ASUS ROG STRIX X870-A vs MSI MPG X870 Carbon

asenturk

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Üst düzey bir beyaz sistem topluyorum. Kasa olarak Lian Li dyhnamic EVO ve soğutmasını aldım. Fanları'da aynı şekilde. Sadece egzoz fanı için TL LCD düz beyaz fan stoklarda yok hiçbir yerde bulamadım. Onun dışında diğerleri tamam.
AMD sistem topluyorum bu arada. Hep Intel kullanmıştım ve AMD alacağım artık.
Anakart olarak 2 anakart arasında kaldım.
  • ASUS ROG STRIX X870-A Gaming Wi-Fi (rengi beyaz olduğu için seçtim ve üst düzey bir kart sanırım)
  • MSI MPG X870 Carbon Wi-Fi (rengi siyah ama illaki beyaz olması şart değil benim için. Siyah beyaz kombin yapabilirim)
Bu iki anakarttan hangisi sizce daha mantıklı. İki anakartta 18-20k bandında fiyatları var zaten. ASUS açıkçası beyaz renginden dolayı ilgimi çekti. MSI ise ben hep MSI kullandım ve bu anakartta çok üst düzey gibi. Sizce hangisi daha mantıklı ve iyi? Çok arada kaldım açıkçası.
Ayrıca ekran kartı kısmını 5000 serisini bekliyorum. İşlemci içinde yeni çıkacak 9950x3DLeri bekliyorum. Hem iş hem oyunda kullanabileceğim bir işlemci lazım bana.
Özellikle anakart tavsiyeleriniz önemli benim için.

Asus ROG alacaksan Carbon un rakibi X870E-E dir, X870E-A bir tık altında kalıyor.
Haklısın. Ben X870E kısmına dikkat etmemiştim. Asus dememin sebebi Lian Li Kasa var beyaz. Anakart beyaz olduğu için ilgimi çekti. Ama siyah anakartta sırıtmıyor. Peki Asus'un x870E modeli ile MSI karşılaştırsak hangisi daha mantıklı.

İkisinin arasında fark M.2 yuvası QLED kodu, USB giriş başka fark yok yani fazladan M.2 takma ihtiyacınız yok USB yuvasına ne kadar takacaksanız size bağlı QLED ise hata kodunu gösteriyor başka bir fark yok eğer beyaz sistem topluyorsanız ASUS alın ikisi de üst sınıf kart yok ben MSI almak istiyorum MSI alırsınız arasında performans farkı hiç yok. Ama bu arada şunu diyeyim şu an MSI X870 anakartlarda Carbon ile Tomahawk 10 kodu hatası veriyor çekilmiyor bazen hata veriyor bazen vermiyor şans işi ASUS ASRock Gigabyte.

E uzantılı anakartlar sanırım bir tık üst versiyon. Hiç ASUS kullanmadım. Bir sorun çıkarır mı ya da performans düşüklüğü.

E uzantılı anakartlar sanırım bir tık üst versiyon. Hiç ASUS kullanmadım. Bir sorun çıkarır mı ya da performans düşüklüğü.

Şu an marka olarak MSI X870 anakart sorun çıkarmış ASUS ve diğer marka tarafında sorun çıkardığını duymadım .

Şu an marka olarak MSI X870 anakart sorun çıkarmış ASUS ve diğer marka tarafında sorun çıkardığını duymadım.

Bir arkadaş ASRock X870 Legend anakart almış bakayım sorun yaşıyor mu yaşamıyorumu öğrenecem bende anakart arıyorum işlemci AMD Ryzen 9 9950X.

Şu an marka olarak MSI X870 anakart sorun çıkarmış ASUS ve diğer marka tarafında sorun çıkardığını duymadım.

Benim bahsettiğim beyaz olan anakartta sanırım üst seviye bir anakart. Bu arada sistem oldukça yüksek bir sistem olacak. Muhtemelen 5000 serisi ekran kartı ile birlikte 150k üstünde bir gideri olacak gibi. Sadece bu yüzden üst seviye bir anakart arıyorum. Beyaz olması nedeniyle ASUS'a baktım. ASUS'un bir tık üstü olan X870e anakartıda var. Ona da bakabilirim ama rengi siyah. Beyaz sisteme siyah anakart takıp kombinde yapabilirim. Takıntım yok. Yeterki doğru öneri alayım. X870e MSI Carbon da bayağı övülmüştü videolarda.

Evet Carbon iyi ama sorun çıkarıp çıkarmayacağını bilmiyorum eğer üst düzey anakart alıyorsan ASUS ROG Crosshair Hero X870e al.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…