ASUS ROG STRIX GTX 1660 Ti fanları hep dönüyor

Quiet BIOS modunda bile kart 65 derece, çok serin çalışıyor. Başka kartlarda Quiet BIOS modunda sıcaklıklar çok farkedebiliyor, 65 derece çalışan bir kart 75-76 derece çalışabiliyor. Bu arada bu sitedeki sıcaklık testleri herkesin kullanabileceği ortalama bir kasada yapılıyor, öyle önü mesh olan pahalı kasalarla yapılmıyor. 1 Saatlik stres testi sonuçları bunlar. Diğer sitelerde kartı 2 dakka test edip ''Bakın arkadaşlar bu kart buz gibi 50 derece çalışıyor'' demiyorlar. O yüzden özellikle bu sitedeki sıcaklık değerlerini atıyorum.
Eki Görüntüle 482157
Hocam sıcaklıkla ilgili şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım. Ağır oyunlarda dahi kartın 60 dereceyi geçtiğini görmedim. Ses olarak da rahatsız etmiyordu sadece aklıma takılmıştı bir yanlışlık mı var diye onda da sorun yokmuş :)

Aklıma takılan bir diğer soru ben bu BIOS modunu açtığım için performanstan feragat ediyor muyum?

Hocam sıcaklıkla ilgili şimdiye kadar sıkıntı yaşamadım. Ağır oyunlarda dahi kartın 60 dereceyi geçtiğini görmedim. Ses olarak da rahatsız etmiyordu sadece aklıma takılmıştı bir yanlışlık mı var diye onda da sorun yokmuş :)

Aklıma takılan bir diğer soru ben bu BIOS modunu açtığım için performanstan feragat ediyor muyum?
Bu BIOS modunu açtığınız zaman kart sadece biraz daha sessiz çalışıyor. Yani kartın biraz daha sessiz çalışması sonucu kartınız biraz daha ısınmış oluyor ve 0 dB teknolojisini devreye sokuyorsunuz. Bence 3 dB daha sessiz çalışması için 7 derece sıcaklık farkına değmez ama 65 derece bile fazlasıyla serin zaten. Benim için ne kadar soğuksa o kadar iyi.

Bunu anlamanın yolu: PC kapalıyken ekran kartındaki Gaming Mod'u açıp bilgisayardan da Silent Mod'u aktif ederek veya diğer profiller arası geçiş yaparak, oyun içerisinde deneyerek anlamanızdır. Silent mod genelde en düşük frekans aralığında çalışan bir profil olduğu için, Performanstan feragat edecektir.

Bunu anlamanın yolu: PC kapalıyken ekran kartındaki Gaming Mod'u açıp bilgisayardan da Silent Mod'u aktif ederek veya diğer profiller arası geçiş yaparak, oyun içerisinde deneyerek anlamanızdır. Silent mod genelde en düşük frekans aralığında çalışan bir profil olduğu için, Performanstan feragat edecektir.
Benim RX 590'da Dual BIOS vardı. Benim kartım fabrika çıkışı hız aşırtmalıydı, asıl hızı 1460'dı ama benim kullandığım hız 1560'dı. Kartın arka tarafında bir tuş vardı üzerinde DUAL BIOS yazıyordu. Tuş sağ taraftaydı, eğer onu sola alıp kullanırsam kartın fabrika çıkışı yapılan bütün hız aşırtmaları geri alınıyor ve kart kendi frekansında çalışmaya başlıyordu. Bu Dual BIOS ise testlerde ''Quiet BIOS'' olarak geçiyor.
safir.jpg

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı