ASUS ROG STRIX X570-E GAMING vs MSI MEG X570 ace

@EldritchShine hocam elinize emeğinize sağlık çok yardımcı oldunuz cidden teşekkür ederim. Ben şöyle bir sonuca vardım ileride 1 tane daha gen4 NVMe SSD takarım diyordum şimdiki alacağım 980 Pro 2TB hadi onu almasam diye b serisini düşündüm chipset değil de işlemciden oluşursa işlemcide yük oluşacak ve ısı artacak diğer türlü X serisinde de chipset ısısı artacak özel sıvı soğutma olsa 4 5 binlik b alınır hem daha temiz olur ama ben ASUS ROG CL 360 sıvı soğutma alacağım için işlemci fazla ısınmaması lazım bu yüzden chipset ısısı o kadar da problem olmaz diye düşünüyorum sizin görüşünüz nedir bilmiyorum ama işlemciyi 55-70 arasında OC yapmadan tutabilirsem bu bana yeter şimdilik sıcaklık değerlerine biraz takıntılıyım özellik ekran kartı ve işlemci bazında, çünkü eski Intel kullanıcısı olduğum için 30-55 arası kullandım hep değerleri ekran kartı tabii 75 görüyordu 3080 alınca 75 Max gördüğüm için bir hoş oldum işlemciyi de tam yükte 70 görsem bu bana yeter tabii peformans RAM SSD arası sıcaklık ve stabilite de önemli hala kararsızım 😂

@EldritchShine hocam elinize emeğinize sağlık çok yardımcı oldunuz cidden teşekkür ederim. Ben şöyle bir sonuca vardım ileride 1 tane daha gen4 NVMe SSD takarım diyordum şimdiki alacağım 980 Pro 2TB hadi onu almasam diye b serisini düşündüm chipset değil de işlemciden oluşursa işlemcide yük oluşacak ve ısı artacak diğer türlü X serisinde de chipset ısısı artacak özel sıvı soğutma olsa 4 5 binlik b alınır hem daha temiz olur ama ben ASUS ROG CL 360 sıvı soğutma alacağım için işlemci fazla ısınmaması lazım bu yüzden chipset ısısı o kadar da problem olmaz diye düşünüyorum sizin görüşünüz nedir bilmiyorum ama işlemciyi 55-70 arasında OC yapmadan tutabilirsem bu bana yeter şimdilik sıcaklık değerlerine biraz takıntılıyım özellik ekran kartı ve işlemci bazında, çünkü eski Intel kullanıcısı olduğum için 30-55 arası kullandım hep değerleri ekran kartı tabii 75 görüyordu 3080 alınca 75 Max gördüğüm için bir hoş oldum işlemciyi de tam yükte 70 görsem bu bana yeter tabii peformans RAM SSD arası sıcaklık ve stabilite de önemli hala kararsızım 😂
Rica ederim görüp okuyanlara yardımcı olur umarım. İşlemciyi standart kullanımda oyun ve render gibi işlemlerde o.c yapmadan çoğu iyi soğutucu ile 70 derece altında tutarsınız 5900x 7nm ile ciddi anlamda ısı konusunda başarılı zaten. Ben Noctua hava soğutma tercih ettim temizlik kolaylığı ve uzun ömürlü olması açısından. O.C ile bile çok çok iyi ısı değerleri var bir çok düşük segment 240mm sıvı soğutmadan daha iyi soğutan bir soğutucu olmasından mütevellit. İşlemciyi 70 derece üstüne ancak stres testi ile falan çıkarırsınız ki gerçekçi olmayan ısıları buluyor bana soracak olursanız. Dediğim gibi normal şartlarda kasa içi hava akışı başarılı bir kasa ile birlikte sorun yaşamazsınız. Bende de ısı konusunda hassaslık var, anakart chipsetinin X570'de bu kadar ısındığını görünce direkt B550 arayışına girip B550-E'yi bulmuştum :) anakart açısından içim çok rahat. İşlemci üstünden SSD'nin haberleşmesi performansı iyileştirdiği gibi işlemci ısısına ek bir yük ekleyeceğini hiç sanmıyorum detaylı testlerine bakmak gerek tabii ki. Sonuç olarak B550-E olsun, X570 Hero modeli olsun çok çok üst segment anakartlar hiçbiri pişman etmez. Gönlünüzce olsun...

Rica ederim görüp okuyanlara yardımcı olur umarım. İşlemciyi standart kullanımda oyun ve render gibi işlemlerde o.c yapmadan çoğu iyi soğutucu ile 70 derece altında tutarsınız 5900X 7nm ile ciddi anlamda ısı konusunda başarılı zaten. Ben Noctua hava soğutma tercih ettim temizlik kolaylığı ve uzun ömürlü olması açısından. O.C ile bile çok çok iyi sıcaklık değerleri var birçok düşük segment 240mm sıvı soğutmadan daha iyi soğutan bir soğutucu olmasından mütevellit. İşlemciyi 70 derece üstüne ancak stres testi ile falan çıkarırsınız ki gerçekçi olmayan ısıları buluyor bana soracak olursanız. Dediğim gibi normal şartlarda kasa içi hava akışı başarılı bir kasa ile birlikte sorun yaşamazsınız. Bende de ısı konusunda hassaslık var, anakart chipsetinin X570'de bu kadar ısındığını görünce direkt B550 arayışına girip B550-E'yi bulmuştum :) anakart açısından içim çok rahat. İşlemci üstünden SSD'nin haberleşmesi performansı iyileştirdiği gibi işlemci ısısına ek bir yük ekleyeceğini hiç sanmıyorum detaylı testlerine bakmak gerek tabii ki. Sonuç olarak B550-E olsun, X570 Hero modeli olsun çok çok üst segment anakartlar hiçbiri pişman etmez. Gönlünüzce olsun...

Hocam ben en son B550-E ile B550-XE arasında kaldım, sanırım XE'yi seçeceğim arasındaki farklar neler? XE daha yeni ve güncel hali mi B550-E nin?

Hocam ben en son B550-E ile B550-XE arasında kaldım, sanırım XE'yi seçeceğim arasındaki farklar neler? XE daha yeni ve güncel hali mi B550-E nin?
Aralarında 450 TL civarı fiyat farkı var Amazon TR de. B550-E'nin VRM'leri 5950X ile O.C yaptığınızda bile fazla geliyor, yani Asus biraz şova kaçmış bu modellerde. Gerekenden fazla fazla besleme bulunuyor bu kartlarda. Hangisini beğendiyseniz alabilirsiniz, ben fiyat avantajı nedeniyle yine B550-E alırdım aradaki farka değecek bir getirisi olduğunu düşünmüyorum XE modelinin. XE'deki en büyük fark Hyper M.2 X16 Gen 4 Kart desteği sunarak çok sayıda M2 slotu imkanı vermesi. Fakat birden fazla M2 kullanacaksanız X-570'de mantıklı hale geliyor zaten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı