ASUS ROG Zephyrus G14 alınır mı?

Dostum 1.6 inç eğer ki o kadar önemliyse senin için Zephyrus'dan başka daha iyi seçeneğin yok. Ama küçük laptoplarda soğutma bloklarının ve soğutma kısmındaki diğer parçaların da daha küçük olduğunu hatırlatalım. Sonra foruma 90 C diye konu açmayın 🙃

Hocam zaten bunları kafamda netleştirmek, tecrübeli varsa öğrenmek için buraya yazdım. Ne alacaksam bilerek alacağım. 😊

Arabayla seyehat etmeyi seyahat zannediyor arkadaş. Haftada 3 ülke değiştir bakalım uçakla hangisini pratik olarak yanında taşımak istersin görelim. 14" her zaman daha pratik daha kullanımı kolaydır. Zaten bu yüzden üretiliyorlar. Yoksa 15.6" üretir geçerdi neden bu kadar kompakt şeylerle uğraşsınlar.
Siz uçaktayken ne yapıyorsunuz elinizde mi taşıyorsunuz 🤣. Ekonomi bile değil herhalde sizin biletler.
Daha bi ay önce falan iskambil koleksiyonum için Pragdan ve Budapesteden kart aldım. Tabi en çok siz geziyorsunuzdur bizim cahilliğimiz ben 14'' o kadar kompakt olduğunu bilmiyordum. Aydınlattığınız için sağolun.

Kompakt bir bilgisayar olduğu için soğutması da ona göre. Biraz sıcak çalışıyor bu yüzden haberiniz olsun. Aynısından 3050 ekran kartına sahip versiyonu kız arkadaşımda var gerçekten çok güzel cihaz çok kaliteli ama dediğim gibi biraz sıcak çalışıyor.

Hocam son olarak bir soru daha soracağım. Fan sesi hakkında olumsuz bir tecrübe yaşanıldı mı?

Siz uçaktayken ne yapıyorsunuz elinizde mi taşıyorsunuz 🤣. Ekonomi bile değil herhalde sizin biletler.
Daha bi ay önce falan iskambil koleksiyonum için Pragdan ve Budapesteden kart aldım. Tabi en çok siz geziyorsunuzdur bizim cahilliğimiz ben 14'' o kadar kompakt olduğunu bilmiyordum. Aydınlattığınız için sağolun.

Ya arkadaş bu neyin kompleksi. Sık uçak seyehati yapan, cihazı sık kullanan kime sorarsan sor 14" diyecektir. Boşa tatava yapıyorsun. 14" laptobun çalışma sahasında bir çok avantajı var. Bunu sende biliyorsun ama işi inada bindiriyorsun. Ayrıca bu benim önerim deneyimimi aktardım, sende deneyimini aktarmışsın alacak olan arkadaş buna göre değerlendirir.

Hocam son olarak bir soru daha soracağım. Fan sesi hakkında olumsuz bir tecrübe yaşanıldı mı?

Hocam bende aynı fiyat bandında büyük çaplı bir araştırma yapmıştım. Ardından ASUS'un TUF serisini almaya karar verdim. Sebeplerim aslında basit. 4070 ve R9, iki ekran kartı olması güzel Ryzen 7940HS'nin ekran kartı aşırı olmayan oyunlarda kendisi yüksek performans verebiliyor. Bu da 4070'in ömrünü uzatıyor. SSD'nin düşük olduğu doğrudur ama MM2 mevcut. Ben 2 TB Samsung 980 aldım şu an 2.5TB. Benim yaptığım 2 hata var. İlki SSD'yi soğutucusuz almak. Çok büyük bir sorun değil ama 6 saat aralıksız Cyberpunk oynamıştım 82 dereceye kadar çıktı. Ama tabi 6 saat ultrada Cyberpunk oynamak çok ta normal bir şey değil. 2. hatam ise extradan 16gb ram almak oldu, lapotpda 2 tane 8 var 8x16 yapmakda mantıksız diye duydum. Aldığım rami iade ettim. 16gb ram de her türlü işimi görüyor şimdiye kadar ramin yetmediği bir durum yaşamadım. Laptop tam bir canavar. Tasarımı çok güzel. Boyut olarak olması gerektiği gibi. Ben çok sevdim. Fan sesine gelirsek. Çok zorlayacak oyun oynarsanız sesi biraz fazla olabiliyor. Ama tabii çok zorlayacak oyunlarda. ASUS'un ROG serisinin inclemelerini de izlemiştim. Herkes çok iyi diyordu. ASUS'un en iyi lap top serisi. Ama dediğim gibi 50k fiyat bandında TUF daha çok performans verebileceğini düşündüğüm için aldım. Pişman değilim.

Hocam bende aynı fiyat bandında büyük çaplı bir araştırma yapmıştım. Ardından ASUS'un TUF serisini almaya karar verdim. Sebeplerim aslında basit. 4070 ve R9, iki ekran kartı olması güzel Ryzen 7940HS'nin ekran kartı aşırı olmayan oyunlarda kendisi yüksek performans verebiliyor. Bu da 4070'in ömrünü uzatıyor. SSD'nin düşük olduğu doğrudur ama MM2 mevcut. Ben 2 TB Samsung 980 aldım şu an 2.5TB. Benim yaptığım 2 hata var. İlki SSD'yi soğutucusuz almak. Çok büyük bir sorun değil ama 6 saat aralıksız Cyberpunk oynamıştım 82 dereceye kadar çıktı. Ama tabii 6 saat ultrada Cyberpunk oynamak çok ta normal bir şey değil. 2. hatam ise extradan 16 GB RAM almak oldu, lapotpda 2 tane 8 var 8x16 yapmakda mantıksız diye duydum. Aldığım RAM'i iade ettim. 16 GB RAM de her türlü işimi görüyor şimdiye kadar RAM'in yetmediği bir durum yaşamadım. Laptop tam bir canavar. Tasarımı çok güzel. Boyut olarak olması gerektiği gibi. Ben çok sevdim. Fan sesine gelirsek. Çok zorlayacak oyun oynarsanız sesi biraz fazla olabiliyor. Ama tabii çok zorlayacak oyunlarda. ASUS'un ROG serisinin inclemelerini de izlemiştim. Herkes çok iyi diyordu. ASUS'un en iyi lap top serisi. Ama dediğim gibi 50k fiyat bandında TUF daha çok performans verebileceğini düşündüğüm için aldım. Pişman değilim.

Hocam yaptığınız hataları da ekleyerek yaptığınız araştırmayı direkt bana aktardığınız için çok minnettarım. Ben benim nezdinde çok değerli. Walter White içinde ayrı bir "respect" atıyorum🫡 sevgiler, saygılar.

Hocam bende aynı fiyat bandında büyük çaplı bir araştırma yapmıştım. Ardından ASUS'un TUF serisini almaya karar verdim. Sebeplerim aslında basit. 4070 ve R9, iki ekran kartı olması güzel Ryzen 7940HS'nin ekran kartı aşırı olmayan oyunlarda kendisi yüksek performans verebiliyor. Bu da 4070'in ömrünü uzatıyor. SSD'nin düşük olduğu doğrudur ama MM2 mevcut. Ben 2 TB Samsung 980 aldım şu an 2.5TB. Benim yaptığım 2 hata var. İlki SSD'yi soğutucusuz almak. Çok büyük bir sorun değil ama 6 saat aralıksız Cyberpunk oynamıştım 82 dereceye kadar çıktı. Ama tabii 6 saat ultrada Cyberpunk oynamak çok ta normal bir şey değil. 2. hatam ise extradan 16 GB RAM almak oldu, lapotpda 2 tane 8 var 8x16 yapmakda mantıksız diye duydum. Aldığım RAM'i iade ettim. 16 GB RAM de her türlü işimi görüyor şimdiye kadar RAM'in yetmediği bir durum yaşamadım. Laptop tam bir canavar. Tasarımı çok güzel. Boyut olarak olması gerektiği gibi. Ben çok sevdim. Fan sesine gelirsek. Çok zorlayacak oyun oynarsanız sesi biraz fazla olabiliyor. Ama tabii çok zorlayacak oyunlarda. ASUS'un ROG serisinin inclemelerini de izlemiştim. Herkes çok iyi diyordu. ASUS'un en iyi lap top serisi. Ama dediğim gibi 50k fiyat bandında TUF daha çok performans verebileceğini düşündüğüm için aldım. Pişman değilim.

Hocam umarım bu mesajı size ulaştırabilirim. Bu ASUS laptop için bahsettiğiniz şekilde bir SSD linki atabilir misiniz?

Hocam yaptığınız hataları da ekleyerek yaptığınız araştırmayı direkt bana aktardığınız için çok minnettarım. Ben benim nezdinde çok değerli. Walter white içinde ayrı bir "respect" atıyorum🫡 sevgiler, saygılar.

Hocam umarım bu mesajı size ulaştırabilirim. Bu ASUS laptop için bahsettiğiniz şekilde bir SSD linki atabilir misiniz?

@Jearus

Son düzenleme:
Hocam yaptığınız hataları da ekleyerek yaptığınız araştırmayı direkt bana aktardığınız için çok minnettarım. Ben benim nezdinde çok değerli. Walter white içinde ayrı bir "respect" atıyorum🫡 sevgiler, saygılar.

@Jearus

Hocam benim aldığım bu;

Aynısının soğutuculu olanını da var diye biliyorum. Samsung 980 Pro 2TB soğutuculu olarak araştırabilirsin.

Bilen veya alan arkadaş varsa da atarsa iyi olur.

Hocam benim aldığım bu;

Aynısının soğutuculu olanını da var diye biliyorum. Samsung 980 Pro 2TB soğutuculu olarak araştırabilirsin.

Bilen veya alan arkadaş varsa da atarsa iyi olur.

Hocam çok teşekkür ederim sanırım bu. Laptopa sığar herhalde bu 😄. Teşekkür ederim tekrardan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı