Arkadaşlar ürün elime dün ulaştı, sorularınızı alabilirim.
@emckrcn Ne yazık ki Single-Channel RAM kullanılmış. 14 gün dolmadan iade etmeyi düşünebilirim. Ama bunu iade etsem de 4800H'lı ve 2060'lı Legion 5 modelini alacağım ama zaten o cihaz da Dual-Channel RAM konfigürasyonuna sahip olsa da şu anki cihazımdan daha iyi performans sağlayamayacak. Ayrıca ileride daha az bir masrafla 32 GB Dual-Channel'a çevirebilirim. Kararsızlık çok kötü bir şey
Tamamen kişisel bir yorum yazacağım lütfen genellemeyelim, kaderin bir cilvesi olarak şu an 1,5 senedir kullandığım iş bilgisayarının (HP Pavilion cs1004nt) gayet beğendiğim ekranıyla aynı panel çıktıPanelin modeli de "Chi Mei [Unknown Model: CMN1521]" olarak geçmekte.
RAM'in single-channel olması sıkıntı değil mi hocam sizce?Tamamen kişisel bir yorum yazacağım lütfen genellemeyelim, kaderin bir cilvesi olarak şu an 1,5 senedir kullandığım iş bilgisayarının (HP Pavilion cs1004nt) gayet beğendiğim ekranıyla aynı panel çıktıÜst seviye bir gaming ekranı mı, kesinlikle değil. Ama kendi adıma rahatlıkla alabilirim çok sevindim bu bilgiye tanıdık çıkınca panel
Panel şu bu arada: Chimei Innolux N156HGE-L11 Overview - Panelook.com
Teşekkür ederim dostum simdi panelin ayrintinlari burada. diğer fotoda karşılaştırma yaptığım cihaz. değerleri düşük olan tuf yüksek olan strix@tanistlin Öncelikle fikriniz için teşekkürler hocam, peki şu anki haliyle olan kullanımda bana önemli bir darboğaz yaşatır mı sizce?
RAM ve SSD benchmarklarının ekran görüntüsünü ek olarak ekledim. Üründe 1TB SSD var ve performansı beni gayet memnun etti.
Panelin modeli de "Chi Mei [Unknown Model: CMN1521]" olarak geçmekte.
EDIT: Ekran görüntüsü düzeltildi.
şimdi bu panelin bi tık düşük versiyonu Asus un tuf modellerinde kullanılıyor. Tuf un ekranını Xtrite ın Kalbirasyon cihazıyla kalibre ettim ve aktif olarak işi için kullanılıyor. Karşılaştırmasını da Monter ın Tulpat t7 v19.3 versiyonuyla yapmıştım ve asus Monster dan çok daha iyiydi. Yani Bazı kötü yorumları dikkate almayın. Gayet yeterli bir ekran . Kötüleyenlerin tek bir amacı var o da kıskançlık, ve kendinde yoksa kimsede olmasın hırsı.@tanistlin Öncelikle fikriniz için teşekkürler hocam, peki şu anki haliyle olan kullanımda bana önemli bir darboğaz yaşatır mı sizce?
RAM ve SSD benchmarklarının ekran görüntüsünü ek olarak ekledim. Üründe 1TB SSD var ve performansı beni gayet memnun etti.
Panelin modeli de "Chi Mei [Unknown Model: CMN1521]
Bu arada bu ram kanalı konusu benim zayıf olduğum alanlardan, daha iyi bilgilendirebilecek birisi kesin vardır. Ben son kullanıcı olarak buna takılmıyorum açıkçası dediğim gibi muhtemelen 1 seneye kalmaz bunu 16 gb bir kanal daha ekleyip ömrünü de uzatarak devam ederdim. Bu konfigürasyonda performansı ne kadar düşürür inan bilmiyorum.@tanistlin Öncelikle fikriniz için teşekkürler hocam, peki şu anki haliyle olan kullanımda bana önemli bir darboğaz yaşatır mı sizce?
Teşekkürler hocam, sağ olun. İade etmeyi düşündürten şey panelden ziyade RAM'in single-channel oluşu. İleride 32GB'a yükseltilebilir tabii ki ama bunu mecburen ASUS servisinde mi yaptırmam gerekiyor, böyle bir mecburiyet varsa veya yoksa bana masrafı ne kadar olur, bunları düşünüyorum açıkçası.Teşekkür ederim dostum simdi panelin ayrintinlari burada.
şimdi bu panelin bi tık düşük versiyonu Asus un tuf modellerinde kullanılıyor. Tuf un ekranını Xtrite ın Kalbirasyon cihazıyla kalibre ettim ve aktif olarak işi için kullanılıyor. Karşılaştırmasını da Monter ın Tulpat t7 v19.3 versiyonuyla yapmıştım ve asus Monster dan çok daha iyiydi. Yani Bazı kötü yorumları dikkate almayın. Gayet yeterli bir ekran . Kötüleyenlerin tek bir amacı var o da kıskançlık, ve kendinde yoksa kimsede olmasın hırsı.
Bence iade etme eğer cihaz sağlam geldiyse. Daha ucuzu monsterda var ama onun oanel kalitesi asustan oldukça düşük. haberin olsun. Daha üst modelini alacam dersen ona birşey diyemem tabi.
Tekrar hayırlı olsun. İyi günler kullan.
Teşekkürler hocam, sağ olun. İade etmeyi düşündürten şey panelden ziyade RAM'in single-channel oluşu. İleride 32GB'a yükseltilebilir tabii ki ama bunu mecburen ASUS servisinde mi yaptırmam gerekiyor, böyle bir mecburiyet varsa veya yoksa bana masrafı ne kadar olur, bunları düşünüyorum açıkçası.
Teşekkürler hocam, sağ olun. İade etmeyi düşündürten şey panelden ziyade RAM'in Single-Channel oluşu. İleride 32 GB'a yükseltilebilir tabii ki ama bunu mecburen ASUS servisinde mi yaptırmam gerekiyor, böyle bir mecburiyet varsa veya yoksa bana masrafı ne kadar olur, bunları düşünüyorum açıkçası.
Tabii hocam, o da bir seçenek, veya 8GB daha ekleyip 24GB'a ulaşmak.Şu an içinde bulunan 16 GB RAM'i satıp yerine 2x8 RAM alsanız daha mantıklı değil mi?
Hocam peki yükseltmeye uygun modeli bulmak için önerebileceğiniz bir rehber var mı, uyum problemi vs. oluşmaması adına.dostum böyle üst seviye cihazlarda kendin içini açıp yapabilirsin çok basit bir işlem o, servise gerek yok içini açınca garantisi bozulmaz. ben de gelir gelmez 1tb daha ssd takacağım. böyle olunca bi 8 gb ram daha ekleyebilirim. 3200 mhz olmasına dikkat et. bunda şöyle garanti bozuluyor. bunun işlemci ve ekran kartı macunu sıvı metal onları açarsan işte garantiden çıkar. benim monsterda normal termal macun vardı onu da ben kendim değiştirdim. sonra garantiye yolladım hiç bir sorun olmadı. Yani kafan rahat olsun. Bence 24 gb ram de oldukça yeterli. ben öyle düşünüyorum şu anda. birde içini açarken o alttaki ışıklı kısmın iki tane kablosu var onlara dikkat et strix g15-g17 modellerinin içinin açıldığı videolar var ordan bakabilirsin. o kablolar önemli.