Çözüldü ASUS ROG STRIX G16 G614JV düşük işlemci performansı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

HoshChakaL

Decapat
Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 1 yıl önce Asus ROG Strix G16 (614JV) model bir laptop satın aldım. Ancak son zamanlarda işlemci sıcaklık ve performans değerlerinin normal olmadığını düşünüyorum. Test sırasında şu durumlarla karşılaşıyorum:

• Test başladığında işlemci sıcaklığı 95°C seviyesine aniden fırlıyor.
  • İşlemci frekansı (GHz değeri) düşük seviyelerde kalıyor ve beklediğim performansı göremiyorum.
  • Asus’un fan kontrolünü yaptığımız yazılımında Turbo modunu etkinleştirdiğimde, işlemci sıcaklığı 95°C seviyesine ulaşmasına rağmen fan hızında otomatik olarak bir artış gerçekleşmiyor. Bu durum bana yazılımsal bir sorun gibi görünüyor. Manuel olarak fan hızını artırmayı denediğimde ise fanlar daha hızlı çalışıyor, ancak bu durum ne işlemci sıcaklıklarını düşürüyor ne de işlemci performansında bir iyileşme sağlıyor.
Laptopu aldığımda sıvı metal kullanıldığı belirtiliyordu. Şimdiye kadar:

• 1 kez cihazı açarak temizlik yaptım ve yaklaşık 5 ay önce RAM ve SSD ekledim.
Yaşadığım bu durum sizce sıvı metalin performans kaybına uğramasıyla mı ilgili? Yoksa başka bir termal sorun olabilir mi? Özellikle fanların otomatik olarak devreye girmemesi bana yazılımsal bir sorun gibi geliyor.

Görüşlerinizi ve önerilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-11-26 211808.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-26 211808.png
    515,5 KB · Görüntüleme: 47
  • Ekran görüntüsü 2024-11-26 212356.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-26 212356.png
    510,6 KB · Görüntüleme: 50
  • Ekran görüntüsü 2024-11-26 211402.png
    Ekran görüntüsü 2024-11-26 211402.png
    32,2 KB · Görüntüleme: 48
Çözüm
Merhaba. ASUS ROG i7 13650HX ve 4070 benim cihazdan. İşlemci neredeyse tüm oyunlarda 90 95 derecede çalışıyor. Bir çözüm bulabildiniz mi?

Merhaba, evet çözüm buldum. ASUS'un yazılımının içerisinde manuel kısma aldım fan ayarını ve işlemci watt değerini kıstım 45-60 yaptım fan ayarlarını düzenledim ve uygula deyip çözdüm 5-7 FPS kayıp yaşadım fakat işlemci 80 dereceyi geçmiyor durumda eve geçtiğimde görsel iletebilirim eğer istersen.
Merhaba, evet çözüm buldum. ASUS'un yazılımının içerisinde manuel kısma aldım fan ayarını ve işlemci watt değerini kıstım 45-60 yaptım fan ayarlarını düzenledim ve uygula deyip çözdüm 5-7 FPS kayıp yaşadım fakat işlemci 80 dereceyi geçmiyor durumda eve geçtiğimde görsel iletebilirim eğer istersen.

Sayın hocam bu bahsettiğiniz işlemleri Armory Create üzerinden mi yaptınız ve Turbo Boost açık mı ? Rica ediyorum bana yardımcı olun 3 gündür uğraşıyorum bir türlü çözüme ulaşamadım.

Son düzenleme:
Sayın hocam bu bahsettiğiniz işlemleri Armoury Crate üzerinden mi yaptınız ve Turbo Boost açık mı? Rica ediyorum bana yardımcı olun 3 gündür uğraşıyorum bir türlü çözüme ulaşamadım.

Armoury Crate üzerinden Turbo kısmının yanında el ile bölümü var onu seç uyarılar gelecek karşına tamam dedikten sonra sol üst tarafta watt değerini görüyor olacaksın altında da hangi sıcaklıkta fan % kaç çalışsın şeklinde CPU watt değerini üst kısımda 45 alt kısımda 60 yap uygula de ve test et kaç dereceleri göreceğini.

Hocam konu çözülmüş ama benim sana başka bir sorum var. Aynı laptopu kullanıyoruz. Bem RAM yükseltmesi yapamadım. İçimde 16gb ram var. Kingston Fury İmpact 4800mt/s 16 GB DDR5 RAM aldım ama uyumlu olmadı. 2 slotta da ramler tek şekilde çalışıyor ama birlikte çalışmıyorlar. Sen Hangi Ram i aldın. Paylaşırsan sevinirim.

Hocam konu çözülmüş ama benim sana başka bir sorum var. Aynı laptopu kullanıyoruz. Bem RAM yükseltmesi yapamadım. İçimde 16 GB RAM var. Kingston Fury impact 4800mt/s 16 GB DDR5 RAM aldım ama uyumlu olmadı. 2 slotta da RAM'ler tek şekilde çalışıyor ama birlikte çalışmıyorlar. Sen hangi RAM'i aldın. Paylaşırsan sevinirim.

Merhaba hocam. 2X 16 GB Crucial DDR5 4800 sodim 1.1v CL40 RAM aldım. Model numarası CT16G48C40S5. RAM'ler 16 GB ve 4800MHz olsa da farklı markalar birbirine uyumsuz olabiliyor.

Hocam konu çözülmüş ama benim sana başka bir sorum var. Aynı laptopu kullanıyoruz. Bem RAM yükseltmesi yapamadım. İçimde 16gb ram var. Kingston Fury İmpact 4800mt/s 16 GB DDR5 RAM aldım ama uyumlu olmadı. 2 slotta da ramler tek şekilde çalışıyor ama birlikte çalışmıyorlar. Sen Hangi Ram i aldın. Paylaşırsan sevinirim.
Merhaba,
Ben cihazın üzerindeki orijinal RAM’e ek olarak bir RAM modülü daha taktım. Orijinal olarak cihazda SK Hynix marka bir RAM bulunuyor. Yükseltme için eklediğim RAM ise aşağıdaki linkteki Crucial marka modelle birebir aynıdır:

Senin Laptopun ile benimkinin içindeki ramler aynı olmasına rağmen Kingston fury impact birlikte çalışmıyor. Problem ne bilmiyorum. Her yolu denedim. CL 40 almışsın benimki CL38 acaba sorun bu mu.

Merhaba hocam. 2X 16 GB Crucial DDR5 4800 sodim 1.1v CL40 RAM aldım. Model numarası CT16G48C40S5. RAM'ler 16 GB ve 4800MHz olsa da farklı markalar birbirine uyumsuz olabiliyor.
Geri iade alırlar mı peki paketi açılmış rami

Senin Laptopun ile benimkinin içindeki ramler aynı olmasına rağmen Kingston fury impact birlikte çalışmıyor. Problem ne bilmiyorum. Her yolu denedim. CL 40 almışsın benimki CL38 acaba sorun bu mu.

Geri iade alırlar mı peki paketi açılmış rami
Hocam bir iade etmeyi dene bence işleyişi tam bilmiyorum. Almazlarsa 200 300 lira altına verebilirsiniz ikinci el olarak. Sıfır ram sonuçta. HosChakaL isimli kullanıcıda benim aldığım ramin aynısını almış.( CL40) ve stok ramle kullandığında herhangi bir sorun yaşamamış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı