ASUS ROG STRIX G513IH-HN002 vs HP Victus E0004NT

JakerT4

Kilopat
Daha fazla  
Önceden açtığım konuların devamı...
Bu ikisi arasından hangisi daha iyi olur?
Yapacağım işler:
AutoCAD programları+arka planda 1-2 YouTube sekmesi (Firefox.)+Spotify.
Minecraft (TLauncher ve En düşük grafikler.)
Scratch+arka planda 1-2 YouTube sekmesi.+Spotify.
Beklentilerim:
En az 8 GB RAM. 16 olsa çok güzel olur ama 8x2 olarak.
En az 512 GB Depolama.
En az 15.6 inç ekran.
NumPad zorunlu değil, kamera olmalı.(Aslında ayrı bir Webcam taşımak istemiyorum ama ASUS değer diyorsanız düşünebilirim.)
İşlemci 90'ı geçmesin işlerimi yaparken.
4-5 yıl dayansın. Tuşları içine çökmesin. Ekranı TN panel gibi olmasın.
Sorularım:
R5 5600H, R7 4800H'tan çok daha güçsüz mü? Bu işleri yapmak için kesinlikle R7'mi almalıyım?
8 GB RAM bu işlere yeter mi?
Victus yeni çıkmış, driver ve Wi-Fi sorunları oluyormuş çözümü var mı? Başımı ağrıtır mı?
Nereden almalıyım? (bkz:HP Victus,ASUS ROG)
Ben bilgisayarı tam şarjda 2-3 saat kullanmak istiyorum. Hangisinin bataryası daha iyidir?
GPU'ları Max-Q Mu? Hangisi P hangisi Q?
Daha aklıma gelirse sorarım. Okuyup cevap yazan herkese teşekkürler.
@egeoz316 @Radeon RX 5500M @KatliyaM @sergen212 aklıma gelmeyen hocalarımı da buradan selamlıyorum :)

Son düzenleme:
Ben Asus rog aldım (g513ıh-hn002) çok rahatım parmak izi dışında hiç sorunu yok işlemci ağır yükte 83 derece ekran kartı 77 işlemci peak değerde 89 gördü sadece.(oda saniyelik) Ben Asus rog derim geçerim. Bu arada bende mühendislikte ilgileniyorum oyun tasarımı ve programlama hiçbir sorun yok.

Sorularınıza gelecek olursak;
1- 4800H render gibi programlarda çok daha iyi bir performans sergiler çünkü çekirdek avantajı var, onun dışında oyun gibi işlerde benzer performans sergiler.

2- iki modeli de aldıktan sonra 16 GB RAM'e yükseltmenizi öneririm, 8 GB artık yetersiz kalıyor.

3- dediğiniz sorunlar ileride güncellemeler ile çözüleceğini düşünüyorum.

4- kendim de ROG STRIX 2020 kullanıyorum, şarjı günlük kullanımda 3-5 saat arası gidiyor, HP victus hakkında bir bilgim yok.

5- hicbiri Max-Q değil, ROG'da 65 Watt 1650 bulunuyor, victus ise 70 Watt 3050 barındırıyor.

Özetle eğer oyun önceliğiniz değil ise ROG daha iyi bir seçenek olacaktır. Hem malzeme kalitesi, hem de işlemci bakımından daha iyi.

Victus olan 60 Hz galiba yanlış değilsem ona göre alın.

1- 4800H render gibi programlarda çok daha iyi bir performans sergiler çünkü çekirdek avantajı var, onun dışında oyun gibi işlerde benzer performans sergiler.

2- iki modeli de aldıktan sonra 16 GB RAM'e yükseltmenizi öneririm, 8 GB artık yetersiz kalıyor.

4- kendim de ROG STRIX 2020 kullanıyorum, şarjı günlük kullanımda 3-5 saat arası gidiyor, HP victus hakkında bir bilgim yok.

5- hicbiri Max-Q değil, ROG'da 65 Watt 1650 bulunuyor, victus ise 70 Watt 3050 barındırıyor.

Özetle eğer oyun önceliğiniz değil ise ROG daha iyi bir seçenek olacaktır. Hem malzeme kalitesi, hem de işlemci bakımından daha iyi.
Çok haklısınız hp de birde ısınma sorunu var
Victus olan 60 Hz galiba yanlış değilsem ona göre alın.
Birde bu var ayn

Ben hala o RAM takma olayından çok korkuyorum.
Adapazarı'nda ASUS servisi de bulamadım. Bilgisayarcıya hiiç vermek istemiyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı