- Makaleler
- 7
Daha fazla
Hiç mi ayar değiştiremiyorsunuz? Elmb açık mı?Eğer ki Vatan'da stokta olsa denemek isterdim ama internet alışverişi kaynaklı iki senedir yüzüm gülmedi. O yüzden ghosting, ölü piksel ve ışık sızması testi yaparak almam gerekiyor. Şu anlık XG259CS alacağım çünkü hali hazırda kullandığım laptoptan ve önceki LG'den daha iyi yani micro stutter / motion blur sorunu yaşatmayacak olması önceliğim dediğim gibi. Ama tabii ki ELMB noktasında sizin önerdiğiniz daha kaliteli imiş incelediğimde fark ettim. Şöyle bir yol izleyeceğim ürün gelince önce ELMB açık deneyeceğim ve eminim ki görüntü en net bu halde olacak ama gözü rahatsız eden strobe kusuru olursa ELMB kapalı + OD 13 + freesync açık kullanmayı deneyeceğim. Böylece ghosting çok düşük, akıcılık yüksek ve flicker olmayacak sorunsuz bir deneyim sunacak diye düşünüyorum. Umarım ELMB açıkken strobe dediğiniz olay oyun içi hissedilir boyutta olmaz düzgün ayarlar yapıldığı taktirde. İlginiz için teşekkürler.
Tekrar merhaba, ürünü aldım ışık sızması, ghosting ve ölü piksel testi yaptım şükür şu anlık gözüme çarpan bir sorun yok. Fakat joystick ile ayar değiştirme yapamıyorum. En son w11 ekranı akıcı değil diye w10 geçmiştim sistemle gayet kararlı. Acaba w10 kaynaklı mı değişiklik yapamıyorum? Joystick ile ilgili ayar sekmesini açınca; Gaming -> Asus DisplayWidget Center > Learn more kısmına tıklanabiliyor sadece. Oraya geçince de windows 11 veya üzeri ya da macOS 12 veya üzeri için indir diyor yani w10 seçeneği yok. Hadi uygulamayı indiremiyorum da yine de monitör üzerinden ayar yapabilmem gerekmiyor mu? Input select: displayport yazıyor joystick ile ayar ekranını açınca yani yanlış kablo takma durumum da yok belli ki. Sizdeyim?
Monitöre sürücü falan yüklemenize gerek yok. Direkt osd menüsünden ayar yapabilmeniz lazım. Windows sürümününde önemi yok.