ASUS ROG STRIX X570-F vs. B550

Öncelikle merhaba, ASUS ROG STRIX X570-F GAMING AMD X570 AM4 Ryzen DDR4 4400MHz (O.C.) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da ben bu anakartı satın aldım ama bazı arkadaşlarım B550 daha iyi tarzı şeyler söyledi. Sizce bu anakart iyi midir, yoksa B550 mi daha iyidir?

Bu parayı hakkeder mi tartışılır ama teprik olarak B550'lerden iyi. Bu arada benim önerim bu fiyata B550-E almak. O çok daha iyi ve Wi-Fi desteği de mevcut.

Öncelikle merhaba, ASUS ROG STRIX X570-F GAMING AMD X570 AM4 Ryzen DDR4 4400MHz (O.C.) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da ben bu anakartı satın aldım ama bazı arkadaşlarım B550 daha iyi tarzı şeyler söyledi. Sizce bu anakart iyi midir, yoksa B550 mi daha iyidir?
Bu parayı hakkeder mi tartışılır ama teprik olarak B550'lerden iyi. Bu arada benim önerim bu fiyata B550-E almak. O çok daha iyi ve Wi-Fi desteği de mevcut.
Aralarında asla abartılacak bir fark yok.
Ben görünüşünden dolayı X570-F alırdım.
İkisi zaten neredeyse aynı anakartlar VRM olarak.

Aralarında asla abartılacak bir fark yok.
Ben görünüşünden dolayı X570-F alırdım.
İkisi zaten neredeyse aynı anakartlar VRM olarak.

VRM olarak B550-E bir tık daha iyi. B550-E 16 faz iken X570-F ya kış hatırlamıyorsam 14 fazlık bir VRM yapısına sahip. Aynı zamanda B550-E hata kodu ve Wi-Fi 6'ya da sahip. Bir de X570-F in çipsetindeki fan gereksiz ses yapıyor o sebeple eğer birden fazla PCI-e gen 4 SSD kullanılmayacaksa B550-E kesinlikle çok daha iyi bir seçenek. Görünüşüne göre anakart alınmaz bu arada.
Bu arada aralarında 200 TL fark var en az, B550-E daha ucuz. O farka daha iyi olan B550-E yi tercih etmek çok daha mantıklı.

VRM olarak B550-E bir tık daha iyi. B550-E 16 faz iken X570-F ya kış hatırlamıyorsam 14 fazlık bir VRM yapısına sahip. Aynı zamanda B550-E hata kodu ve Wi-Fi 6'ya da sahip. Bir de X570-F in çipsetindeki fan gereksiz ses yapıyor o sebeple eğer birden fazla PCI-e gen 4 SSD kullanılmayacaksa B550-E kesinlikle çok daha iyi bir seçenek. Görünüşüne göre anakart alınmaz bu arada.
Bu arada aralarında 200 TL fark var en az, B550-E daha ucuz. O farka daha iyi olan B550-E yi tercih etmek çok daha mantıklı.
Diyorum zaten arada çok fark yok diye.
WiFi normal bir alıcıyla da kullanılıyor onu almak istemeyen B550-E alır ya da görünüşü takmayan.

Görünüşe göre anakart alınır ama sadece görünüş tek etken olmamalı VRM, Mosfet gibi yapılar benzer/eşitse veya aradığın özellikler ikisinde de varsa görünüşe bakarsın ben olsam X570-F alırdım olay bu kadar basit her iki anakarta da isteyen gider rahat rahat 5950X takar zaten ufak VRM farklarına takılmaya gerek yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı