Monitör 40.000 lira değil hocam. Newegg Com'dan sipariş ederseniz, 24.263 lira. 2500 lira kargo parası eklenince ortalama 27.000 liraya mal oluyor. Bizim Türkiye'deki disbrütör ve perakendicilerimiz üreticiden bile daha fazla kazanmaya çalışmasalar bizde Türkiye'de 24.263 liraya alabilecezde, nerdeee.
Haklısınız ancak bu seviyede bir üründe 27.000 TL fiyatta olsa bile HDMI 2.1 olmaması bir rezilliktir bana göre. Ayrıca söylediğiniz yurtdışı yöntemde ölü piksel ya da başka bir sorun oluşması durumunda yaşanacak baş ağrısı Türkiye alışverişine kıyasla çok daha fazla ve uzun olur diye düşünüyorum.Monitör 40.000 lira değil hocam. Newegg Com'dan sipariş ederseniz, 24.263 lira. 2500 lira kargo parası eklenince ortalama 27.000 liraya mal oluyor. Bizim Türkiye'deki disbrütör ve perakendicilerimiz üreticiden bile daha fazla kazanmaya çalışmasalar bizde Türkiye'de 24.263 liraya alabilecezde, nerdeee.
Haklısınız ancak bu seviyede bir üründe 27.000 TL fiyatta olsa bile HDMI 2.1 olmaması bir rezilliktir bana göre. Ayrıca söylediğiniz yurtdışı yöntemde ölü piksel ya da başka bir sorun oluşması durumunda yaşanacak baş ağrısı Türkiye alışverişine kıyasla çok daha fazla ve uzun olur diye düşünüyorum.
1080p'den 2k ya da 4k geçiş düşünen biri olarak şu aşamada bir süre daha bekleyip gerçekten son teknolojilerle (HDMI versiyonuna kadar) bir ürünü almayı daha uygun buluyorum.
HDMI kullanımı için 2.1 çok önemli mi?Haklısınız ancak bu seviyede bir üründe 27.000 TL fiyatta olsa bile HDMI 2.1 olmaması bir rezilliktir bana göre. Ayrıca söylediğiniz yurtdışı yöntemde ölü piksel ya da başka bir sorun oluşması durumunda yaşanacak baş ağrısı Türkiye alışverişine kıyasla çok daha fazla ve uzun olur diye düşünüyorum.
1080p'den 2k ya da 4k geçiş düşünen biri olarak şu aşamada bir süre daha bekleyip gerçekten son teknolojilerle (HDMI versiyonuna kadar) bir ürünü almayı daha uygun buluyorum.
Hocam ben yaklaşık 2.5 hafta önce almıştım ve 2 gün önce kurabildim şehir dışında olduğumdan dolayı. 2 gündür kullanmaktayım herhangi bir sorun yaşamadım. Renk olarak çok farklı bir deneyim yaşadığımı söyleyebilirim ve gülümsettirenklerin doğruluğu, berraklığı ve 2K'nın oyunlarda sağladığı çözünürlük kalitesi gayet güzel. 144Hz'den 240Hz'ye geçtim, akıcılığı ve rahatlığı hissettirdi. Yapı kalitesi olarak da bana çok iyi geldi. Farklı bir sorunuz olursa cevaplarım. Fiyata gelecek olursak Türkiye de dolar kuruna göre olması gereken fiyat Max taş patlasa 25.000₺ olması gerekirken şu an İtopya'da 34.000₺den satılıyor. Ben gaminggentrden 30.000₺ ye almıştım. Ayrıca fahiş fiyattan satılıyor maalesef. Satıcıların merhameti ve ahlakı olmadığı için kullancıları düdüklemekten çekinmiyorlar.
Sadece PC'de kullanacaksanız hayır, Displayport ile kullanırsınız zaten PC'yi, ama konsol kullanacaksanız evet, şöyle düşünün yıllar önce çıkan PS5'te bile HDMI 2.1 mevcut çünkü yüksek çözünürlüklerde yüksek bir fps akışı HDMI 2.0 ile sağlanamıyor ve siz bu kadar para dökeceğiniz bir monitörde ileride muhtemelen tüm konsollarda vs norm haline gelecek 2.1 bağlantı tipinden mahrum kalıyorsunuz. Bu fiyatı verdiğim bir üründe böyle bir eksi kesinlikle olmamalı bence.HDMI kullanımı için 2.1 çok önemli mi?
Ben de arayıştayım bu konuda ama şu an itibariyle maalesef yok. Fakat önümüzdeki 1 sene içinde gayet güzel ve yeni teknolojileri içeren seçeneklerin çıkacağını düşünüyorum. Şu an çok kısır piyasa seçenek açısından. Çok çok acil değilse bence acele etmeyin. Fakat sadece PC için alıyorsanız bu monitörü alabilirsiniz, eminim son derece kaliteli ve harika görüntüler sunan bir monitördür, benim derdim hdmi 2.1 olmaması ve oledlerde her zaman sorun olan burn-in konusu ile, tercih meselesi.Başka önerebileceğiniz 240Hz 2K 27 inc monitör var mı?
Ben 34 e yine alırdım hocam yada yurtdışı alışverişe güveniyorsan oradan da alabilirsin. Birde 3 ay sonra fiyatı ne olur bilemiyoruz bi bakarsın 50 olur. Ben birazda o yüzden aldım hemen ilk stoklara geldiğinde.Başka önerebileceğiniz 240Hz 2K 27 inc monitör var mı?
HDMI kullanımı için 2.1 çok önemli mi?
Şu an İtopya'da 34 bin TL sizde almaya değer mi? valla karar veremedim.
Şu an alınabilecek en iyi monitör hangisi?
Sadece PC'de kullanacaksanız hayır, DisplayPort ile kullanırsınız zaten PC'yi, ama konsol kullanacaksanız evet, şöyle düşünün yıllar önce çıkan PS5'te bile HDMI 2.1 mevcut çünkü yüksek çözünürlüklerde yüksek bir FPS akışı HDMI 2.0 ile sağlanamıyor ve siz bu kadar para dökeceğiniz bir monitörde ileride muhtemelen tüm konsollarda vs norm haline gelecek 2.1 bağlantı tipinden mahrum kalıyorsunuz. Bu fiyatı verdiğim bir üründe böyle bir eksi kesinlikle olmamalı bence.
Ben de arayıştayım bu konuda ama şu an itibarıyla maalesef yok. Fakat önümüzdeki 1 sene içinde gayet güzel ve yeni teknolojileri içeren seçeneklerin çıkacağını düşünüyorum. Şu an çok kısır piyasa seçenek açısından. Çok çok acil değilse bence acele etmeyin. Fakat sadece PC için alıyorsanız bu monitörü alabilirsiniz, eminim son derece kaliteli ve harika görüntüler sunan bir monitördür, benim derdim HDMI 2.1 olmaması ve OLED'lerde her zaman sorun olan burn-in konusu ile, tercih meselesi.
Ben 34'e yine alırdım hocam ya da yurt dışı alışverişe güveniyorsan oradan da alabilirsin. Bir de 3 ay sonra fiyatı ne olur bilemiyoruz bir bakarsın 50 olur. Ben biraz da o yüzden aldım hemen ilk stoklara geldiğinde.
Taksit imkanı var mı? Siteye baktım orada da stok yok galiba.
1000 dolarlık bir cihazda HDMİ 2.1 olmaması bencede bir kusurdur. Haklısınız. Yurtdışından sipariş konusu ise, ben bugüne kadar satın aldığım 20 PC parçasından sadece 1'ini üretim hatası sebebiyle geri gönderdim. Yani çok nadir olan şeyler, üretim hataları. Ölü pixeli şahsen ben önemsemem ve zaten Türkiye'de satılan ürünlerde yurtdışından geliyor, kolay kolay hasar görmez kargolar, bide UPS kargoyla gönderiyorlar. UOS kargo zaten en iyi kargo. Ben şahsen bu riski alırım ve zaten sipariş edip alıyorumda. Şu ana kadar hiç sorun yaşamadım.Haklısınız ancak bu seviyede bir üründe 27.000 TL fiyatta olsa bile HDMI 2.1 olmaması bir rezilliktir bana göre. Ayrıca söylediğiniz yurtdışı yöntemde ölü piksel ya da başka bir sorun oluşması durumunda yaşanacak baş ağrısı Türkiye alışverişine kıyasla çok daha fazla ve uzun olur diye düşünüyorum.
Yurtdışı alışverişi için bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Süreç ve işlemleri anlatabilir misiniz?Yurt dışı bir site hocam, dünyanın en büyük elektronik cihaz perakendecisidir Newegg com, müşteri memnuniyeti anlamında, alanındaki diğer firmaların hiçbiri yanına bile yaklaşamaz, ben alışveriş yaptım buradan ve bundan sonraki birçok alışverişimide bu siteden yapmaya niyetim var. Sadece peşin ödeme var ve bu ödemeyi sanal kredi kartıylan yapabiliyorsunuz.
Bende PG27aqn ile PG27AQDM arasında kaldım. Ve müsait olduğumda sipariş vereceğim ve %99 ihtimalle newegg.comdan sipariş edecem çünkü bizim Türkiye'deki komisyonculara gereksiz yere fazla para vermeye hiç niyetim yok. Fiyatları global fiyat bandına getirirlerse tabiki TR'den sipariş ederim.
1000 dolarlık bir cihazda HDMİ 2.1 olmaması bencede bir kusurdur. Haklısınız. Yurtdışından sipariş konusu ise, ben bugüne kadar satın aldığım 20 PC parçasından sadece 1'ini üretim hatası sebebiyle geri gönderdim. Yani çok nadir olan şeyler, üretim hataları. Ölü pixeli şahsen ben önemsemem ve zaten Türkiye'de satılan ürünlerde yurtdışından geliyor, kolay kolay hasar görmez kargolar, bide UPS kargoyla gönderiyorlar. UOS kargo zaten en iyi kargo. Ben şahsen bu riski alırım ve zaten sipariş edip alıyorumda. Şu ana kadar hiç sorun yaşamadım.
Hocam 75hz den 144hz ye geçtiğinde ki gibi şaşırtmıyor ama akıcılığın iyileştiğini farkediyorsun. 0.03 ms ide farkedecek bir göz tanımıyorumBen sadece PC için kullanacağım, anladım yardımınız için teşekkür ederim.
Yurt dışından taksit seçeneği yok galiba vekalet işleri belge işleri falan var, 144 Hz'den 240 Hz geçiş yaptınız iki katı fark etti mi, 1 ms'den 0,3'e düşük tepkime süresi, benim kullandığım monitöre göre çok büyük farklar yaratır mı?
@Silinen üye sizin söylediklerinize göre Samsung Neo 9 modellerinden almak daha mantıklı oluyor galiba ve panel farkı var sanırım VA panel.
Merhaba, newegg.com'a kayıt olun, kredi kartınız varsa bankanızı telefonla arayarak ya da kendi mobil bankacılık uygulamasından fiziki kredi kartınızın sanal klon'unu oluşturun. Newegg com'da adres bilgilerinizi ingilizce karekter kullanarak sipariş edin.(Örn "ğ" yerine "g" yazın. "ş" yerine "s" yazın. Veya büyük "İ" yerine büyük"I" yazın. İngilizce karekter kullanın işte. Küresel olduğu için İngilizce alfabe kullanmanız gerekiyor. Sonra siparişinizi verin. Uçakla 3 gün içinde Almanya'ya ulaşır. 1 veya 2 gün içinxe Almanya'dan uçakla İstanbul'a ulaşır. 1500 dolardan daha düşük satın alımsa kargo şirketi adınıza hemen ürünü kargodan çeker adresinizde bitirir. 1500 dolardan daha fazla bir satın alımsa UPS kargoyu arayın sizin adınıza gümrükten çekebilmeleri için vekaletname örneğini e-posta veya telefon yoluyla size(PDF dosyasıdır) göndermelerini rica edin. Sonra o dosyayı kırtasiyede kağıda yazdırın, notere gidip mühürletin ve UPS kargonun size verdiği İstanbul gümrük adresine vekaletnamenizi gönderin. Onlar sizin adınıza her ne olursa olsun vekaletname'yle gümrükten çekip kapınızda bitirirler.Yurtdışı alışverişi için bana nasıl yardımcı olabilirsiniz? Süreç ve işlemleri anlatabilir misiniz?
Sizin hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Adamlar sistemi tamamen ürünü direk kapınızda bitirecek şekilde yapmışlar. Bununla birlikte totalde 1500 dolardan yüksek ödemeli bir sipariş vermişseniz UPS kargo yasal olarak vekaletname olmadan ürünü gümrükten çekemez. Sadece UPS kargo İstanbul Gümrük bayisine sizin adınıza ürünü çekebilmeleri için vekaletname göndereceksiniz bu kadar basit. Gümrük ücreti vs ödemiyorsunuz onların hepsini newegg ve UPS kargo sizin adınıza yapıyor ve zaten ürünü satın aldığınızda gümrük ücreti, vergi vs vs hepsi dahil bir fiyat ödüyorsunuz. Siz sadece ödemeyi yapıp sipariş veriyorsunuz ürün kapınızda bitiyor, bu kadar basit. Onlar sizin adınıza her şeyi yapıyor.Merhaba, newegg.com'a kayıt olun, kredi kartınız varsa bankanızı telefonla arayarak ya da kendi mobil bankacılık uygulamasından fiziki kredi kartınızın sanal klon'unu oluşturun. Newegg com'da adres bilgilerinizi ingilizce karekter kullanarak sipariş edin.(Örn "ğ" yerine "g" yazın. "ş" yerine "s" yazın. Veya büyük "İ" yerine büyük"I" yazın. İngilizce karekter kullanın işte. Küresel olduğu için İngilizce alfabe kullanmanız gerekiyor. Sonra siparişinizi verin. Uçakla 3 gün içinde Almanya'ya ulaşır. 1 veya 2 gün içinxe Almanya'dan uçakla İstanbul'a ulaşır. 1500 dolardan daha düşük satın alımsa kargo şirketi adınıza hemen ürünü kargodan çeker adresinizde bitirir. 1500 dolardan daha fazla bir satın alımsa UPS kargoyu arayın sizin adınıza gümrükten çekebilmeleri için vekaletname örneğini e-posta veya telefon yoluyla size(PDF dosyasıdır) göndermelerini rica edin. Sonra o dosyayı kırtasiyede kağıda yazdırın, notere gidip mühürletin ve UPS kargonun size verdiği İstanbul gümrük adresine vekaletnamenizi gönderin. Onlar sizin adınıza her ne olursa olsun vekaletname'yle gümrükten çekip kapınızda bitirirler.
Bu arada adresinizi İngilizce yazmayın, Türkçe yazın bununla birlikte kulladığınız karekterler İngilizce olsun. Yani harfler İngilizce olsun. Örn. (Şehit Mustafa Gündoğdu Mah.) yerine (Sehit Mustafa Gundogdu Mah.) yazın.Merhaba, newegg.com'a kayıt olun, kredi kartınız varsa bankanızı telefonla arayarak ya da kendi mobil bankacılık uygulamasından fiziki kredi kartınızın sanal klon'unu oluşturun. Newegg com'da adres bilgilerinizi ingilizce karekter kullanarak sipariş edin.(Örn "ğ" yerine "g" yazın. "ş" yerine "s" yazın. Veya büyük "İ" yerine büyük"I" yazın. İngilizce karekter kullanın işte. Küresel olduğu için İngilizce alfabe kullanmanız gerekiyor. Sonra siparişinizi verin. Uçakla 3 gün içinde Almanya'ya ulaşır. 1 veya 2 gün içinxe Almanya'dan uçakla İstanbul'a ulaşır. 1500 dolardan daha düşük satın alımsa kargo şirketi adınıza hemen ürünü kargodan çeker adresinizde bitirir. 1500 dolardan daha fazla bir satın alımsa UPS kargoyu arayın sizin adınıza gümrükten çekebilmeleri için vekaletname örneğini e-posta veya telefon yoluyla size(PDF dosyasıdır) göndermelerini rica edin. Sonra o dosyayı kırtasiyede kağıda yazdırın, notere gidip mühürletin ve UPS kargonun size verdiği İstanbul gümrük adresine vekaletnamenizi gönderin. Onlar sizin adınıza her ne olursa olsun vekaletname'yle gümrükten çekip kapınızda bitirirler.
Sizin hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Adamlar sistemi tamamen ürünü direk kapınızda bitirecek şekilde yapmışlar. Bununla birlikte totalde 1500 dolardan yüksek ödemeli bir sipariş vermişseniz UPS kargo yasal olarak vekaletname olmadan ürünü gümrükten çekemez. Sadece UPS kargo İstanbul Gümrük bayisine sizin adınıza ürünü çekebilmeleri için vekaletname göndereceksiniz bu kadar basit. Gümrük ücreti vs ödemiyorsunuz onların hepsini newegg ve UPS kargo sizin adınıza yapıyor ve zaten ürünü satın aldığınızda gümrük ücreti, vergi vs vs hepsi dahil bir fiyat ödüyorsunuz. Siz sadece ödemeyi yapıp sipariş veriyorsunuz ürün kapınızda bitiyor, bu kadar basit. Onlar sizin adınıza her şeyi yapıyor.