ASUS ROG STRIX XG27ACS 2K ve VIEWSONIC XG2405 arasında neden renk farkı var?

Jaegerz

Megapat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğretmen
Merhabalar.
Yeni aldığım ASUS ROG STRIX XG27ACS 2K monitör için çok heyecanlıydım ama kurulumunu yaptıktan sonra elimdeki diğer monitör ile özellikle beyaz ve siyahlarda çok fark olduğunu fark ettim. Özellikle siyahlarda yanlardan ışık sızması bana fazla geldi. Diğer monitörüm sanki beyazı daha canlı veriyor ama XG27ACS üstü lekeli gibi ya da yağlı bir görünüm veriyormuş gibi geliyor. Bu sadece bana göre mi saçma fikirlerinizi öğrenmeye geldim. Tabii ki iki monitör arasında teknoloji, kaplama vs farklar var ama diğeri daha eski bir monitör. Bu arada diğer monitörüm VIEWSONIC XG2405. Aklımdan iade edip farklı bir şey almak geçiyor. Ancak tatmin edici alternatif ne olur bilemedim. Bütçe olarak yaklaşık 15-25K arası ayırabilirim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-11-17 at 23.48.18 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-17 at 23.48.18 (1).jpeg
    78,5 KB · Görüntüleme: 12
  • WhatsApp Image 2025-11-17 at 23.48.18.jpeg
    WhatsApp Image 2025-11-17 at 23.48.18.jpeg
    121,2 KB · Görüntüleme: 12
ASUS'un bu serisi bu şekilde üretilmiş. Bütün bu modellerde ışık sızması oldukça fazla. Rahatsız ediyorsa iade edebilirsiniz.

Merhabalar.
Yeni aldığım ASUS ROG STRIX XG27ACS 2K monitör için çok heyecanlıydım ama kurulumunu yaptıktan sonra elimdeki diğer monitör ile özellikle beyaz ve siyahlarda çok fark olduğunu fark ettim. Özellikle siyahlarda yanlardan ışık sızması bana fazla geldi. Diğer monitörüm sanki beyazı daha canlı veriyor ama XG27ACS üstü lekeli gibi ya da yağlı bir görünüm veriyormuş gibi geliyor. Bu sadece bana göre mi saçma fikirlerinizi öğrenmeye geldim. Tabii ki iki monitör arasında teknoloji, kaplama vs farklar var ama diğeri daha eski bir monitör. Bu arada diğer monitörüm VIEWSONIC XG2405. Aklımdan iade edip farklı bir şey almak geçiyor. Ancak tatmin edici alternatif ne olur bilemedim. Bütçe olarak yaklaşık 15-25K arası ayırabilirim.
Hertürlü iade edin. XG27ACS fiyatına göre hertürlü berbat bir monitör zaten.

En basit olarak şunun gibi kral bir monitör ile yakın fiyatta olması zaten rezillik:
300Hz vs 180Hz muhabbeti bi kenera. Kontrast, renk gamutu gibi konularda ciddi fark var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı