ASUS ROG STRIX XG259CS alınır mı?

Bütçe
8.000₺
Eğer ki Vatan'da stokta olsa denemek isterdim ama internet alışverişi kaynaklı iki senedir yüzüm gülmedi. O yüzden ghosting, ölü piksel ve ışık sızması testi yaparak almam gerekiyor. Şu anlık XG259CS alacağım çünkü hali hazırda kullandığım laptoptan ve önceki LG'den daha iyi yani micro stutter / motion blur sorunu yaşatmayacak olması önceliğim dediğim gibi. Ama tabii ki ELMB noktasında sizin önerdiğiniz daha kaliteli imiş incelediğimde fark ettim. Şöyle bir yol izleyeceğim ürün gelince önce ELMB açık deneyeceğim ve eminim ki görüntü en net bu halde olacak ama gözü rahatsız eden strobe kusuru olursa ELMB kapalı + OD 13 + freesync açık kullanmayı deneyeceğim. Böylece ghosting çok düşük, akıcılık yüksek ve flicker olmayacak sorunsuz bir deneyim sunacak diye düşünüyorum. Umarım ELMB açıkken strobe dediğiniz olay oyun içi hissedilir boyutta olmaz düzgün ayarlar yapıldığı taktirde. İlginiz için teşekkürler.

Tekrar merhaba, ürünü aldım ışık sızması, ghosting ve ölü piksel testi yaptım şükür şu anlık gözüme çarpan bir sorun yok. Fakat joystick ile ayar değiştirme yapamıyorum. En son w11 ekranı akıcı değil diye w10 geçmiştim sistemle gayet kararlı. Acaba w10 kaynaklı mı değişiklik yapamıyorum? Joystick ile ilgili ayar sekmesini açınca; Gaming -> Asus DisplayWidget Center > Learn more kısmına tıklanabiliyor sadece. Oraya geçince de windows 11 veya üzeri ya da macOS 12 veya üzeri için indir diyor yani w10 seçeneği yok. Hadi uygulamayı indiremiyorum da yine de monitör üzerinden ayar yapabilmem gerekmiyor mu? Input select: displayport yazıyor joystick ile ayar ekranını açınca yani yanlış kablo takma durumum da yok belli ki. Sizdeyim?
Hiç mi ayar değiştiremiyorsunuz? Elmb açık mı?

Monitöre sürücü falan yüklemenize gerek yok. Direkt osd menüsünden ayar yapabilmeniz lazım. Windows sürümününde önemi yok.

Hiç mi ayar değiştiremiyorsunuz? Elmb açık mı?

Monitöre sürücü falan yüklemenize gerek yok. Direkt osd menüsünden ayar yapabilmeniz lazım. Windows sürümününde önemi yok.
Bu şekilde ayarlar kapalı erişimim yok. learn more kısmına basınca da w11 ve üzeri için indirilebilir bir link geliyor w10 için yok. Display widget lite diye ayrı bir şey duydum w10 içinmiş ama bana uygun link vs. bulamadım yine. eğer siz de w11 kaynaklı diyorsanız ve w10 için çözüm yok diyorsanız yarın yine format atarım C diskine yapacak yok..

Dosya Ekleri

• monitor.jpeg
    monitor.jpeg
    434,8 KB · Görüntüleme: 26
Bu şekilde ayarlar kapalı erişimim yok. learn more kısmına basınca da w11 ve üzeri için indirilebilir bir link geliyor w10 için yok. Display widget lite diye ayrı bir şey duydum w10 içinmiş ama bana uygun link vs. bulamadım yine. eğer siz de w11 kaynaklı diyorsanız ve w10 için çözüm yok diyorsanız yarın yine format atarım C diskine yapacak yok..
Güç tasarrufu modunda olabilir. Eco mode diye de geçiyor.

My favorite kısmına gelip biraz daha aşağıya inin. Bazı ayarlar gözükmeyebiliyor. Eğer güç tasarrufu modundaysa ayarları değiştiremeyebilirsiniz.

Dediğiniz gibiymiş Standard moda aldım düzeldi. Akıl akıldan üstündür diye boşuna demiyorlar teşekkürler..
Rica ederim.

Elmb açık ve kapalı şu testi yapar mısınız?

Ufo 2 taneymiş gibi falan gözükürse berbat çalışıyor demektir.

Rica ederim.

Elmb açık ve kapalı şu testi yapar mısınız?

Ufo 2 taneymiş gibi falan gözükürse berbat çalışıyor demektir.
Ghosting, ölü piksel ve ışık sızması testi yapmıştım sorun yoktu. Şimdi bu dediğiniz testi de yaptım direkt attığınız linke basınca başlayan akış gayet akıcı gözüm oldukça hassastır herhangi bir 2 tane oluşma yok gölge bile yok. Ancak tam ekran yaparsam akış biraz takılarak gelebiliyor ve bir satırda ekran yırtılması var gibi görünüyor. Geri kalan yine kusursuz. Ne düşünüyorsunuz sorunsuz mu? Henüz ayar yapmadım monitörden. OD: 10, Variable refresh rate: ON,ELMB: OFF, Game visual: racing mode, shadow boost: off. Şu an gözüme çarpan tek şey mesela yazılar pürüzsüz değil herhalde birkaç ayar lazım ...

Ghosting, ölü piksel ve ışık sızması testi yapmıştım sorun yoktu. Şimdi bu dediğiniz testi de yaptım direkt attığınız linke basınca başlayan akış gayet akıcı gözüm oldukça hassastır herhangi bir 2 tane oluşma yok gölge bile yok. Ancak tam ekran yaparsam akış biraz takılarak gelebiliyor ve bir satırda ekran yırtılması var gibi görünüyor. Geri kalan yine kusursuz. Ne düşünüyorsunuz sorunsuz mu? Henüz ayar yapmadım monitörden. OD: 10, Variable refresh rate: ON,ELMB: OFF, Game visual: racing mode, shadow boost: off
Bir şey olmaz birde elmb açık deneyin.

Türkçe çevirisi:
Strobe Çapraz Konuşma Testi / Ekran Bulanıklığını Azaltma
Bu test , ULMB / LightBoost / ELMB / DyAc / vb. ekranlar ve oyun monitörlerindeki Hareket Bulanıklığı Azaltma modlarına yöneliktir.

Bu test, flaş parazitinin neden olduğu çift görüntü efektlerini ortaya çıkaracaktır. Bulanıklık Azaltma modları, hareket bulanıklığını azaltmak için flaş arka ışığı veya tarama arka ışığı kullanır. Bazı markaların, BenQ/Zowie monitörler için Strobe Yardımcı Programı gibi, Bulanıklık Azaltma kalibrasyonuna olanak tanıyan yardımcı programları vardır .

Bu testi tam ekran modunda çalıştırın. Strobe Fazını (Alanını) ayarlamak, çift görüntü efektlerinin konumunu değiştirecektir. En net görüntü (en az çift görüntü efekti) için ayarlayın. Strobe çapraz konuşmasının gelişmiş teknik açıklaması için Strobe Çapraz Konuşma SSS bölümüne bakın .

. Şu an gözüme çarpan tek şey mesela yazılar pürüzsüz değil herhalde birkaç ayar lazım ...
1080p’den fazla bir şey beklemeyin.

R-G-B, overdrive, kontrast ve parlaklık haricindeki ayarlara ellemeye gerek yok.

Bir şey olmaz birde elmb açık deneyin.

Türkçe çevirisi:
Strobe Çapraz Konuşma Testi / Ekran Bulanıklığını Azaltma
Bu test , ULMB / LightBoost / ELMB / DyAc / vb. ekranlar ve oyun monitörlerindeki Hareket Bulanıklığı Azaltma modlarına yöneliktir.

Bu test, flaş parazitinin neden olduğu çift görüntü efektlerini ortaya çıkaracaktır. Bulanıklık Azaltma modları, hareket bulanıklığını azaltmak için flaş arka ışığı veya tarama arka ışığı kullanır. Bazı markaların, BenQ/Zowie monitörler için Strobe Yardımcı Programı gibi, Bulanıklık Azaltma kalibrasyonuna olanak tanıyan yardımcı programları vardır .

Bu testi tam ekran modunda çalıştırın. Strobe Fazını (Alanını) ayarlamak, çift görüntü efektlerinin konumunu değiştirecektir. En net görüntü (en az çift görüntü efekti) için ayarlayın. Strobe çapraz konuşmasının gelişmiş teknik açıklaması için Strobe Çapraz Konuşma SSS bölümüne bakın .
Dediğiniz gibi ELMB açınca beklenen durum olan Strobe Crosstalk oluşuyor evet ama aşırı değil. Belki ayarlar ile minimize edilebilir. Mesela OD bende 10 siz önceki sohbetlerde 13 yapın diyordunuz sanki?

Dediğiniz gibi ELMB açınca beklenen durum olan Strobe Crosstalk oluşuyor evet aşırı da değil. Belki ayarlar ile minimize edilebilir. Mesela OD bende 10 siz önceki sohbetlerde 13 yapın diyordunuz sanki?
Strobe ayarı için 5 farklı seviye olması lazımdı bu modelde. Tek tek deneyip en iyi ayarı seçin. Overdrive ayarı tepki süresini etkiliyor, strobe ayarı farklı bir durum.

Overdrive için şu teste bakarak yapmanız gerek:

İyi strobe ayarıyla şöyle görüntüler elde edebilirsiniz:
IMG_3733.png

IMG_3732.jpeg

Görüntü çoğalması çok az. İkinci paylaştığım monitör xg2431’den alıntı.

Strobe ayarı için 5 farklı seviye olması lazımdı bu modelde. Tek tek deneyip en iyi ayarı seçin. Overdrive ayarı tepki süresini etkiliyor, strobe ayarı farklı bir durum.

Overdrive için şu teste bakarak yapmanız gerek:

İyi strobe ayarıyla şöyle görüntüler elde edebilirsiniz:
Eki Görüntüle 2542138
Eki Görüntüle 2542139

Görüntü çoğalması çok az. İkinci paylaştığım monitör xg2431’den alıntı.
Şu anda monitör kısmından; ELMB On, Variable refresh rate On, OD 11 olarak ayarladım. AMD Radeonda da oyun içi fps 179 fps, freesync on yaptım. R6, Bf1, Dying light isimli oyunlarımı test ettim iki senedir görmediğim akıcılığı gördüm diyebilirim. FPS sabit değilken şahsen ben oynayamam beklentimi sabit fps karşıladı sabit değilken r6'da mesela 300 fps lere cıkıyor freesync aralıgı dışı diye sanırım akıcı olmuyor. Ama sabit fps ve dediğim ayarlarla mükemmel deneyim yaşattı. RTS/RPG renk modu da gayet güzel hoşuma gitti. Renkte ön yargım vardı düşük vs. dendi diye ama bana yeterli geldi. Onun dışında ghosting ve ölü piksel şükür yok. Işık sızması başta yok dedim ama IPS panellerin klasiği bunda da var ama diğer bilgisayarlarıma göre yine az ondan sorun yok. 10 üzerinden 9 veriyorum bu ürüne. 2 yıldır sırası ile; msi katana b13v rtx 4060, asus rog strix g16 rtx 4070 (direkt iade ışık sızması ultra idi), asus rog trix g16 rtx 4060 model laptoplar ve su ankı ryzen 5 7600x rx 9060 xt sistem ile denediğim LG model 2k monitör dahil hepsinde micro stutter, motion blur tarzı sorunlar vardı. İlk defa bir monitör beklentimi karşıladı. 1 puanı ışık sızması ve yazıların 2k daki kadar net olmamasından kırıyorum. onlar da benim saçma uçuk beklentilerim. gerisi bana göre sorunsuz. her şey için teşekkürler..

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı