Rica ederim görüp okuyanlara yardımcı olur umarım. İşlemciyi standart kullanımda oyun ve render gibi işlemlerde o.c yapmadan çoğu iyi soğutucu ile 70 derece altında tutarsınız 5900X 7nm ile ciddi anlamda ısı konusunda başarılı zaten. Ben Noctua hava soğutma tercih ettim temizlik kolaylığı ve uzun ömürlü olması açısından. O.C ile bile çok çok iyi sıcaklık değerleri var birçok düşük segment 240mm sıvı soğutmadan daha iyi soğutan bir soğutucu olmasından mütevellit. İşlemciyi 70 derece üstüne ancak stres testi ile falan çıkarırsınız ki gerçekçi olmayan ısıları buluyor bana soracak olursanız. Dediğim gibi normal şartlarda kasa içi hava akışı başarılı bir kasa ile birlikte sorun yaşamazsınız. Bende de ısı konusunda hassaslık var, anakart chipsetinin X570'de bu kadar ısındığını görünce direkt B550 arayışına girip B550-E'yi bulmuştum
anakart açısından içim çok rahat. İşlemci üstünden SSD'nin haberleşmesi performansı iyileştirdiği gibi işlemci ısısına ek bir yük ekleyeceğini hiç sanmıyorum detaylı testlerine bakmak gerek tabii ki. Sonuç olarak B550-E olsun, X570 Hero modeli olsun çok çok üst segment anakartlar hiçbiri pişman etmez. Gönlünüzce olsun...