Sago7
Hectopat
Daha fazla
HP Omen Max 275HX kasaları önermem, işlemci 105 derecelere kadar gelebiliyor. HP Omen kasalarda kendini bu yıl ne kadar geliştirsede hala ASUS, MSI, Razer ve Lenovo gibi markaların high end kasalarıyla kapışamaz.
MSI Vector 5080 modelin 3 gün önceye kadar 32 GB versiyonu 128 bin TL'ydi, şu an 16 (2x8) GB versiyonlusu 118 bin TL'ye kadar düşmüş. Soğutması iyidir, işlemci ve ekran kartı muazzam zaten. RAM takviyesi yapma imkanınız ve bütçenizin çıkma ihtimali varsa kesinlikle kaçırmayın. CPU ağırlıklı kullanıyorsanız L3 önbellek avantajı ve çoklu çekirdek performansı farkı sebebiyle 9955HX daha iyi olur 255HX'e göre, mümkünse 275HX bakın Intel tarafında. ASUS servis konusuna gelirsek şikayetlerin %90'ı SMS ınfocomm şubesinden kaynaklanıyor, bir yandan Acer'ında teknik servisleridir kendileri. Onun dışında teknik servis ve garanti bakımından fena değildir ASUS, aktif olarak 4060 14900HX kullanıyorum bir sorun yaşamadım servis ile ilgili.
SSD önerisi istenmiş, bütçeyi bilmiyorum ama bu SSD'yi kesinlikle öneririm:
120bin TL civarında bütçem var 5080 çok ilgimi çekiyor tabii ki ama haftalardır ASUS ROG bakıyorum çünkü 2 kere GameGaraj aldım ve ısındığı için iade ettim içinde 9955HX3D vardı ama 95 derece altına inmiyordu oyunlarda 105'lere çıkıyordu, o yüzden dediğim gibi ısınma sorunu benim için çok önemli uzun saatler yük altında kullanılacak render alacağım, eğer diyosanız ki ASUS G16 120bin TL etmez, MSI 5080 olana bakabilirim RAM eklemesi yapıp ama o da 2×8 miş değiştirirsem RAM'ler boşa gidecek, HP almak istemiyorum problem yaşayan çok kişiyle konuştum, ya MSI'ya ASUS alırım Lenovo'lar hakkında hiç bilgim yok. Dediğiniz MSI modeli özellikle islemci anlamında ısınma durumları nasıl oyunlarda falan 90'larda seyretmesini istemiyorum ASUS ROG 85'lerde geziyordu mesela.MSI Vector alma diyenler de vardı. Bir de oyun geliştirdiğim için bvidianın son teknolojilerini deneyebilmem lazım 5bin serisi istiyorum o yüzden. MSI olana RAM eklemesi yapınca garanti gidiyor mu mesela ASUS o konuda çok iyiydi. Son seçenek olarak 110bin TL'ye AMD'li ASUS'u alırım ama çok gömülünce ondan da soğudum biraz. Ne yapıcam şuan kafam aşırı karıştı açıkçası intel olan zamlandığı için, 1 ay sonra üniversiteye gidicem halletmem lazım ozamana kadar iadeyle ugraşcak vaktim yok gamegaraj sağolsun 2 kere iadeyle uğraştırdı beni.
@Adlin hocam SSD ya da farklı marka önerisi sunabilir.SSD/ram hiç bilmiyorum. Türkiye'de ki hiçbir servisin kalitesini bilmiyorum!
O zaman bütçe çıkabilirseniz uzun vadede 5080 model Unreal için çok iyi seçim olur sizin için.
Gördüğüm en uygun 5080 MSI ve HP var. HP biraz riskli seçim olabilir.
Anlık 118500.
Vector için.
![]()
Огляд та тестування 16″ ноутбука MSI Vector 16 HX AI A2XWIG на базі процесора Intel Core Ultra 9 275HX та відеокарти Nvidia GeForce RTX 5080
Після виходу новітніх мобільних процесорів Core Ultra 200 та відеокарт GeForce RTX 50 виробники прийнялися оновлювати модельний ряд своїх ноутбуків. Intel в новому поколінні CPU...www.overclockers.ua
![]()
All gaming grunt and little glamor, that's what MSI's affordable RTX 5080 gaming laptop says to me
A classic gaming laptop that delivers on the frame rate promise of Nvidia's RTX 50-series, but not on the battery life.www.pcgamer.com
HP yapı kalitesi geçen yıllara göre daha iyi. Paneli fiyatı için çöp(%100 sRGB)soğutması düşündürücü.
Normalde yeni bir ürün alan kişiye 4000 önermem. Buna rağmen uzun süreli kullanımda diğer markalardan daha tutarlı performans verebilir. YouTube fazlasıyla incelemesi var.13900hx/14900hx 4080/90 referans alabilirsiniz.
