ASUS RTX 4060 Ti ekran kartı yükte 90 dereceyi görüyor

Bilgisayar özelliklerinizi belirtmemişsiniz ve ne kadar sıcaklığa ulaştığını bilmiyoruz. Yorum yapamayız bu durumda. Sadece ekran kartına bakarak bu durum olmaz. İşlemci, ekran kartı, disk, RAM'de aşırı önemli. Bunlar ısınırsa yine problem.

Hatta PSU sıcaklığı da çok önemli PSU elinizde kalır, bilgisayara da zarar verebilir. Anakart da dahil bu dediklerime.

RTX 4060 Ti ASUS Intel i5 10400F 24 GB RAM MSI PSU 750W H510M-H anakart M.2 1 TB SSD.

RTX 4060 Ti ASUS Intel i5 10400F 24 GB RAM MSI PSU 750W H510M-H anakart M.2 1 TB SSD.

MSI Afterburner ile oyundayken işlemci ve ekran kartı sıcaklığınızı ölçün. Ayrıca SSD'nizi test etmeniz gerekmekte. Onun dışında anakart sıcaklığı gerekmekte. RAM'lerde sıcaklık için genelde sensör bulunmuyor. Diğerleri normalse bile RAM problem yaratabilir. Ayrıca PSU sıcaklığı kontrolü gerekli.

MSI Afterburner ile oyundayken işlemci ve ekran kartı sıcaklığınızı ölçün. Ayrıca SSD'nizi test etmeniz gerekmekte. Onun dışında anakart sıcaklığı gerekmekte. RAM'lerde sıcaklık için genelde sensör bulunmuyor. Diğerleri normalse bile RAM problem yaratabilir. Ayrıca PSU sıcaklığı kontrolü gerekli.

Ölçtüm 5-10 dakikalarda 80 derece yarım saat ve 1 saat kadar olunca 100 derecelere kadar yol alıyor.

Yeni kasaya kadar o ayarlarda oynamayın hiçbir oyunu. Yormayacak şekilde oynayın. Ayrıca SSD'yi yormayın. RAM ve PSU ısınabilir orasını bilemeyiz.

Usta şöyle yaptım kasanın yanını açtım vantilatör ü yere koydum şu an o hava veriyor kasaya ortalama 65 derece alıyorum nasıl sizce.

Usta şöyle yaptım kasanın yanını açtım vantilatör ü yere koydum şu an o hava veriyor kasaya ortalama 65 derece alıyorum nasıl sizce.

Statik elektrik oluşturmadığı sürece problem olmaz. O iş mühendislerin alanına girer. Soğutuyorsa problem yok. Sadece kontrol edin bir problem var mı diye. Bilgisayar mühendisi birisi cevap vermesi daha uygun olacaktır elektrik akımı oluşması konusunda.

Statik elektrik oluşturmadığı sürece problem olmaz. O iş mühendislerin alanına girer. Soğutuyorsa problem yok. Sadece kontrol edin bir problem var mı diye. Bilgisayar mühendisi birisi cevap vermesi daha uygun olacaktır elektrik akımı oluşması konusunda.

Yok ya temas ettirmiyorum aletleri sadece halının üstünden hava veriyor kasaya o kadar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı