Bu konuyu açma sebebim almak mantıklı mı emin olamadım, pahalı bir güç kaynağı ama çok güzel onun yerine çok daha düşük bir fiyata MSI MPG A750GF güç kaynağını da alabilirim o yüzden sormak istedim.
Yani bu kadar vermeme değer mi geleceğe dönük olsun istiyorum ama çok pahalı. Normalde bütçem çok değildi ama arttırdım ama ne kadar cepte kalırsa o kadar iyi.
Bu konuyu açma sebebim almak mantıklı mı emin olamadım, pahalı bir güç kaynağı ama çok güzel onun yerine çok daha düşük bir fiyata MSI MPG A750GF güç kaynağını da alabilirim o yüzden sormak istedim.
Yani bu kadar vermeme değer mi geleceğe dönük olsun istiyorum ama çok pahalı. Normalde bütçem çok değildi ama arttırdım ama ne kadar cepte kalırsa o kadar iyi.
Bende çok gerekli bulmadım birkaç artısı var işte şunlar.
100W daha yüksek.
80Plus değeri daha yüksek.
Soğutması ASUS'un çok daha iyi pasif soğutması bile var.
ASUS ROG Thor'un tasarımı çok hoş.
Gibi bazı artıları var fakat 3500 TL fark edecek kadar değer mi bilemedim.
Bir daha değiştirmek istemiyorum kolay kolay PSU şu anki güç kaynağım bozuk bir daha da Corsair almayacağım pişman etti.
Şu anki güç kaynağım Corsair cx 750M 750W.
100W daha yüksek.
Bir daha değiştirmek istemiyorum kolay kolay PSU şu anki güç kaynağım bozuk bir daha da Corsair almayacağım pişman etti.
Hocam bu çok düşük fiyatlı değil mi bir sıkıntı çıkarmasın?
100W daha yüksek.
Hocam bu çok düşük fiyatlı değil mi bir sıkıntı çıkarmasın?
İkisi de sağlam ve güzel modeller ama Asus'un fiyatı anormal açıkçası. Platinium olması enerji verimliliğinin biraz daha iyi olduğunu gösteriyor ama aradaki devasa fiyat farkı sadece bundan kaynaklı değil. Üzerine koyduğu ufak OLED ekran, ışıklar falan, biraz da marka algısıyla daha yüksek bir fiyata çıkıyor. Bir de bazı ürünler stoklarda azalınca fiyatları uçuyor, belki o ürün de stokta az kalmış olabilir. Yani benim önerim o parayı ASUS modeline vermek yerine, ekstra 1TB fazla SSD alırsınız, bir RAM takarsınız, gerek yok.
Bu arada iki firma da güç kaynağı ürünlerini kendi üretmiyor, başka üreticilere ürettiriyor diye biliyorum. Ana üreticiler; FSP, High Power gibi markalardır, onların da orta ve üst sınıf ürünleri gayet sağlamdır. Bilginize. Örneğin şu model;
En ucuz FSP Hydro G Pro HG2-850 850 W Power Supply fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! FSP Hydro G Pro HG2-850 850 W Power Supply özelliklerini incele, 5.940,17 TL'den başlayan fırsatları yakala!