ASUS RTX3060 Ti GDDR6X Dual 8 GB kartın sıcaklık değerleri normal mi?

shaby1406

Femtopat
Daha fazla  
Selam, ben bilgisayarı ilk aldığım zamanlar ekran kartım 65 66 dereceyi geçmiyordu, hiç ama hiçbir oyunda. Bilgisayarı alalı 2 yıl oldu ve sıcaklıkları test ettiğimde oyunlarda yük altında 75 dereceye geliyor ve orada kalıyor. Control adlı oyunda 75 derece Max ayarlarda, Metro da Max ayarlarda yine 75 derece. Bu normal midir?

Boştayken 35 derecede takılıyor kendi kendine ve sistemim masaüstü bir sistem.

Bir overclock denemesi ve undervolt denemesi yaptım. Overclock denemesi sonucunda bilgisayar çökünce korktum ve eski haline geri aldım. Undervolt da 15. dakikadan sonra yine oyunu çöktürünce onu da normale aldım. Acaba overclock ekran kartıma bir zarar vermiş ve sonradan bu derecelere ulaşmış olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam, ben bilgisayarı ilk aldığım zamanlar ekran kartım 65 66 dereceyi geçmiyordu, hiç ama hiçbir oyunda. Bilgisayarı alalı 2 yıl oldu ve sıcaklıkları test ettiğimde oyunlarda yük altında 75 dereceye geliyor ve orada kalıyor. Control adlı oyunda 75 derece Max ayarlarda, metro da Max ayarlarda yine 75 derece. Bu normal midir?

Boştayken 35 derecede takılıyor kendi kendine ve sistemim masaüstü bir sistem.

Bir overclock denemesi ve undervolt denemesi yaptım. Overclock denemesi sonucunda bilgisayar çökünce korktum ve eski haline geri aldım. Undervolt da 15. dakikadan sonra yine oyunu çöktürünce onu da normale aldım. Acaba overclock ekran kartıma bir zarar vermiş ve sonradan bu derecelere ulaşmış olabilir mi?

Sıcaklıklar normal kartıda ellemeyin oldugu gibi kalsın güçlü kart zaten.

Bakım yapıp termal macunu yenilersen eski değerleri görürsün.
Bu aldığın değerlerde fena değil. Uv felan yapma olduğu gibi kullan.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı