ASUS ROG STRIX XG259qn monitör 280Hz'de kalıyor

melihkrr

Hectopat
Daha fazla  
Monitörü bugün aldım fakat laptopa bağladım ve 280 Hz'de takıldı 380 Hz'i göremiyorum. Acaba neden?

Hangi kablo ile bağlı belki kablo veya soketin Max değeri o dur.

HDMI mi taktiniz DP mi? Ve monitorun ayarlarini kurcaladiniz mi?

ASUS ROG STRIX Scar g16. 4080 ekran kartlı.

Kablo HDMI evet.
Laptop'unuzun HDMI 2.1 desteği var. Monitör'ün 2.0. Bu durumda illa 360 hz almanız gerek. Sürücüler güncel mi?
Kablo değiştirmeyi deneyin. 2.0 bir HDMI kablosu işinizi görür. Kablo 1.4 olabilir diye düşünüyorum. Ayrıca thunderbolt girişi var. Displayport destekliyor. Dönüştürücü ile DP kullanabilirsiniz.
Sürücüleri DDU ile silip eskisini tekrar kurmayı deneyebilirsiniz. Son sürücü sorunlu olsa gerek.
Ayrıca laptopun ekranı 2K. Gidip 1080p monitör almak mantıklı mı olmuş bilmiyorum.

FPS oyunları oynuyorum açıkçası ondan dolayı önemli değil çözünürlük açıkçası hocam büyük ihtimalle kablo ile alakası olduğunu düşünüyorum laptop DisplayPort desteklemiyor baktım dönüştürüc alacağım büyük ihtimalle bakmaya gidiyorumm şu an.

Type-C girişi DP destekliyor. Bir ucu Thunderbolt bir ucu DP olan bir kablo ile bağlanabilirsiniz diye düşünüyorum. Veya HDMI alın 2.0.

Yanlış bilgi zırvalayanlar olmuş, arkadaşlar konu sahibinin dediği şey ayarlarda 380Hz görememesi, oyunlar 380Hz hissettirmiyor, 380FPS alamıyorum yada öyle bir şey değil sorusu. Siz gidin patatese 540Hz monitör takın doğru kablolar ile ayarlarda yine de 540Hz gözükecektir, belki 540FPS alamazsınız o ayrı konu. Lütfen bilmediğiniz konulara karışmayın, gerek yok. Hangi HDMI kablosundan hangi DP kablosuna geçecek bunu bile yazmayan birisi olmuş, direkt olarak isim vermeyeceğim rencide etmemek amacıyla ama anladınız zaten.

Neyse konu sahibinin sorusuna döneyim, üstteki hocam gayet iyi açıklamış konuyu. Ancak tam emin olmamakla beraber sanırım HDMI 2.0 maksimum 240Hz destekliyordu, 360Hz için DP 1.4 kullanmak gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…