ASUS ROG STRIX G17 laptop oyun oynarken birden kapandı

markondat

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU GDDR6
AMD Ryzen 9 7845HX
16 GB RAM
Samsung Galaxy A50
Merhaba, ASUS ROG STRIX G17 laptop kullanıyorum. Bugün Marvel's Spider-Man 2 oynarken bir anda kapandı. Güç düğmesine bastığımda tekrardan açıldı normal bir şekilde. Ama bu aniden kapanma neden oldu? Laptopumun oyunu kaldırdığını düşünüyorum ama yine de sistem özelliklerimi yazacağım.

Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU
İşlemci: AMD Ryzen 9 7845HX
RAM: 16 GB

Grafik Ayarları: Çok Yüksek
Ray Tracing: Normal

Merhaba, ASUS ROG STRIX G17 laptop kullanıyorum. Bugün Marvel's Spider-Man 2 oynarken bir anda kapandı. Güç düğmesine bastığımda tekrardan açıldı normal bir şekilde. Ama bu aniden kapanma neden oldu? Laptopumun oyunu kaldırdığını düşünüyorum ama yine de sistem özelliklerimi yazacağım.

Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 laptop GPU
Oyundayken işlemci ve ekran kartı ısılarını kontrol edin, yüksek sıcaklıktan ötürü kapanmış olabilir.

Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 laptop GPU
Bu modelin 4060 versiyonunu almayı düşünüyordum fakat işlemcisinin çok ısındığı hakkında bir sürü şikayet vardı. Bu yüzden kapanmış olabilir hocam.

Bu modelin 4060 versiyonunu almayı düşünüyordum fakat işlemcisinin çok ısındığı hakkında bir sürü şikayet vardı. Bu yüzden kapanmış olabilir hocam.
Hocam laptop kategorisinde en yüksek bench puanı falan alan işlemci buydu bu yüzden bu modeli aldım

Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU

Grafik Ayarları: Çok Yüksek
Ray Tracing: Normal
İşlemci çok ısındıysa kendini korumaya alıp kapamıştır orta ayarlarda oynamınızı öneririm laptopu'da ara sıra dinlendirin kullanmayın 1,2 gün.

birden kapanma güçlü şekilde termal koruma şüphesi yaratır.
Sistem, CPU ya da GPU kritik sıcaklığa ulaşırsa "çat" diye keser elektriği, yanmasın için.
Bir daha olmasına izin vermeyin zira RAM ve m2'lerde arıza çıkartma ihtimali yüksektir bu durumun.

İşlemci çok ısındıysa kendini korumaya alıp kapamıştır orta ayarlarda oynamınızı öneririm laptopu'da ara sıra dinlendirin kullanmayın 1,2 gün.
Tamamdır öyle yapacağım fakat böyle bir sistemin bu şekilde bir yanıt vermesi sizce de garip değil mi? Laptoplardaki neredeyse en iyi işlemci var

Hocam laptop kategorisinde en yüksek bench puanı falan alan işlemci buydu bu yüzden bu modeli aldım
Hocam zaten çok performanslı bir işlemci. Benimde ilgimi bu yüzden çekmişti. Hepsiburada da çoğu kişi işlemcisinin ısındığından şikayetçiydi ama. Fazla güçlü olduğu için soğutma sistemi yetmiyordur diye tahmin ediyorum.

Tamamdır öyle yapacağım fakat böyle bir sistemin bu şekilde bir yanıt vermesi sizce de garip değil mi? Laptoplardaki neredeyse en iyi işlemci var
Olabilir hocam siz'de hasta oluyorsunuz biz size diyormuyuz neden hasta grip oldunuz diye mesela ben laptopumu 1 hafta dinlendirdim şehir dışına çıkmıştım kullanmadım valorantta 82 derece görürken maximun 1 hafta sonra 60-70 arası oynadım (ekran kartı yok intel uhd 128 mb).

İsterseniz Altına Bir tane Laptop soğutucu alabilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı