ASUS ROG STRIX G17 laptop oyun oynarken birden kapandı

markondat

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU GDDR6
AMD Ryzen 9 7845HX
16 GB RAM
Samsung Galaxy A50
Merhaba, ASUS ROG STRIX G17 laptop kullanıyorum. Bugün Marvel's Spider-Man 2 oynarken bir anda kapandı. Güç düğmesine bastığımda tekrardan açıldı normal bir şekilde. Ama bu aniden kapanma neden oldu? Laptopumun oyunu kaldırdığını düşünüyorum ama yine de sistem özelliklerimi yazacağım.

Ekran kartı: NVIDIA GeForce RTX 4070 Laptop GPU
İşlemci: AMD Ryzen 9 7845HX
RAM: 16 GB

Grafik Ayarları: Çok Yüksek
Ray Tracing: Normal

Nvidia uygulamasında her oyun için ideal ayarlar seçeneği var. O uygulamayı kullanarak, oyunu donanımınız için ideal ayarlara çekebilirsiniz.
Hocam zaten oyun ilk başta sistem için ideal ayarları seçiyor hatta ben Ray Tracing ayarını bir kademe düşürdüğüme rağmen kapandı

Turbo Modunda mı kullanıyordunuz hocam.
Performance modundaydı

Hocam termal macunu bitmiş olabilir mi? Ayrıca oyunlarda işlemci kaç derecelerde genelde?
Hocam işlemciye birazdan bakacağım ama Ekran kartı kullanımı %100 sıcaklık ise 90 derecelerde geziyordu

Hocam termal macunu bitmiş olabilir mi? Ayrıca oyunlarda işlemci kaç derecelerde genelde?
Hocam laptopta sadece Opera GX ve Steam açıkken 90 derecelerde işlemci normal mi? Daha önce hiç böyle bir ısıyla karşılaşmamıştım. İkisi açıkken Son 1-2 ay 50-55 lerde geziyordu CPU. şuan bu ısı normal mi?

Son düzenleme:
Hocam işlemciye birazdan bakacağım ama Ekran kartı kullanımı %100 sıcaklık ise 90 derecelerde geziyordu

Hocam laptopta sadece Opera GX ve Steam açıkken 90 derecelerde işlemci normal mi? Daha önce hiç böyle bir ısıyla karşılaşmamıştım. İkisi açıkken Son 1-2 ay 50-55 lerde geziyordu CPU. şuan bu ısı normal mi?
Hayır hiç normal değil hocam. Termal macunu bitmiş olabilir işlemcinin. Bir göz atın derim. Ayrıca cihaz tozlanmış da olabilir, bakımını en son ne zaman yaptınız?

Ekran kartı 90 derece mi?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı