Merhaba dostlar. Son bir kaç aydır oyun oynarken bilgisayar bir anda donup kalıyor hiçbir işlev çalışmıyor. Kasa tuşundan kapatmak zorunda kalıyorum. Normal kullanımda hiçbir sorun yok, SSD ve HDD kullanıyorum HDD de oyunlar yüklü ikisinde de sorun yok, saglık durumları iyi. Kasa içi hava sirkülasyonu çok iyi ters bir şey yok. Bu sorun son bir kaç ay öncesinde çıktı ve yavaş yavaş başlayıp arttı yani ilk başlarda oyunda geçirdiğim birkaç saatken sonrasında 10-15 dakikaya düştü. Öncesinde hiçbir sorun yoktu. 8+2 RAM var, ASUS RX580 8 GB modeli ekran kartı var. i5 3470 işlemci ve 550W İzoly PSU var. Sistem eski biliyorum ama bunca sene tık demedi bakımını temizliğini aralıksız yaparım sistemi sürekli güncel tutarım. Son 2 3 aydır bu sorun var. format çözüm değil . Sizlere danışmak istedim. Yardımcı olabilir misiniz?
Not: Dondugu zaman bazen klavye fare ışıkları gidiyor bazen gitmiyor. Ayrıca oyunlarda kasma drop gibi sorunlar yok gayet akıcı şekilde oynarken anlık ve alakasız bir şekilde donuyor.