Aslında gözü kapalı önerebileceğim bir ürün. Dönem dönem 89k kadar satıldı. Saf kas gücü olarak bu üründeki 4080 GPU 5070 Ti 80 arasında. CPU R23 30/35k+- arası. Size uyar mı bilmiyorum. Yapı kalitesi ve soğutma performansı diğer modellerden çok daha iyi(alüminyum, Vapor)
Genel 480/5080
![]()
![]()
Lenovo Legion Pro 7i long-term review (gen 9, Core i9-14900HX + RTX 4080)
The Legion Pro 7i from Lenovo has been available in stores for one a half years now and is most likely due for a refresh in 2025, but before that happens, Iwww.ultrabookreview.com
![]()
Lenovo Legion Pro 7i (Gen 9) review: It’s a large and in-charge gaming machine
The Lenovo Legion Pro 7i is a gamer’s gaming laptop. It’s a large and in-charge desktop replacement laptop with the specs to prove it.www.laptopmag.com
![]()
Lenovo Legion Pro 7i (16, Gen 9) review - This 16-inch Laptop Crushes Everything in Its Path | LaptopMedia.com
Just like MSI and their Vector 16 HX A13V, Lenovo shows to the world that...laptopmedia.com
![]()
Lenovo Legion Pro 7 Gaming Laptop Review: Performance Trumps All
The Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H is a beast of a machine, well suited to gamers or content creation professionals looking for a portable powerhouse.hothardware.com
Ultra 7 için 120k değmez. AMD modeli daha uyguna var.
Dediğiniz Intel'li ASUS ROG'un ederi kaç bin TL mesela ona göre indirim olduğu gibi direk alacağım?
@Adlin hocam SSD ya da farklı marka önerisi sunabilir.SSD/ram hiç bilmiyorum. Türkiye'de ki hiçbir servisin kalitesini bilmiyorum!
O zaman bütçe çıkabilirseniz uzun vadede 5080 model Unreal için çok iyi seçim olur sizin için.
Gördüğüm en uygun 5080 MSI ve HP var. HP biraz riskli seçim olabilir.
Anlık 118500.
Vector için.
![]()
Огляд та тестування 16″ ноутбука MSI Vector 16 HX AI A2XWIG на базі процесора Intel Core Ultra 9 275HX та відеокарти Nvidia GeForce RTX 5080
Після виходу новітніх мобільних процесорів Core Ultra 200 та відеокарт GeForce RTX 50 виробники прийнялися оновлювати модельний ряд своїх ноутбуків. Intel в новому поколінні CPU...www.overclockers.ua
![]()
All gaming grunt and little glamor, that's what MSI's affordable RTX 5080 gaming laptop says to me
A classic gaming laptop that delivers on the frame rate promise of Nvidia's RTX 50-series, but not on the battery life.www.pcgamer.com
HP yapı kalitesi geçen yıllara göre daha iyi. Paneli fiyatı için çöp(%100 sRGB)soğutması düşündürücü.
Normalde yeni bir ürün alan kişiye 4000 önermem. Buna rağmen uzun süreli kullanımda diğer markalardan daha tutarlı performans verebilir. YouTube fazlasıyla incelemesi var.13900hx/14900hx 4080/90 referans alabilirsiniz.
Aslında gözü kapalı önerebileceğim bir ürün. Dönem dönem 89k kadar satıldı. Saf kas gücü olarak bu üründeki 4080 GPU 5070 Ti 80 arasında. CPU R23 30/35k+- arası. Size uyar mı bilmiyorum. Yapı kalitesi ve soğutma performansı diğer modellerden çok daha iyi(alüminyum, Vapor)
Genel 480/5080
![]()
![]()
Lenovo Legion Pro 7i long-term review (gen 9, Core i9-14900HX + RTX 4080)
The Legion Pro 7i from Lenovo has been available in stores for one a half years now and is most likely due for a refresh in 2025, but before that happens, Iwww.ultrabookreview.com
![]()
Lenovo Legion Pro 7i (Gen 9) review: It’s a large and in-charge gaming machine
The Lenovo Legion Pro 7i is a gamer’s gaming laptop. It’s a large and in-charge desktop replacement laptop with the specs to prove it.www.laptopmag.com
![]()
Lenovo Legion Pro 7i (16, Gen 9) review - This 16-inch Laptop Crushes Everything in Its Path | LaptopMedia.com
Just like MSI and their Vector 16 HX A13V, Lenovo shows to the world that...laptopmedia.com
![]()
Lenovo Legion Pro 7 Gaming Laptop Review: Performance Trumps All
The Lenovo Legion Pro 7 16IRX9H is a beast of a machine, well suited to gamers or content creation professionals looking for a portable powerhouse.hothardware.com
Ultra 7 için 120k değmez. AMD modeli daha uyguna var.
Ve MSI plastik kasa kullaniyormus aluminyum vs yok, uzun vadede sorun yaratmaz mi tamamen plastik olması, bir de 5080'li laptopların çok pahalı olduğu yerde MSI'in 113bin TL'ye 5080 satması bana riskli geldi biraz ne düşünüyorsunuz?
Son düzenleme: