ASUS ROG STRIX G16 G614jv laptopa 2. RAM takınca bilgisayar açılmıyor

Mehmet Ali Munir

Centipat
Daha fazla  
İşlemci
13650HX
ASUS ROG STRIX G16 G614jv laptopum var.

32 GB destekleyen bilgisayarın içinde 16 GB RAM var. Kingston Fury impact 16 GB DDR5 4800 mt/s RAM alıp laptopu 32 GB'a yükseltmek istedim ama bilgisayar çalışmasına rağmen ekran gelmiyor.
2 RAM'in hızları ve boyutları aynı.
2 RAM slotu var ve her iki RAM de ayrı ayrı her slotta çalışıyor ama ikisi bir arada çalışmıyor. Aynı anda farklı yerlere koyup denedim yine olmadı.
BIOS güncel ama yine de ASUS resmi sitesinden yine güncelledim.
BIOS'u default ayarlara ayarlayıp da denedim.
BIOS'ta D.O.C.p veya XMP bölümleri yok aradım ama bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Farklı bi RAM ile deneyebilir misiniz?

Merhaba hocam. 2x 16 gb crucial ddr5 4800 sodim 1.1v CL40 ram aldım. Model numarası CT16G48C40S5. Ramler 16 gb ve 4800mhz olsada Farklı markalar birbirine uyumsuz olabiliyor.

Sanırım problemi buldum. CL zaman değerleri sıkıntılı. Aşağıdaki görselde bellek zamanlamaları mhz değerleri de pek benzer değil. 4800 ikisinde var ama diğerleri farkı. Bu farklılıklardan dolayı uyumlu çalışmadığını düşünüyorum. Sonuç olarak laptopumdaki SK hynix ramin aynısını buldum onu alacam. Ek bilgi olarak Asusun sitesinde, my asus uygulamasındaki bilgilerde ve diğer tüm sitelerde bilgisayarın 32 GB RAM desteklediği yazıyor fakat cmd den kontrol ettiğimde ve aida64 uygulamasında 64 gb desyeklediği yazıyor.
20250607_150845.jpg

Konuyu geç gördüm hocam yt de böyle bir video var belki satın alırken ram seçiminde yardımcı olur

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Birde böyle daha geniş kapsamlı anlatan bir video buldum. Bence kaliteli içerik yapmış arkadaş.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı