ASUS ROG STRIX G15 fanlar geç devreye giriyor

SoapMactavish

Kilopat
Daha fazla  
Herkese merhabalar ve iyi forumlar dilerim. Bugün satın almış olduğum ASUS ROG STRIX G15 model Gaming Notebook'umda problem mi değil mi anlayamadığım bir durum mevcut. Cihaz FreeDOS geldi bana, Windows 11 kurdum driverları da indirdim. Sonrasında da ASUS armory create yazılımını indirdim. Bu yazılımdan cihazın anlık sıcaklık derecesini görebiliyorum fan hızlarını 4 adet seçim modundan ayarlayabiliyorum lakin şöyle bir durum var. Cihazın gündelik işlerimde hiç fan açmadığını fark ettim. Programda da fan hızları 0 RPM olarak gözüküyor.

Performans modunda dahi fanlar günlük işlerimde hiç dönmüyor. Cihazı stres testine soktum CPU Z programı ile. İşlemci sıcaklığım 60 derece iken stres testine girdiği an 92 dereceye fırladı bir anda. 1 saniyede bu kadar yükselebilir mi işlemci sıcaklığı? Sonrasında da fanların dönmeye başlaması yaklaşık 1 dakika kadar alıyor. Cihaz 1dakika falan 92 derecede fanlar dönmeden çalışıyor. Bu durum normal midir? Bu cihazların çalışma prensipleri böyle midir? Bugüne kadar sahip olduğum ve deneyimlediğim bütün dizüstü bilgisayarlarda bilgisayarı yük altına soktuğun saniye fanlar son sürat dönmeye başlardı. Bunda fanların dönmeye başlaması dediğim gibi bilgisayar yük altına girmesinden 1 dakika sonra falan oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhabalar ve iyi forumlar dilerim. Bugün satın almış olduğum ASUS ROG STRIX G15 model Gaming Notebook'umda problem mi değil mi anlayamadığım bir durum mevcut. Cihaz FreeDOS geldi bana, Windows 11 kurdum driverları da indirdim. Sonrasında da ASUS armory create yazılımını indirdim. Bu yazılımdan cihazın anlık sıcaklık derecesini görebiliyorum fan hızlarını 4 adet seçim modundan ayarlayabiliyorum lakin şöyle bir durum var. Cihazın gündelik işlerimde hiç fan açmadığını fark ettim. Programda da fan hızları 0 RPM olarak gözüküyor.

Performans modunda dahi fanlar günlük işlerimde hiç dönmüyor. Cihazı stres testine soktum CPU Z programı ile. İşlemci sıcaklığım 60 derece iken stres testine girdiği an 92 dereceye fırladı bir anda. 1 saniyede bu kadar yükselebilir mi işlemci sıcaklığı? Sonrasında da fanların dönmeye başlaması yaklaşık 1 dakika kadar alıyor. Cihaz 1dakika falan 92 derecede fanlar dönmeden çalışıyor. Bu durum normal midir? Bu cihazların çalışma prensipleri böyle midir? Bugüne kadar sahip olduğum ve deneyimlediğim bütün dizüstü bilgisayarlarda bilgisayarı yük altına soktuğun saniye fanlar son sürat dönmeye başlardı. Bunda fanların dönmeye başlaması dediğim gibi bilgisayar yük altına girmesinden 1 dakika sonra falan oluyor.

Garantisi varsa garantiye gönderin. Anormal bir sorun açıkçası.

Bende de var evet ürün bir oyunda fanlar Full'de olmasına rağmen 82 dereceden inmiyor ama böyle bir problem yaşamamıştım. Ürününüzde sorun olabilir ayrıca kendi programından ayarlaya biliyorsunuz fanların nasıl döneceğini, ne hızda döneceğini vb.

Hocam hızları ayarlanıyor evet ama fanlar bana geç tepki veriyor gibi geldi. Az önce kronometre ile ölçüm yaptım. fanlar düşük hızda dönerken stres testine soktum cihazı ve fanların olayı idrak edip kendilerini hızlandırmaya başlaması tam 1.30 dakika sürdü. Cihaz bu 1.30 dakikalık süre zarfında 93 derecede sabit kaldı. İşin ilginç yanı fanlar hızlansada cihazı soğutamıyor, fanlar çalışmıyor durumda ikende 93 derece cihaz. Fanlar son sürat dönerkende 93. Çıkamadım işin içinden gelde teknik servise bunu anlat. Normal kullanımda ısı değerleri 50 ila 60 arasında bu arada.

Hocam hızları ayarlanıyor evet ama fanlar bana geç tepki veriyor gibi geldi. Az önce kronometre ile ölçüm yaptım. Fanlar düşük hızda dönerken stres testine soktum cihazı ve fanların olayı idrak edip kendilerini hızlandırmaya başlaması tam 1.30 dakika sürdü. Cihaz bu 1.30 dakikalık süre zarfında 93 derecede sabit kaldı. İşin ilginç yanı fanlar hızlansada cihazı soğutamıyor, fanlar çalışmıyor durumda ikende 93 derece cihaz. Fanlar son sürat dönerkende 93. çıkamadım işin içinden gelde teknik servise bunu anlat. Normal kullanımda sıcaklık değerleri 50 ila 60 arasında bu arada.

50-60 normal kullanım için yüksek. Benim bilgisayarımın hoparlörü bozuktu. Servise götürdüm. Adam orada müzik açtı çalıştı. Umarım başınıza böyle bir durum gelmez.

50-60 normal kullanım için yüksek. Benim bilgisayarımın hoparlörü bozuktu. Servise götürdüm. Adam orada müzik açtı çalıştı. Umarım başınıza böyle bir durum gelmez.

Hocam fanlar dönmüyor ki cihazı soğutsun. Yük altına sokmadığım sürece hep 0 RPM. Arada bir kafalarına eserde çalışırlarsa sıcaklığa bakıyorum 40 derecelere düşüyor o zaman. Armory create yazılımını kaldırdım problem oradadır diye ama sonuç değişmedi. Belirtmeyi unutmuşum işlemci olarak amd ryzen 7 4800h mevcut cihazda.
Yeniden merhabalar. Bu modeli alıpta benim gibi bir durumla karşılaşan olursa diye bilgilendirme geçmek istedim. Okuduğum bu bilgisayarı satın almış onlarca kullanıcı yorumunda bu cihazın günlük işlerde zorlanmadığı müddetçe fan açmadığı belirtilmiş. Sıcaklık değerleride normal olarak belirtilmiş. Bu modellerin çalışma prensipleri bu şekilde anladığım kadarıyla. Modelin tam ismi: ASUS ROG STRIX g513ih-hn 002

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı