Çözüldü ASUS ROG STRIX G18 her uygulamada çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Malaybey

Decapat
Katılım
6 Temmuz 2023
Mesajlar
41
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Bilgisayarda neredeyse hiçbir şey kullanamıyorum!

Örneğin oyunun launchernı açıyorum oyunun karşı tataftan indirirken hata veriyor kapanıyor. Başka bir oyun bug report veriyor kapanıyor. Diğer bir oyunu deniyorum oyun çöküyor kapanıyor. LoL oynarken bile defalarca çökme yaşıyorum. Chrome'da YouTube izlerken hay aksi hatası alıyorum ve her seferinde ayrı hata kodları veriyor. Aynı şekilde Edge'de de. SFC scannow vs. hepsini yaptım en son çare format attım. Windows 11'di, 10u yükledim. Düzelmedi, şaka gibi hala devam ediyor. Bilgisayarda öyle değişiklik yapmam en son Kaspersky yüklemiştim.

Notebook markası ASUS ROG STRIX G18. 10 aydır sorunsuz kullanıyordum. Virüs girmiş olabilir mi? Tarattım bir şey çıkmadı. Veya BIOS'ta sıkıntı olabilir mi?

Teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Disk testleri temiz, donanımsal sorun var çok yüksel ihtimal anakartta sorun. Servise yolla anakartı değişip diğerlarini'de test etsinler.
Hocam acaba windows update sürücüleri etkiliyor mudur?
 
Yeni temiz kurulum win11 dump dosyalarım.
Doğru şekilde upload et.
Hocam acaba windows update sürücüleri etkiliyor mudur?
Bazen çakışma durumu olabiliyor.
 
052924-5171-01.zip

Buyrun.
 
Kafana göre işlem yapacaksan neden soru soruyorsun ?
Hocam kusura bakmayın. Gidip yeni RAM aldım onu denedim işe yaramadı. Şu an dediğiniz gibi format atıp Win11 kurdum, sistemde sadece Chrome, intel gpu driver ve Nvidia gpu driver kurulu. Başka hiç bişey yapmadım. Mavi ekran verip kapanmasını bekliyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet Intel kendi sitesinden indirdim ve Nvidiayı Geforce experience’ten yükledim. Win update yapmadım ama tamam şimdi yapıyorum

Dünden beri Chrome da youtube açık. Mavi ekran almadım ama chrome sürekli çöktü system access vs. Hataları verip.
Şimdi oyun indirip test edeceğim.
Tekrar merhaba, gün boyu test yaptım. Chrome’da arkada youtube canlı yayın açık bıraktım. Arkada oyun oynuyorum. Uzun süre çökme olmadı. Ama bir ara oyun sürekli kendi kendine kapandı 4-5 kere. Henüz mavi ekran almadığım için dump paylaşamıyorum. Nasıl bir yol izleyeyim?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şu testleri yapıp sonuçları atar mısın ?
 
Not:
Tekrandan merhaba, şu testleri yaptım. Doğru mudur ? Teşekkürler şimdiden.
 

Dosya Ekleri

  • AS SSD Benchmark.jpg
    155,3 KB · Görüntüleme: 31
  • ErrorScan.jpg
    312,3 KB · Görüntüleme: 25
  • HDSentinel Test.jpg
    280 KB · Görüntüleme: 24
  • Health.jpg
    98,3 KB · Görüntüleme: 24
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…