ASUS ROG STRIX Z590 E-Gaming Wi-Fi BIOS güncellemesi nasıl yapılır?

Makaleler
3
Merhaba arkadaşlar.
Bugün ASUS ROG STRIX Z590 E-Gaming Wi-Fi anakartını satın aldım.
Nasipse i9 10850K işlemciyle beraber kullanacağım.
Anakartın sürücülerini indiriyordum da BIOS dosyasını da indirdim fakat daha önce hiç karşılaşmadığım bir şey vardı.
Altta resim de gördüğünüz gibi "Before running the USB BIOS Flashback tool, please rename the BIOS file (SZ590E.CAP) using BIOSRenamer." uyarısı mevcut.

Screenshot_1.jpg

İndirdiğim dosyayı açtığımda SZ590E.CAP ve BIOSRenamer adında .exe olarak komut sistemi vardı. Görseli aşağıdaki gibi.

Screenshot_2.jpg

Sormak istediğim soru ise BIOS güncellemesini nasıl yapacağım?
Her iki dosyayı da USB belleğe atıp BIOSRenamer çalıştırıp yönergeleri izleyip daha sonra BIOS'a girerek güncelleme mi yapmam lazım?

Evet. BIOS renamer BIOS dosyasının adını sizin yerinize değiştiriveriyor yanlış yapmayın diye. Yani programı çalıştırmayıp adını kendiniz doğru bir şekilde yazsanız da olur ama insanlar beceremez diye böyle bir özellik koymuşlar. Flash belleği FAT32 olarak formatlamayı unutmayın.
Ama siz biosflashback özelliği kullanmayacaksınız ki. Direkt BIOS üzerinden BIOS güncelleme uygulamasını açıp içerisinden BIOS dosyasını seçeceksiniz. Yani adını değiştirmenize gerek yok. Bu yönerge BIOS flashback özelliğini kullanacaklar için.
Siz yine de programı çalıştırıp adını değiştirip Flash belleğe atın.

Evet. BIOS renamer BIOS dosyasının adını sizin yerinize değiştiriveriyor yanlış yapmayın diye. Yani programı çalıştırmayıp adını kendiniz doğru bir şekilde yazsanız da olur ama insanlar beceremez diye böyle bir özellik koymuşlar. Flash belleği FAT32 olarak formatlamayı unutmayın.
Ama siz biosflashback özelliği kullanmayacaksınız ki. Direkt BIOS üzerinden BIOS güncelleme uygulamasını açıp içerisinden BIOS dosyasını seçeceksiniz. Yani adını değiştirmenize gerek yok. Bu yönerge BIOS flashback özelliğini kullanacaklar için.
Siz yine de programı çalıştırıp adını değiştirip Flash belleğe atın.

Anladım hocam. O zaman USB'ye sadece .cab uzantısını atıp BIOS üzerinden güncelleme yapacağım?
Bir de bu anakartın desteklediği RAM listesine baktım da benim Corsair RAM liste de göremedim.
Çalıştırır problem olmaz da en hassas parça RAM olunca insan tereddüt ediyor.
4x8 GB RAM mevcut. Sanırım sıkıntı yaşamam listeden dolayı.

Anladım hocam. O zaman USB'ye sadece .cab uzantısını atıp BIOS üzerinden güncelleme yapacağım?
Bir de bu anakartın desteklediği RAM listesine baktım da benim Corsair RAM liste de göremedim.
Çalıştırır problem olmaz da en hassas parça RAM olunca insan tereddüt ediyor.
4x8 GB RAM mevcut. Sanırım sıkıntı yaşamam listeden dolayı

Bilgisayarı açtınız çalışıyorsa sorun olmaz. Listede olmadığı için RAM'leri çalışmayan insan sayısı çok az. Yani çoğunlukla anakartın QVL'sinde olmasa da RAM'leri sorunsuz çalıştırıyor. Emin olmak isterseniz Memtest'ya da AIDA64 gibi programlarla Ramlerinizi test edersiniz.
BIOS ZIP dosyasını klasöre çıkartın. Renamer programını çalıştırın. Program .CAP uzantılı BIOS dosyasının adını değiştirince FAT32 olarak formatladığınız flash belleğin içine BIOS dosyasını atın ve BIOS menüsünden BIOS güncelleme uygulamasını çalıştırın. ASUS anakartlarda adı ne bilmiyorum EZ Flash olabilir. Online olarak güncelleme bile olabilir ASUS'larda vardı sanırım flash belleğe gerek kalmadan ya da AI suit 3 uygulamasıyla Windows açıkken program üzerinden de güncellenebiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı