WhiteBird99
Megapat
Kısaca kartın hikayesine değineyim: Arızalı olarak satın aldım, görüntü veriyordu ama yükte kapanıyordu. Arkadaşıma tamir için gönderdim, VRAM'lerinin sorunlu olduğunu söyledi ve değiştirdi (bayağı kızarmışlardı). Kendi testleri sonucunda kart sorunsuz çalışıyordu artık ama çözemediğimiz bir problem var, o da kart aşırı ısınıyor. Yükte değilken 42-44 derece arasında, fan bile dönmüyor ama yüke bindiği zaman sıcaklık birden 80leri görüyor ve performans dalgalanmaları başlıyor. Prime64'te, sıcaklık 80'in üstüne çıkınca fanlar hızla dönmeye başlıyor, FPS 70'den 50'ye çakılıyor, sıcaklık düşüyor fanlar yavaşlıyor 70 FPS'i görüyor sonra aynı senaryo bir daha 50'ye düşüyor ve böyle devam ediyor. Termal macunu MX4 kullanmıştık, bir kere daha temizleyip, macunu yenileyeyim derken, MX4 elimde kalmadığı için ucuz bir marka sürmüştüm, boştaki sıcaklık düştü ama yükteki sıcaklıklar daha da arttı. Sorunun soğutma bloku olduğu, kartın bloğa tam temas edemiyor oluşu ve bu yüzden soğutma kötü diye düşündük ama böyle olsaydı bütün Expedition kullanıcıları sorun yaşardı diye de düşünüyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Eklemeyi unutmuşum, kartı undervolt etmeyi denedim, iki termal macunlu durumda da, 0.5'e kadar undevolt ettiğim ve GPU hızını 1150, Memory hızını 1650'lere kadar düşürmeme rağmen sorunu çözemedim.
Eklemeyi unutmuşum, kartı undervolt etmeyi denedim, iki termal macunlu durumda da, 0.5'e kadar undevolt ettiğim ve GPU hızını 1150, Memory hızını 1650'lere kadar düşürmeme rağmen sorunu çözemedim.
Dosya Ekleri
Son düzenleme: