ASUS RTX 4060 Ti ekran kartı yükte 90 dereceyi görüyor

eren567563456

Centipat
Daha fazla  
Şimdi kasamın içinde hava yok ve ben elimi biraz destansı ayarlarda Ranch Simulator oynarken kasanın yan kısmına koyduğumda elim cidden bildiğin yandı. Yani uzun süre tutamayacak derecede sıcak, eriyor resmen kasa. Bu ekran kartına bir zararı olur mu acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hava yok dediğiniz soğutucu mu yok? Şu anki güncel ekran kartları ve işlemciler 95 dereceye kadar çalışmak üzerine tasarlanıyor fakat sıcaklık her zaman tehlikelidir. Soğutucu alana kadar zorlamayın ekran kartını fazla.

Ekran kartının sıcaklığını elinle ölçmedin değil mi? 90 dereceyi görmesi hiç normal değil çünkü.

Ekran kartının sıcaklığını elinle ölçmedin değil mi? 90 dereceyi görmesi hiç normal değil çünkü.

Usta kasanın yan kısım kapalıydı bir baktım elimi yaktım beya.

Ekran kartının markası ne ve kasadakı hava akısı kotuyse oda yapar.

ASUS ve direk hava akışı yok.

Hava yok dediğiniz soğutucu mu yok? Şu anki güncel ekran kartları ve işlemciler 95 dereceye kadar çalışmak üzerine tasarlanıyor fakat sıcaklık her zaman tehlikelidir. Soğutucu alana kadar zorlamayın ekran kartını fazla.

Hava akışı yok bir de benim PSU'nun kabloları çok yer kağlıyor ekstra o da havayı kesiyor ama kasanın yanını açıp kullanabilir miyim acaba.

Usta kasanın yan kısım kapalıydı bir baktım elimi yaktım beya.

ASUS ve direk hava akışı yok.

Hava akışı yok bir de benim PSU'nun kabloları çok yer kağlıyor ekstra o da havayı kesiyor ama kasanın yanını açıp kullanabilir miyim acaba.

Oluşan durum tehlikeli. Ekran kartı yanmasa başka bir şey yanar. Kasanın yanını açarsanız da çok fazla tozlanır ve yine ısınır. Hava akışı şart.

Oluşan durum tehlikeli. Ekran kartı yanmasa başka bir şey yanar. Kasanın yanını açarsanız da çok fazla tozlanır ve yine ısınır. Hava akışı şart.

E nasıl yapayım ben kasa eski ve havalandırma yapmaya müsait değil kasayı da değiştirmeye gücümün yeteceğini sanmıyorum.

Bannerlord da nasıl olur sizce. Yeni bir kasa alana kadar oynayabilir miyim?

Bilgisayar özelliklerinizi belirtmemişsiniz ve ne kadar sıcaklığa ulaştığını bilmiyoruz. Yorum yapamayız bu durumda. Sadece ekran kartına bakarak bu durum olmaz. İşlemci, ekran kartı, disk, RAM'de aşırı önemli. Bunlar ısınırsa yine problem.

Hatta PSU sıcaklığı da çok önemli PSU elinizde kalır, bilgisayara da zarar verebilir. Anakart da dahil bu dediklerime.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı