ASUS Sabertooth P67'de boot işlemi gecikiyor

• Konuyu başlatan 7373
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 6
  • Görüntüleme 670

7373

Kilopat
Merhaba, ASUS Sabertooth P67 anakart olan bilgisayar açılırken yaklaşık 30-40 dakika anakart logosunda bekliyor ve sonra sistemi boot ediyor.
BIOS güncel, CMOS clear yaptım. Donanım testleri ile kontrol ettiğimde herhangi bir donanım arızası da tespit edemedim.
Sistem açıldıktan sonra herhangi bir problem yaşamıyorum ancak açılışta yaşadığım problem ile ilgili çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör hariç her şeyin bağlantısını kesip tekrar deneyin. Sorun devam ediyorsa kasayı açıp ekran kartı, Wi-Fi kartı gibi boot için gereksiz donanımları söküp tekrar deneyin. Sorun devam ederse farklı bir disk veya USB gibi farklı bir araçla boot etmeyi deneyin.

Monitör hariç her şeyin bağlantısını kesip tekrar deneyin. Sorun devam ediyorsa kasayı açıp ekran kartı, Wi-Fi kartı gibi boot için gereksiz donanımları söküp tekrar deneyin. Sorun devam ederse farklı bir disk veya USB gibi farklı bir araçla boot etmeyi deneyin.

Hiçbir ekstra cihaz/donanım takılı değilken de aynı şekilde anakart logosunda kalıyor. Yani USB'den boot etmesini istediğimde degeçmiyor o aşamaya o nedenle anakart modeliyle açtım başlığı. Anakartta bir problem var ama ne olduğunu çözemedim.

Tek RAM mevcutsa farklı bir RAM'le tekrar deneyebilir misiniz? Eğer çiftse sırayla birini sökerek de deneyebilirsiniz. Sorun kartda olmayabilir çünkü yarım saat sonra açılıyor demişsiniz, BOOT sürecini etkileyen başka bir şey olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00