ASUS ROG STRIX Scope II 96 vs VGN VXE ATK68

Yaşadığınız şeye üzüldüm ama aynı sorunlar her üründe olabiliyor. Fakat kod yazarken sorun çıkaracağını dusunseydi muhtemelen atk68i bir seçenek yapmazdı. İki ürünü. Ben de deneyimledim ve manyetik Switch adj. Trigger point ile çok öne çıkıyor. scope 96 düz bir red switch klavyeden yukarı çıkamıyor maalesef benim gözümde.
Bilgilendirme yapayım muhtemelen bu sorunu herkes yaşayacak.

ATK68 bugün geldi uygulamayı kurduğumda gene error device hatası verdi. Fakat bu sefer klavyenin ışıkları yanıyor ve yazı yazabiliyordum. Muhtemelen önceki klavyeye de bir şekil firmware yüklenilse sorun çözülecekti.

1 saat uğraş sonunda redditte birinin bu sorunu çözdüğüne denk geldim. Aşağıdaki linkini verdiğim siteden eski sürüm vhub kurmuş. Eski sürüm VHUB kurunca klavyeye girebildim. Klavyenin 2 adet firmware güncellemesini program üzerinden yapıp sorunsuz bir şekilde güncel sürüm VHUB'a geçiş yaptım. Klavyenin forumunda bu sorunu yaşayan sayısız insan var ama orada bile 1 tane şu öneriyi veren yetkili görmedim. Çözümü wraith firmasına da resimli bir şekilde anlatarak yazdım.

Ekran görüntüsü 2024-01-18 122507.png

Son düzenleme:
Rog Flare 2 Animate veya Rog Azoth alın. Diğer klavyelere bakmaya bile gerek yok.
bende scope 96 2 ile azoth arasında kalmıştım sizce scope 2 den dahamı iyidir azoth acaba

Scope II Wireless kullanıyorum 3 gündür, yazım hissiyatı, oyun hissiyatı muhteşem, sesi baya az. Apex Pro ile birlikte en beğendiğim tuş hissiyatı. Elite seviye 5-6 tane klavye kullandım. Bu şekilde yorum yapıyorum. Bende Coder + Lol gibi basit oyunlar oynuyorum ve özellikle kod yazma kısmında gerçekten nirvana.
bende azoth ıle scope 96 arasında kladım sızce hangısı.. Tabi azoth deneme şansınız olduysa eğer..

Scope II Wireless kullanıyorum 3 gündür, yazım hissiyatı, oyun hissiyatı muhteşem, sesi baya az. Apex Pro ile birlikte en beğendiğim tuş hissiyatı. Elite seviye 5-6 tane klavye kullandım. Bu şekilde yorum yapıyorum. Bende Coder + Lol gibi basit oyunlar oynuyorum ve özellikle kod yazma kısmında gerçekten nirvana.
Bunun içinde azoth da varmı acaba :D

Arkadaş FPS oyun oynamasının yanında kod yazdığından bahsetmiş. Magnetic Switch devamlı oyun oynayan için mantıklı olabilir ama bu klavye her kullanım için doğru klavye değil. Ben oyun oynamak dışında Excel sık kullanıyorum dizi, film altyazıları yapıyorum o yüzden tek başına ATK68 bana uygun değildi arkadaşta benzer durumu yaşayabilir. Tuş atayarak gene bir yere kadar kullanılır ama direkt nokta atışı bir seçim olmaz.

Ben başlıktaki 2 klavyeyi de satın aldım fakat buna rağmen çok fazla kıyaslama yapamayacağım. Çünkü ATK68 bozuk geldi. Sıfır klavyede uzun olmasa da bir servis süresini bekledim. Şuan tuş hissiyatı dışında hiç bir şey deneyemedim. Servis değişim garanti gibi durumları merak edenler için klavye fikrimden sonra en sona onları da yazacağım.

Scope 96 NX Snow Switch ile aşırı hoşuma gitti. Klavyeden beklentim tuşlara bastığımda iyi hissettirmesi, dışarıdan şık durması ve armoury crate ile birlikte kullanabilmem. Scope 96 beklentimi karşılasa da FPS oyunları dışında mesela F tuşlarının gerektiği Knight online gibi bir durumda bile çok ters kalıyor. Sadece FPS oynamadığım için farklı bir dizilime de alışmak istemedim.

Bazı tuşları kullanmak eziyet Ekran resmi alma tuşu PrtSc, Home ve End tuşu aklıma gelenler. Del gibi sık kullanılan tuşun yeri alakasız vs vs. Daha önce de solda makro tuşları olan Corsair K95 kullanmıştım elim bir sıra kayıyordu. Dışarıda başka bir klavye kullanmam gerektiğinde yazı yazmak eziyet haline geliyordu. O yüzden ben standart düzendeki yerleri bozmak istemiyorum. ATK68 his olarak oldukça başarılı ama his olarakta Snowu birinci sıraya koyarım.

Daha önce tüm NX serilerini deneyimlemiş ve hiçbirini beğenmemiştim çok kalitesiz ve hissiyatı kötü gelmişti o yüzden RX Red switch kullanıyordum. MX tarafında da denemediğim kalmadı ama NX Snow'u birinci sıraya koyarım. NX Snow'dan sonra RX Red klavye ile yazı yazarken takır tukur bi hissiyat oluyor. Snowda aşırı stabil bir şekilde yazı yazıyordum.

NX Snowlu STRIX Scope 2'nin düz versiyonu henüz Türkiye'de satışta yok. Geldiği zaman onu satın alacağım ATK68 ile kombinleyeceğim. (Youtubede ada büyük'ün incelediği Strix scope II modeli)

Mirliva ve Swarcow'un incelemesine göre ATK68 çok başarılı olsa da Scopede 20 kil alıyordum ATK68 ile 30 aldım gibi bir durum olacağını düşünmüyorum.

Eki Görüntüle 2087919

Wraith servis durumuna merak eden arkadaşlar için;

Eki Görüntüle 2088036

Uygulamaya girdiğimde klavyeyi görüyordu fakat tıklayınca bu hatayı veriyordu. Işık ilk taktığım an yandı sonra kendiliğinden söndü uzun zamandır aldığım hiç bir ürün bozuk çıkmamıştı. O yüzden baya bi deneme yaptım uygulama'dan kaynaklı olma ihtimaline karşı uygulamayı IDM'siz indirme gibi yolları denedim. Çözülmeyince kendi bilgisayarım dışında bilgisayarda da denedim.

Bu sırada Wraith whatsapp üzerinden yazdığımda bana 45 dakika 1 saatte gibi sürelerde dönüş sağladı. Fakat bundan sonraki süreçlerde cevap almak için bu kadar beklemedim. Faturayıda yanlış kesmişti tekrar tekrar iletişime geçerek düzelttirdim.

Ürünü verdikleri kodla yurt içi kargo üzerinden gönderdim. Yurt içi kargo ile anlaşmaları yok bu yüzden olsa gerek dümdüz yurt içi kargo poşetine kutuyu koyup kargolamışlardı. Kutuya koyup patpat gibi şeyler kullanmak maliyeti yükseltiyor fakat bu klavye de 500 TL değil. Artık internetten 100 tl lik ürün alsak bile ürünü iyice sarıp kutulayıp gönderiyorlar. Müşteri hizmetlerine böyle göndermenizden kaynaklı arızalanmış olabilir diyorum kutuda hasar yok olamaz diyor. Bu ürün çamaşır makinesi değil ki sonuçta sağa sola atıldığında kutuda hasar olmayıp üründe olma ihtimali gayet yüksek :)

9 Ocakta aldığım ATK68 için teknik servis incelemesinden sonra iade veya değişim seçeneği sunuldu. Dün Saat 15:07'de iade değil değişim istediğimi söyledim. "Kargo arabamız 14.30-15.00 aralığında çıkmıştır. Yarın yeni ürün gönderiminiz sağlanacaktır dediler." Kargo arabasının saati biraz anormal gelse de neyse dedim ya ben şanssızım yada bunlarda beni sevmedi :D Bugünde sordum gene gün içinde göndereceğiz demişlerdi ama bir kargo bildirimi almadım belki yarın gelir. Sevemedim bu firmayı yapacak bir şey yok.
Bu kadar tecrübeli birisine sormak isterim azothmu yoksa scope 96 mı ??.. İkiside snow switch olacak şekilde düşünün lütfen ...

Azoth ile bend ebunun arasında kaldım sizce hangiis daha iyidir??

Son düzenleme:
Bende scope 96 2 ile azoth arasında kalmıştım sizce scope 2'den daha mı iyidir azoth acaba

Bende azoth ıle scope 96 arasında kladım sızce hangısı. Tabii azoth deneme şansınız olduysa eğer.

Bunun içinde azoth da var mı acaba :D

Bu kadar tecrübeli birisine sormak isterim azothmu yoksa scope 96 mı? İkisi de snow switch olacak şekilde düşünün lütfen...

Azoth ile bend ebunun arasında kaldım. Sizce hangiis daha iyidir?

Şu an masamda ASUS STRIX scope 96 beyaz ve ATK68 var. Azoth denemedim ama scope II serisi beni çok tatmin eden bir seri değil. Hala ful boy görseli güzel hissiyatı güzel bir klavye çıksa da alsam modundayım. ATK68 hissiyatını beğeniyorum ve benzer hissiyatta tam boy görseli iyi bir klavye olsa direkt geçerim.

Şu an masamda ASUS STRIX scope 96 beyaz ve ATK68 var. Azoth denemedim ama scope II serisi beni çok tatmin eden bir seri değil. Hala ful boy görseli güzel hissiyatı güzel bir klavye çıksa da alsam modundayım. ATK68 hissiyatını beğeniyorum ve benzer hissiyatta tam boy görseli iyi bir klavye olsa direkt geçerim.
Merhaba, ben de şu anda ASUS STRIX scope II 96 Wireless siyah almayı düşünüyorum. Herhalde sizinkisi de o. Tam olarak neleri beğenmediniz? Full boy mu olması sizin için önemli? Ben de şu anda Full boy bir klavye kullanıyorum Corsair 70 MK2. Ama wireless güzel bir klavye istiyorum numpadi de olan... Asus Strix Scope II 96 çok ilgimi çekmişti çünkü tüm değerlendirmeler hep mükemmel övüyor klavyeyi.

Merhaba, ben de şu anda ASUS STRIX scope II 96 Wireless siyah almayı düşünüyorum. Herhalde sizinkisi de o. Tam olarak neleri beğenmediniz? Full boy mu olması sizin için önemli? Ben de şu anda Full boy bir klavye kullanıyorum Corsair 70 MK2. Ama Wireless güzel bir klavye istiyorum numpadi de olan... ASUS STRIX Scope II 96 çok ilgimi çekmişti çünkü tüm değerlendirmeler hep mükemmel övüyor klavyeyi.

Ben standart düzende klavye seviyorum hocam Scope II 96 şu an birinci klavyem fakat çok memnun olduğumu söyleyemem. Örneğin Knight Online ve Rise Online gibi oyunlar oynuyorum ve sürekli F tuşları arasında geçiş yapmam gerekiyor. Scope II 96 da F tuşları bitişik F6 ya basacaksam F5'e basıyorum senelerdir o düzene alışmışım. Ekran resmi alma ve delete tuşlarını devamlı kullanan biri olarak bambaşka yerlerdeler.

Daha önce senelerce Corsair K95 kullanmıştım soldaki G tuşları yüzünden her yerde yazmakta zorlanıyordum uzun süre eski düzeni geri sağlayamamıştım. Belki başkası için bu geçiş süreci çok daha kolay olabilir ama ben yadırgıyorum. İnceleme videolarında benzer şeylerden bahsedenleri görmediğim için belirtiyorum.

Açıkçası ucuz bir klavye de değil bence bir klavyeye bu kadar para verince her anlamda memnun olmak gerekiyor. ATK68 ile yazı yazarken daha zevk alıyorum veya normal scope II versiyonunu kullanırken daha konforlu hissediyorum. O yüzden benim 5-6K paraya değecek bir klavye demem doğru olmaz.

Anladım, açıkçası ben de karışık hislerdeyim. Klavyeyi hiç kullanmadığım için bir şey söyleyemiyorum. Ama bu kadar para verip de pişman da olmak istemiyorum. Del tuşuna muhtemelen alışırım çünkü hemen backspace'in üzerinde ama F tuşlarından emin olamadım. Ya da bir Home tuşuna basmak istersem o kombinasyona alışır mıyım bilmiyorum. Birkaç gün öncesine kadar herhalde sorun olmaz çünkü hem daha kompakt hem de wireless olan güzel bir klavye olur diye düşünüyordum. Bu özelliklere sahip bir muadili de yok maalesef. Ben de uçak simülasyonuyla uğraşıyorum. Önümde 6 tane Stream Deck var. Aralarından kocaman bir klavye kablosu geçmesi rahatsız ediyor. Şimdi yeni klavyeler tabi USB-C ve daha ince kablolarla geliyor ama yine de almışken hem istediğimde USB-C ile hem de Wireless ile kullanabileceğim bir model düşününce sanki en çok bu ilginç bir model olarak karşıma çıkıyor.

Anladım, açıkçası ben de karışık hislerdeyim. Klavyeyi hiç kullanmadığım için bir şey söyleyemiyorum. Ama bu kadar para verip de pişman da olmak istemiyorum. Del tuşuna muhtemelen alışırım çünkü hemen backspace'in üzerinde ama F tuşlarından emin olamadım. Ya da bir Home tuşuna basmak istersem o kombinasyona alışır mıyım bilmiyorum. Birkaç gün öncesine kadar herhalde sorun olmaz çünkü hem daha kompakt hem de wireless olan güzel bir klavye olur diye düşünüyordum. Bu özelliklere sahip bir muadili de yok maalesef. Ben de uçak simülasyonuyla uğraşıyorum. Önümde 6 tane Stream Deck var. Aralarından kocaman bir klavye kablosu geçmesi rahatsız ediyor. Şimdi yeni klavyeler tabi USB-C ve daha ince kablolarla geliyor ama yine de almışken hem istediğimde USB-C ile hem de Wireless ile kullanabileceğim bir model düşününce sanki en çok bu ilginç bir model olarak karşıma çıkıyor.
Bende hepsi var ama hala düşünün deneyerek bile karar veremiyor insan..Azoth çok komplike bir cihaz derli toplu ama scope 96 2 wriless de yazım konforu harika..Bazen diyorum azoth en iyi klavye bazen diyorum hayır scope 96 daha iyi bir klavye :D ..Bu iş hastalık ucu bucağı yok bence ...

Bende hepsi var ama hala düşünün deneyerek bile karar veremiyor insan..Azoth çok komplike bir cihaz derli toplu ama scope 96 2 wriless de yazım konforu harika..Bazen diyorum azoth en iyi klavye bazen diyorum hayır scope 96 daha iyi bir klavye :D ..Bu iş hastalık ucu bucağı yok bence ...
Selam, Azoth bana hiç olmaz. Hem çok pahalı hem de klavyede numeric taraf yok. Ama şimdi kafamı iyice kurcaladı yorumlar. 96 olması ve klavyenin daraltılması için ne bileyim Delete tuşunun yeri, Home tuşuna basma şekli vs bunlara alışmak zor da gelebilir bunda yıldan sonra. Vazgeçsem mi diye düşünüyorum bu aralar.

Selam, Azoth bana hiç olmaz. Hem çok pahalı hem de klavyede numeric taraf yok. Ama şimdi kafamı iyice kurcaladı yorumlar. 96 olması ve klavyenin daraltılması için ne bileyim Delete tuşunun yeri, Home tuşuna basma şekli vs bunlara alışmak zor da gelebilir bunda yıldan sonra. Vazgeçsem mi diye düşünüyorum bu aralar.
Siz scope 96 da bunları düşünüyorsanız azoth hiç kullanamazsınız bence

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı