ASUS ROG STRIX RTX 2060 s OC ısınma sorunu

Erendiyebiri

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, forumda yeniyim. Yeni bir sistem topladım ve çok bilgili olmadığımdan sorun olduğunu düşündüğüm bir durumu sizlerle paylaşmak istedim, yardımcı olabilirseniz fazlasıyla sevinirim. Öncelikle sistemimde bu konuyla alakalı olabileceğini düşündüğüm patçalar şunlar;
-Anakart: ASUS ROG STRIX X570-F GAMING.
-Işlemci: AMD Ryzen 5 3600X.
-Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2060 s OC.
Ekran kartım için FurMark testi yaptım, internetten baktığımda kartın maksimum sıcaklık değerinin 89 derece olabileceği yazıyordu ve benim test sonucumda 80-81 derece civarlarında dolaştığını gördüm fan değeri de 51% idi bu sıcaklıklarda. Benim gördüğüm değer kartın maksimum sıcaklığına çok yakın acaba burada mevcut bir sorun veya yapılması gereken bir ayar mı var?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim,
Eren.

Bende XFX RX 590 ekran kartım ısınıyor diyordum :D Hocam öncelikle kasanın modeli ve hava akışı da sıcaklık değerlerine etki eder. Bu sıcaklarda kartların biraz ısınması normaldir ama bilgili arkadaşlar size yardımcı olur diye düşünüyorum.

Kasa hava akışı çok önemli. Kasada hava doğru zamanda tahliye edilmediği zaman ısı yükselir. Ben şahsen 2 fan varsa 1 giriş 1 çıkış, 3 fan varsa 1 giriş 2 çıkış, 4 fan varsa 2giriş 2 çıkış öneriyorum. 3 giriş 1 çıkışta hava tahliye edilememesi halinde sıcaklık yükselir. Onun dışında OC yaptıysan fan devrini yükseltmen lazım. Havalar ısındı bu dönemlerde fandevrini de arttırmak gerekir. Fan ömründen kısmayayım, ses rahatsız etmesin derken kartın ömrünü kısaltma riskini göz almış oluyor çoğu kişi.

Merhaba, forumda yeniyim. Yeni bir sistem topladım ve çok bilgili olmadığımdan sorun olduğunu düşündüğüm bir durumu sizlerle paylaşmak istedim, yardımcı olabilirseniz fazlasıyla sevinirim. Öncelikle sistemimde bu konuyla alakalı olabileceğini düşündüğüm patçalar şunlar;
-Anakart: ASUS ROG STRIX X570-F GAMING.
-Işlemci: AMD Ryzen 5 3600X.
-Ekran kartı: ASUS ROG STRIX RTX 2060 s OC.
Ekran kartım için FurMark testi yaptım, internetten baktığımda kartın maksimum sıcaklık değerinin 89 derece olabileceği yazıyordu ve benim test sonucumda 80-81 derece civarlarında dolaştığını gördüm fan değeri de 51% idi bu sıcaklıklarda. Benim gördüğüm değer kartın maksimum sıcaklığına çok yakın acaba burada mevcut bir sorun veya yapılması gereken bir ayar mı var?
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim,
Eren.
Aynı ekran kartının GTX 1660Tı modelini kullanıyorum %100 kullanımda dahi 55 derecenin üstüne çıktığını görmedim.

Yorumlarınız için teşekkür ederim, İstanbul'da yaşıyorum fakat şu son günlerde hava sıcaklıkları epey düşük kötü etkisi olmayacak şekilde. Bir de camsız deneyelim, umarım çözülür.
Tekrardan merhaba arkadaşlar, kasanın camını çıkarıp tekrar denedim hakikaten 10 derece fark ettirdi. Sıcaklık 70-71 derece civarlarında gezindi. PUBG indirip bir süre denedim, oyun süresince işlemci 49-50 derece civarlarında, ekran kartı 71-72 derece civarlarında gezindi. Bu değer yüksek bir değer mi? Çünkü 60 dereceyi geçmeme durumu beni biraz düşündürdü açıkçası. Ekran kartına takılan güç kablosunda mı bir sıkıntı var acaba? Çünkü ayrı ayrı kablolar değil de bir kablodan gelen iki parça halinde takılı, o da şu şekilde;
WhatsApp Image 2020-05-30 at 01.16.40.jpeg

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı