ASUS ROG STRIX G15 Coil whine yüzünden tamire gitmeli mi?

Oyun oynarken haklısınız da sessiz sessiz iş yaparken sinir bozucu. 2022 modeller R7 6800H
Manuel ayarlardan fanı %1 olarak ayarlayın sıcaklığınıza göre. Fan calisirken cikmamasi lazim o sesin

Merhaba konunun üzerinden neredeyse 1 yıl geçmiş. i7 10870H 1650 Ti G15 modeline sahibim bende. Cihazda aynı coil whine var. Sesi azaltmanın tek yolu Turbo Boost'u kapamak. Kendimce yaptığım testlerde fanı kapatıp cihaz boşta Turbo açıkken odanın sessizliğinde yan sanayi şarj adaptörü misali bir ses geliyor bilgisayardan. Sebebi tahminimce işlemcinin yüksek GHz'larda çalışması işlemcim Turbo'yla beraber 4.7-5GHz'lere kadar çıkabiliyor çünkü turbosuz 2.20 üstüne çıkamıyor pek performans kaybı yaşamıyorum kapatıp kapatmamak size kalmış neredeyse 9 aydır kullanıyorum cihazı bir problem görmedim. Tahminimce bilgisayarın güç kısmından yana oluşuyor. Deneyimim üzerinden konuşuyorum yanlış bilgilendirme yapmak istemem bu işin üstadları var sonuçta.

Son düzenleme:
Merhaba konunun üzerinden neredeyse 1 yıl geçmiş. i7 10870H 1650 Ti G15 modeline sahibim bende. Cihazda aynı coil whine var. Sesi azaltmanın tek yolu Turbo Boost'u kapamak. Kendimce yaptığım testlerde fanı kapatıp cihaz boşta Turbo açıkken odanın sessizliğinde yan sanayi şarj adaptörü misali bir ses geliyor bilgisayardan. Sebebi tahminimce işlemcinin yüksek GHz'larda çalışması işlemcim Turbo'yla beraber 4.7-5GHz'lere kadar çıkabiliyor çünkü turbosuz 2.20 üstüne çıkamıyor pek performans kaybı yaşamıyorum kapatıp kapatmamak size kalmış neredeyse 9 aydır kullanıyorum cihazı bir problem görmedim. Tahminimce bilgisayarın güç kısmından yana oluşuyor. Deneyimim üzerinden konuşuyorum yanlış bilgilendirme yapmak istemem bu işin üstadları var sonuçta.
Selam. Ben de burada detaylıca anlatmaya çalışmıştım.

Aynen hocam ben de size katılıyorum. Hatta şimdi bu ses ninni gibi geliyor fark etmiyorum bile.

Selam. Ben de burada detaylıca anlatmaya çalışmıştım.

Hocam o konuyu görmedim bugün orada anlattığınız gibi ekran yenileme hızını azalttım zaten benim modelde 60-144Hz var sadece seste en ufak bir değişim olmadı maalesef. Benim için düşürmenin tek yolu Turbo'yu kapamak oradaki gibi :/
Hocam ek olarak bendeki model 45W CPU TDP'sine sahip Turbo'yla 80W çekiyor akıl almaz derecede ısınıyor bir çözümünüz var mı?
Turbosuzken de Batman Arkham Knight'ta Max 65 derece gördüm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı