ASUS router kurulumu nasıl yapılır?

Dwain

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır ASUS DSL AC88u modemi kullanıyordum. Bugün bir ASUS router aldım. Modem olarak yine aynı modemi kullanıp tüm firewall özelliklerini vs kapatıp bridge mode ile router a bağlayarak kullanmak istiyorum. WAN connection type kısmını bridge yapıyorum. Aşağıda sadece 802.1Q enable ve vlan ID girme bölümü var. Ancak internette bir yerde DSL AC88U'nun bridge mode da vlan ID'yi desteklemediğini yazıyor. Her ne kadar enable seçebiliyor olsam da bir türlü bridge mode da çalıştıramadım. Herhalde sorun bu vlan ID ile ilgili sorundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Benim internette gördüğüm açıklama şu şekilde:

"The DSL-AC88u supports bridge mode, but does not Support vlan ID (802.1Q) whilst in bridge mode, the vlan ID has to be handled by the connecting router "

Aslında burada vlan ID Router'da yapılabilir gibi bir ifadeyle bitirmiş ama ben Router'ın WAN ayarlarında böyle bir alan görmedim. PPPoE'yi seçip kullanıcı adı ve şifremi giriyorum ama IP almıyor kesinlikle.

Elimde ttelekomun verdiği standart modemlerden olmadığı için deneyemedim bir türlü ama bilgi amacıyla soruyorum, bridge mode ile bağlayamamamın sebebi sizce vlan ID kısmının çalışmıyor olması olabilir mi modemde?

Eğer modemi normal PPPoE bırakırsam ve Router'da automatic IP seçersem WAN IP'de internete bağlanıyor ama ben bu şekilde kullanmak istemiyorum. O zaman public IP'mi router üzerinden göremiyorum.

Bu konuda deneyimli ve bilgisi olan arkadaşlardan destek rica ediyorum. Teşekkürler.

Aradığınız bu olabilir mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Aradığınız bu olabilir mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yok bu değil. Bunu biliyorum. Bu şekilde kurulumu yaptım zaten. Bu şekilde kullanmakta sorun yok. Ama ben bridge mode da kullanmak istiyorum. Sorun modemimi bridge mode a getirdiğimde çalışmıyor olması.

Yok bu değil. Bunu biliyorum. Bu şekilde kurulumu yaptım zaten. Bu şekilde kullanmakta sorun yok. Ama ben bridge mode da kullanmak istiyorum. Sorun modemimi bridge mode a getirdiğimde çalışmıyor olması.
Dediğiniz şeyin ne olduğunu bilmiyorum öne çıkar atabilirsiniz konunuz öne çıksın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı