ASUS ROG STRIX X870-A vs MSI MPG X870 Carbon

MSI MPG X670E modeline de bakabilirsin. X670E = X870e zaten fazladan yuvalar dışında bir fark yok. Hatta şu şey olayı varmış 2 tane gen5 M.2 SSD takınca hızları X16 bandından X8 bandına düşmüyormuş bu kartta. Yani SSD'lerin hızlarında limitleme olmuyormuş diye gördüm detayını bilmiyorum. Thunderbolt girişi yokmuş onu da kullanan olduğunu zannetmiyorum. ASUS X870-A modelinde sanırım bu sınırlama olayı var.

İnceleyeceğim teşekkür ederim. Şöyle bir olayda var. Ben zaten gen5 M.2 SSD şu anlık almayacağım. Fiyatları çok pahalı. Genl 5 yuvasına muhtemel gen 4 takarım ilk etapta. Ama ilerisi için bu yuvaların olmasını da istiyorum. Merak ettiğim. Gen 5 M.2 yuvasına gen 4 takınca da bu sınırlama oluyor mu?

İnceleyeceğim teşekkür ederim. Şöyle bir olayda var. Ben zaten gen5 M.2 SSD şu anlık almayacağım. Fiyatları çok pahalı. Genl 5 yuvasına muhtemel gen 4 takarım ilk etapta. Ama ilerisi için bu yuvaların olmasını da istiyorum. Merak ettiğim. Gen 5 M.2 yuvasına gen 4 takınca da bu sınırlama oluyor mu?
Şöyle oluyormuş aslında. Gen5 destekli yuvaya herhangi bir SSD taktığın zaman da PCIE x16 slotu otomatik olarak x8 moduna düşüyormuş. Çünkü 12x4 olayı mümkün değilmiş bu yüzden 8x4x4 olarak bölüyormuş. Maalesef bu en üst seviye asus anakartlarda da var. depolama bölümünden alacağın anakartın teknik özelliklerine mutlaka bakman lazım. Ha ne kadar kayıp yaşarsın %5 bile değil belki, zaten şuan PCIE 5 destekli ekran kartı yok. RTX 50 serisi öyle olursa onu görmek lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Örnek bir üst seviye X870 anakart modeli Asus'tan

Şöyle oluyormuş aslında. Gen5 destekli yuvaya herhangi bir SSD taktığın zaman da PCI-e X16 slotu otomatik olarak X8 moduna düşüyormuş. Çünkü 12x4 olayı mümkün değilmiş bu yüzden 8x4X4 olarak bölüyormuş. Maalesef bu en üst seviye ASUS anakartlarda da var. Depolama bölümünden alacağın anakartın teknik özelliklerine mutlaka bakman lazım. Ha ne kadar kayıp yaşarsın %5 bile değil belki, zaten şu an PCI-e 5 destekli ekran kartı yok. RTX 50 serisi öyle olursa onu görmek lazım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Örnek bir üst seviye X870 anakart modeli ASUS'tan.

Ben ASUS ROG STRIX X870'a için bir baktım. Üstteki değil alttaki gen 5 yuvasına M.2 takılırsa öyle oluyormuş. Yani 1 ve 3. M.2 yuvalarına takmak lazım kayıp olmaması adına.
Ayrıca ben bu anakart için uygun ve istediğim RAM bulamadım. G.Skill Trident beyaz olanlarını alma planım vardı. Ama Türkiye'de hep Intel uyumlu olanlar varmış. Bunlar AMD'ye uymaz sanırım. Zaten sitesinde uyumlu anakartlar içinde bu Intel modelleri yok. Uymaz sanırım değil mi? Mecburen siyah bir RAM bakmak zorundayım gibi görünüyor. Stok konusunda ciddi bir sıkıntı var maalesef. Ürünler pahalı olduğu için firmalar getirmiyorlar pek. Hala Lian Li TL LCD beyaz düz versiyon bulamadım.

Ben ASUS ROG STRIX X870'a için bir baktım. Üstteki değil alttaki gen 5 yuvasına M.2 takılırsa öyle oluyormuş. Yani 1 ve 3. M.2 yuvalarına takmak lazım kayıp olmaması adına.
Ayrıca ben bu anakart için uygun ve istediğim RAM bulamadım. G.Skill Trident beyaz olanlarını alma planım vardı. Ama Türkiye'de hep Intel uyumlu olanlar varmış. Bunlar AMD'ye uymaz sanırım. Zaten sitesinde uyumlu anakartlar içinde bu Intel modelleri yok. Uymaz sanırım değil mi? Mecburen siyah bir RAM bakmak zorundayım gibi görünüyor. Stok konusunda ciddi bir sıkıntı var maalesef. Ürünler pahalı olduğu için firmalar getirmiyorlar pek. Hala Lian Li TL LCD beyaz düz versiyon bulamadım.
Trident Z5 Royal Neo modeli var beyaz olarak. Bilemiyorum x670e daha mantıklı gibi sanki. Hem x870e ile eşdeğer hem de PCIE x16 yuvası paylaşımlı değil. MSI Carbon wifi modeli mesela.

Trident Z5 royal Neo modeli var beyaz olarak. Bilemiyorum X670E daha mantıklı gibi sanki. Hem X870e ile eş değer hem de PCI-e X16 yuvası paylaşımlı değil. MSI Carbon Wi-Fi modeli mesela.

Trident Z5 64 GB beyaz RAM buldum Vatan Bilgisayar'da. Anakartı ASUS ROG STRIX X870'a Gaming olarak sipariş ettim. Hem RAM hem anakart beyaz. Muhtemelen ekran kartı beyaz bulamayacağım bir tek. Yeni çıkacak 5070 ya da 80 ilk olarak beyaz gelmez ülkemize gibi. Bir beyaz PSU bulabilsem süper olur ama beyaz ürün bulması maalesef çok zor. NZXT'nin bir beyaz PSU var. Onu alabilirim. ASUS olanlar stoklarda yok.

Trident Z5 64 GB beyaz RAM buldum Vatan Bilgisayar'da. Anakartı ASUS ROG STRIX X870'a Gaming olarak sipariş ettim. Hem RAM hem anakart beyaz. Muhtemelen ekran kartı beyaz bulamayacağım bir tek. Yeni çıkacak 5070 ya da 80 ilk olarak beyaz gelmez ülkemize gibi. Bir beyaz PSU bulabilsem süper olur ama beyaz ürün bulması maalesef çok zor. NZXT'nin bir beyaz PSU var. Onu alabilirim. ASUS olanlar stoklarda yok.
Hayırlı olsun o zaman. Benim için renk çok fark etmiyor sağlam ve kaliteli olsun da..

Hayırlı olsun o zaman. Benim için renk çok fark etmiyor sağlam ve kaliteli olsun da.

Aslında kaliteli olması benim için de en önemli kriter. Ama aldığım anakart ASUS'un üst seviye kartlarından birisi. RAM'lerde oldukça iyi. Kasaya uygunluk açısından beyaz olanlarını aldım. Ama kalitesiz olsalardı zaten almam. Ocak ayı içerisinde yeni AMD işlemcinin ve NVIDIA 5000 serisinin duyurulmasını bekliyorum. Ocak sonu gibi gelir diyorlar. Tasarımcı olduğum için hem oyun da hem de iş için bir işlemci lazım bana. Intel alıyordum hep ama gördüğüm kadarıyla çok geride kaldı. Ryzen9 9950x3D sanırım çıkmasına az kaldı. Hem 16 çekirdekli olmasıyla iş için hem de 3D versiyonu olması ile oyun için iyi olacak umarım. Yanına da 5070 ya da fiyatı abartı olmazsa bir 5080. çok uzun süre götürür beni diye düşünüyorum. Genelde 5 senede bir yenilerim.

Aslında kaliteli olması benim için de en önemli kriter. Ama aldığım anakart ASUS'un üst seviye kartlarından birisi. RAM'lerde oldukça iyi. Kasaya uygunluk açısından beyaz olanlarını aldım. Ama kalitesiz olsalardı zaten almam. Ocak ayı içerisinde yeni AMD işlemcinin ve NVIDIA 5000 serisinin duyurulmasını bekliyorum. Ocak sonu gibi gelir diyorlar. Tasarımcı olduğum için hem oyun da hem de iş için bir işlemci lazım bana. Intel alıyordum hep ama gördüğüm kadarıyla çok geride kaldı. Ryzen9 9950x3D sanırım çıkmasına az kaldı. Hem 16 çekirdekli olmasıyla iş için hem de 3D versiyonu olması ile oyun için iyi olacak umarım. Yanına da 5070 ya da fiyatı abartı olmazsa bir 5080. çok uzun süre götürür beni diye düşünüyorum. Genelde 5 senede bir yenilerim.
İnancınızı bilemem de Allah daha çok versin ne diyeyim. Yeni yıl ile gelen güzel zamlar ve yeni seri kartların fiyatını şimdiden tahmin edebiliyorum. Çokta güzel güç tüketecekler ayrıca. MSI Bios konusunda pek beğenmezdim ama tamamen bios ara yüzünü değiştirdiler modern oldu. Sizin için de hayırlısı olsun.

İnanç derken elhamdülillah çok şükür. Allah aksinden korusun.
Bende maalesef yüksek olacağını tahmin ediyorum fiyatların. Ben 5-6 senede bir kasa toplarım genelde. Aldığım zamanda üst segmenti alır uzun seneler kullanırım. Profesyonel tasarımcıyım ve gelirimi genelde tasarım eğitimlerinden kazanıyorum. Oyunu da en üst perdeden oynarım gerekirse ama tasarımda da çok iyi bilgisayara ihtiyacım var. Bu sefer beyaz bir sistem toplamak istedim. Toplarken anladım ki beyaz parça bulmak cidden zor. Bu yüzden bu anakartı seçtim. Ekran kartını da hemen alabilecek durumda değilim ayrıca. Ciddi pahalı olacak. Belki taksitle falan ancak. Ama bu saatten sonra gidip de 4000 serisi almam. Bende şu anda zaten 2070 RTX var. Hala iyi durumda. Sadece toplama zamanım geldi. 5 sene oldu alalı. Bakalım bir çıksın artık. Ona göre bakacağım bende.

İnanç derken elhamdülillah çok şükür. Allah aksinden korusun.
Bende maalesef yüksek olacağını tahmin ediyorum fiyatların. Ben 5-6 senede bir kasa toplarım genelde. Aldığım zamanda üst segmenti alır uzun seneler kullanırım. Profesyonel tasarımcıyım ve gelirimi genelde tasarım eğitimlerinden kazanıyorum. Oyunu da en üst perdeden oynarım gerekirse ama tasarımda da çok iyi bilgisayara ihtiyacım var. Bu sefer beyaz bir sistem toplamak istedim. Toplarken anladım ki beyaz parça bulmak cidden zor. Bu yüzden bu anakartı seçtim. Ekran kartını da hemen alabilecek durumda değilim ayrıca. Ciddi pahalı olacak. Belki taksitle falan ancak. Ama bu saatten sonra gidip de 4000 serisi almam. Bende şu anda zaten 2070 RTX var. Hala iyi durumda. Sadece toplama zamanım geldi. 5 sene oldu alalı. Bakalım bir çıksın artık. Ona göre bakacağım bende.
Bende de 2070 var 2019 ocağında almıştım 6 sene oldu neredeyse. O zamanlar taze taze ray traycing mi dersiniz battefield 1 ile ilk kez rtx deneyimi mi dersiniz.. zaman geçiyor gerçekten. Ben aralarındaki farka bakarım, rtx 5 serisi ile dlss 4 geleceği söyleniyor. Dlss 4 de rtx 50 serisine özel olacaksa o zaman tabi ki onu tercih ederim onun dışında fiyatlar çok uçarsa 40 serisi de her türlü fazlasıyla götürür. Dlss 3 sağ olsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı