Çözüm ASUS ROG Zephyrus thermal throttle

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tarikbaba02

Hectopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, geçen sene araştırıp edip ASUS ROG Zephyrus G16 almıştım. RTX 4050 ve i7 12700H 16 GB RAM'li. İlk aldığımda takılmalar vardı Dual channel yapmak adına bir 16 daha taktım 32 bir tık daha iyi çalıştı ama ilk günden beri büyük ısınmalar vardı. Herhangi oyunu açar açmaz 2dk içinde işlemci 95 derece sabitlenip direkt işlemci frekans kısıyordu. Servise 2 kere vermeme rağmen her seferinde birer sentetik test çakıp sorun yok değerler normal deyip gönderdiler.

1 senedir çözüm arıyordum. Geçen bu forumda gördüğüm vakumlu padlerden aldım ve sıcaklıkları bir miktar düşürdü sesli falan da çalışsa en azından throttle sorunu olmuyordu işlemci 92 93 dereceleri geçmediğinden. Fakat sağa sola çok sryahat ettiğimden hala sorunumu çözmedi. 2 hafta önce aliexpressten PTM7950 faz değiştirici satın aldım ve dün uyguladım.

Sonuçlar muazzam. 67 derece sabit işlemci masaüstü gibi çalışıyor. Ekran kartıda 65leri geçmiyor. Kardeşimin Monster Abra V17sine de bu pedi uyguladım onda throttle sorunu yoktu işlemci yine 95 ekran kartı 86 oluyordu hala aynı ama FPS'de ufak artış var.

Herhalde benim laptopun sorunu orijinal kendinden gelen sıvı metalin pump out olup etrafa saçılması oldu. Muhtemelen termal macun uygulasamda sonuçlar benzer olacaktı ama çok seyahat ettiğimden tekrardan pumpout olabilirdi ayrıca bir daha ömür boyu macun değişmeme gerek kalmadı. 80*80 boyutunda aldım uygulaması alışması zor incecik bir ped ilk birkaç denemeniz çöp olabilir moralinizi bozmasın alışıyorsunuz.

3 4 laptopa daha uygulayacak kadar kaldı elimde. Kesinlikle tekrardan tercih ediyorum ayrıca buradan ASUS Türkiye'yi kınıyorum incecik hafif laptopa masaüstü derecesindr bir soğutma koymuşlar, macunu uygulayamadıklarından bir senedir can çekişiyorum.

Bir de dorun yok deyip yolluyorlar. Ayrıca oyuncu laptoplarında bu sıcaklıklar normal diye atıp tutanlar olmasa önceden açardım içini onlar da sağ olsun.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı