ASUS ROG STRIX fanlar yavaş dönüyor

Yer
Bursa
Merhaba arkadaşlar başlıkta belirtiğim gibi kartımın 1 tane fanı yavaş dönmeye başladı termal macun ve fanları temizlemek için kartı söktüm fırçayla fanları temizledim. Macununu değiştirip tekrar topladım kartı. Oyuna girdim MSI Afterburner ile sicaklik 2 dk içinde 85 dereceye yükseldi oyundan çıktığım zaman normal derecesine döndü. Ve soldaki fan diğerine göre yavaş ve yalpalayarak dönüyordu 55 derecenin altına düştüğü zaman fanlar duruyordu. Artık sürekli dönüyorlar. Yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Afterburner açıp, herhangi bir oyuna(tercihen ekran kartını %100 yükleyen bir oyun) girdikten sonra. Ekran kartına ait birkaç değeri(fan, sıcaklık, saat hızı) paylaşabilir misiniz?

İşteyim şu an. 4 5 gibi atabilirim.
Senin sorununa benzer bir şey bana da oldu bende de MSI Armor RX 570 var sağ fanı bozulmuştu 2 kez garantiye verdim düzelttiler fanları değiştirmişler.

Acaba fanları temizlerken mi bozuldu fanlar?

Tamamdır ne zaman müsait olursanız beni etiketleyip atabilirsiniz.

Fanları temizlerken bozulması için plastik rulman kullanmaları gerek :)

O zaman fan bozulmadı :) sadece 1 tanesi yavaş dönüyor MSI Afterburn manuel ayarladıgım zaman sicaklik 65 geçmiyor Auto'ya aldiğım zaman sicaklik yükseliyor.
BIOS'tan ayarlayabilirsin fan ayarını ya da kartın ayarlarından da ayarlayabilirsiniz.

BIOS'tan bildiğim kadarıyla sadece işlemci fan ayarı yapılıyor benim sorunum ekran kartı fanının yavaş ve sürekli dönmesi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı