ASUS ROG STRIX G513IC vs Acer AN515

Bütçe
16.500
Tartışmasız Acer. Kasa kalitesi noktasında aralarında pek fark yok ayrıca. İki modeli de inceledim. Asus'un kasa da plastik ve esniyor. Nitro 5 de aynı. Acer'da genelde çift RAM olur ve Asus'taki optimus + single channel yüzünden düşük performans sorunu var. Kaldı ki RTX 3050 ile 3060 arasında zaten epey performans farkı da var.

Tartışmasız Acer.
Hocam bu incelemeye katılmıyorum. "Asus'un kasa da plastik" çok hatalı bir yorum. Çok üst düzey bilgisayarlara bakmadığınız sürece zaten alüminyum kasa göremezsiniz, pahalı bir malzeme. Plastiğin ise türlü türlü çeşidi var. Monsterın bile alüminyum kasa yazan laptoplarında aslında sadece ekranın olduğu kısım alüminyum, şasi plastik.
Plastik olmasında sıkıntı yok, kaliteli hissettiren ve soğutmada sorun yaşatmayacak plastik olması aranan özellik. Soğutma anlamında Asus Strix oldukça başarılı, içinde zaten sıvı metal kullanıyorlar termal macun olarak. Eminim ki plastik seçimi de ona göre başarılıdır. Acerın kasası ise bildiğimiz nitrolar ile aynıysa, duyduğum kadarıyla ısınma sorunu vardı.

Onun dışında benim yorumuma gelecek olursak, çok absürt opsiyonlar olmuş. Yüksek seviye kasa - düşük ekran kartı mı düşük kasa yüksek ekran kartı mı tarzında bi kıyaslama olmuş.

Asusla alakalı şöyle bir sorun var, ekran kartı RTX3050 rakibine karşı çok düşük ve işlemci 4.nesil. Şuan 6. nesil AMD işlemcili dizüstü bilgisayarlar tanıtıldı, sıfır bir bilgisayar alırken 2 nesil düşük ürün bakmak çok mantıklı değil.
Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam 3050Ti versiyonu 16500 gibi fiyatlardan satılmıştı.

Acerın sorunu ise bir, kasa kaliteli değil, hadi göz yumduk diyelim; iki, şimdi yazarken farkettim eyvah eyvah ki bunun da işlemcisi 10. nesil. 12. nesil işlemcili laptoplar tanıtıldı. Ayrıca i5 10300H ile RTX3060 net bir şekilde işlemci darboğazı yapıyor. Ufak bir araştırmayla %30lu civarlarda bir rakam gördüm çok fazla bu.

Bu çerçevede bence ikisi de güzel tercih değil. Konuya atılan tongfang kasa monsterlar güzel tercih olarak değerlendirilebilir, 11. nesil i7 işlemci ve RTX3050Ti kapsamında.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı