ASUS ROG STRIX RX570 Coil Whine nedeniyle değişim

Sorun yaşarsan tabi tekrar geri almak zorundalar. Ben AMD tarafında Coil Whine sorunu daha çok oluyor dediğimde bana fanboy diyorlardı, gene bir Coil Whine vakası ve gene AMD.
Ya hocam, Allah aşkına 😀 , Coil Whine ile AMD ya da NVİDİA'nın alakası yok. Bu ikili sadece çipset veriyor, kalan her şey(termal macun, VRAM, PCB, Mosfet, vb.) üreticiye kalıyor. Bu sorunlar üretici kaynaklı.

Ya hocam, Allah aşkına, Coil Whine ile AMD ya da NVİDİA'nın alakası yok. Bu ikili sadece çipset veriyor, kalan her şey(termal macun, VRAM, PCB, Mosfet, vb.) üreticiye kalıyor. Bu sorunlar üretici kaynaklı.
Ya bende onu demek istiyorum güzel kardeşim :D Ben bu sorun AMD'ye özel demedim. İşte diyorum ki size bu sorun AMD'de daha sık rastlanıyor NVIDIA'ya kıyasladığınız zaman ben bunu diyorum. Ben bunu belirttiğim zaman beni fanboy yapıyorlar forumda. ''NVIDIA kusursuz kesinlikle hiçbir sorunu yok, Coil Whine felan hiç yok varsada montajdır inanmayın'' demişim gibi linç yiyorum.

Ya bende onu demek istiyorum güzel kardeşim :D Ben bu sorun AMD'ye özel demedim. İşte diyorum ki size bu sorun AMD'de daha sık rastlanıyor NVIDIA'ya kıyasladığınız zaman ben bunu diyorum. Ben bunu belirttiğim zaman beni fanboy yapıyorlar forumda. ''NVIDIA kusursuz kesinlikle hiçbir sorunu yok, Coil Whine felan hiç yok varsa da montajdır inanmayın.'' demişim gibi linç yiyorum.
MoruQ Nvİdİa FaNbOy GaÇıN. 😀

Sapphire RX 570 Pulse modelinde bende de coil whine var şuan, karta o.c yaptım fazla watt çektiği için biraz daha arttı. Bu ses zamanla azalır mı veya çoğalır mı? yada tamamen geçme ihtimali de var mı?
Zamanla azalacağını zannetmiyorum, en azından hiç görmedim. Aksine ses çoğaltabilir de, eğer garantin devam ediyorsa sende garantiye göndermeyi bir dene.

Garantiye gönderildiği durumda, garanti süreci nasıl işliyor? Mesela kartı gönderdikten ne kadar süre sonra aksiyon alıyoruz? “İade/değişim gerçekleştiriliyor.” tarzı bir dönüş alırsak ve değişim istersek bu değişimi servis mi gerçekleştiriyor yoksa aldığımız raporu kartı satın aldığımız yere mi iletiyoruz? Kafamda deli sorular. Cevaplarsanız sevinirim. İade ile değişim arasında gidip geliyorum.

Garantiye gönderildiği durumda, garanti süreci nasıl işliyor? Mesela kartı gönderdikten ne kadar süre sonra aksiyon alıyoruz? “İade/değişim gerçekleştiriliyor.” tarzı bir dönüş alırsak ve değişim istersek bu değişimi servis mi gerçekleştiriyor yoksa aldığımız raporu kartı satın aldığımız yere mi iletiyoruz? Kafamda deli sorular. Cevaplarsanız sevinirim. İade ile değişim arasında gidip geliyorum.
Bu sanırım ürünü aldığımız yerlede biraz alakalı olabilir. Benim servis durumum şu şekilde oldu,

13.01.2020 de ekran kartını aldığım incehesaba gönderdim.
14.01.2020 de ellerine ulaştı, ve sanırım ürünü Asus servisine yönlendirdiler.
15.01.2020 de Asus servisi tarafından incelendi iadesi onaylandı.
Sanırım iade ve değişim hakkında ürünü aldığımız yer ile iletişime geçmemiz gerekiyor.

Merak ettiğim bu iade/değişim onayını servis verdikten sonra yeni kartı aldığımız yer mi stoktan yolluyor yoksa servis mi gönderiyor? Çünkü İncehesap ister siz gönderin servise ister bize yollayın biz gönderelim diyor. Gelecek servis raporuna göre hareket ederiz diyor. Bu durumda sanırım firma gönderiyor ürünü. Eğer stoğunda yoksa bu durumda zorunlu para iadesi gibi bir durum mu oluşuyor? Örneğin ürünü indirimden aldık veya stokta yok ama aynı üründen istiyoruz. Fakat bu durumda firmanın stoğunda yoksa ürüne erişemiyoruz. Tahminimce servis kartın markasıyla irtibata geçip temin ettikten sonra gönderiyor. Ne düşünüyorsunuz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı