ASUS ROG STRIX RX480 8 GB GPU kullanımı sürekli düşüp çıkıyor

0Hukumdar

Kilopat
Katılım
17 Kasım 2016
Mesajlar
71
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Tam sistem özelliklerini aşağıda belirttim. Girdiğim oyuna bağlı olarak GPU kullanımı sürekli dalgalı bir şekilde seyrediyor. Assassin's Creed: Black Flag oyununda GPU kullanımı sürekli %100-%0 arası inip çıkıyor. V-Sync açık oynuyorum ve aldığım FPS sabit 60 ama GPU kullanımı %0'a düştüğünde FPS 20 oluyor. PUBG girdiğim zaman v-Sync kapalı olarak aldığım FPS 120-130 arası (antrenman modu) ama GPU kullanımı düştüğünde oyunun FPS'i de haliyle düşüyor. Şöyle bir durum var; iki oyun arasında ki bu drop veya dalgalanma süresi değişiyor. Örneğin; bir oyunda 2 dakikada bir drop oluyorsa başka bir oyunda 30 saniyede bir drop oluyor. Ac: BF oyununda optimizasyon sorunu varsayarak başka bir oyun denedim (nfs Payback) ama yine sonuç aynı. Hangi oyunu açarsam açayım GPU kullanımı periyordik olarak %0'a düşüyor. Ekran kartım güncel, Windows 10 (build 17133), oyunlar tamamen orijinal. Bunun sebebi ne olabilir? Donanımsal bir problem mi? Bilgi sahibi arkadaşları bekliyorum.
  • MSI Z270 SLI Plus.
  • i7 6700.
  • Xigmatek X-Calibre 600W.
  • ASUS STRIX ROG RX 480.
  • HyperX 8 GB RAM.
 

Dosya Ekleri

  • ac bf.png
    ac bf.png
    121,4 KB · Görüntüleme: 32
  • NFS.png
    NFS.png
    122,8 KB · Görüntüleme: 33
  • pubg.png
    pubg.png
    120,9 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartınız için tavsiye edilen sürüm: Adrenalin 2019 Edition 19.9.2 sürümü. Windows sürümünüz çok eski. 1909 sürümüne güncelleyin. Bütçeniz uygun olduğunda elinizde ki RAM'in aynısından bir adet daha sisteme ekleyin mutlaka şiddetle tavsiye ediyorum.

Eğer oyunlar HDD yüklü ise bir sağlık taramasıda yaparak HDD soru işaretinide silmiş oluruz.
 
Gaming mi Armor mu ekran kartın? Armor kullanıyorum aynı sorunu yaşıyorum ama seninki gibi düzenli aralıklarla değil. Ara ara yapıyor sorunu tam olarak çözemedim ben de.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı