Asus ROG Strix G513IH-HN002 sistemde 8 GB RAM darboğaz yapar mı?

İşletim sistemi
Windows 10

en3xys

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar dün aldığım laptopun kurulumunu yaptım. Fakat beklediğim FPS değerlerini alamadım. Oyunlarda CPU ve GPU kullanımı çok yükselmiyor. Özellikle CPU sürekli %20 - %30 bandında. Cinebench'ten test ediyorum CPU yüzde yüz kullanıma çıkıyor ve gayet iyi bir sonuç alıyor. Fakat oyunlarda dediğim gibi. Arkadaşımda benzer sistem özelliklerine sahip 16 GB RAM'li bir laptop var (benimki 8 GB) ve onunki daha yüksek performans alıyor.

Grafikleri en yükseğe de çeksem en düşüğe de çeksem çok fark olmuyor.

Dün onunla beraber bir test yaptık. Aynı ayarlarla Rocket League girdik. RAM kullanımı benim 7 GB'ı geçerken onunki 10 GB'ı geçiyordu. RAM'in 8 GB olması, darboğaz yapar mı? RAM diğer parçalara yetmiyor mu? Bu Laptop'a hangi 8 GB RAM'i takmalıyım? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bir arkadaşım Windows 10 Pro yerine Home kur daha az RAM tüketir dedi. Sizce Home versiyonuna geçmeli miyim?

Cihazın linki: https://www.hepsiburada.com/asus-ro...6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-pm-HBC000005Q1J1

Şimdi GTA V'e girdim. En yüksek ve en düşük ayarlarda yine aynı FPS :(
8 GB RAM eklemek bu soruna çözüm olacak mıdır? 7.4 GB RAM VAR OYUNDA 7.3 GB'A kadar çıkıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı