunsuz kartır ben MSI anakart aldığım zaman hep Carbon aldım hiçbir sorun yaşamadım ASUS gibi RAM beğenen bir anakart değil. Carbon.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI MAG ve Carbon Gigabyte Aorus ortalama çoğu anakartları kullandım DDR4 ve DDR5 platformlarında içlerinde en iyi ASUS ROG STRIX ve croshair serileri oldu. Fanboyu değilim 41 yaşında fan boyluk yapamayacak kadar meşgulum. Ben sadece tecrübelerimi aktardım. Tabii ki istediğini kullanabilir

İkisi de çok pahalı ve codecleri berbat. ALC 4080 sorunlu bir codec. Eğer DAC dönüştürücü kullanılacaksa tamam, ama anakartın ses kartı kullanılacaksa, ALC 4080 uzak durulması gereken bir codec. TUF'un codec ALC1220p ve her 2 karttdan da çok daha iyi.

Forumda benden başkaları da var X870 Tomahawk anakart hakkında olumsuz yazanlar fazla görmedim diyorsun yabancı olsun olmasın fazlasıyla şikayet eden var.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı