Asus servisi hasarsız anakarta hasarlı diyor

ziinal

Decapat
15 gün kullandığım Asus B350 prime anakartımda sorun olduğu için garantiye gönderdim (görüntü gelmiyordu).
Garantili faturalı olduğu için açıkcası içim çok rahattır. Nasıl olsa anakarta hiçbir şey yapmamış olduğu gibi garantiye göndermiştim. Ta ki "yapılan incelemede güney chipset beslemesinde hasar görülmüştür. Müşteri memnuniyeti adına onarıma alındı ancak chipset kısa devre görülmektedir." fazla uzatmayayım. Toplamda io chip, güney chipset değişimi işcilik toplamda 310 TL ücret istediler.
Yaptığım telefon görüşmesinde anakartta fiziksel müdahale olduğu için garantiye girmediğini söylediler. Ben hiçbir şekilde anakarta müdahale etmedim zaten 15 gün kullandım. Özenle çıkardım kendi kutusuna koyarak gönderdim.

Ben tüketici haklarına başvuruda bulundum sizce paramı geri alabilir miyim?
Kesinlikle müdahalem yok anakarta.

Alırsınız, teknik servis bu, hele Türkiye'de geri almazlar zaten. Tüketici hakları'da hemen cevap vermez aklınızda olsun. Geçmiş olsun.

Bence de alırsınız. Ancak bu tür durumlar için servise gidecek hassas ürünlerin paketlenirken fotoğrafının ve videosunun çekilmesi çok önemli. Fiziksel müdahalenin sizden mi onlardan mı kaynaklandığı daha net anlaşılır.

Dostum kasayı sen mi topladın hazır mı geldi. her türlü alırsın işi yokuşa sürüyorlar.

ben topladım hocam. geçen sene mayısta aldım ben anakartı ama bütün parçaların toplanması şubat ayını buldu. martta inanın 15 gün kullandım bide şöyle düşünüyrum ben ben ne kadar salak bir insanım ki 2 yıl daha garantisi olan bir anakarta fiziksel müdahalede bulunayım da garnati dışı bırakayım. olası geliyo mu size ? umarım alırım parayı. kısa devre demişler ama anakartın kendi sitesinde de alışveriş sitelerinde de heryerde akım korumalı olduğu voltaj koruması olduğu yazıyor kısa devre işi de saçma değil mi ?
onu bilemedik yaa. o da bizim hatamız oldu. keşke önceden düşünebilseydim.
Alırsınız, teknik servis bu, hele Türkiye'de geri almazlar zaten. Tüketici hakları'da hemen cevap vermez aklınızda olsun. Geçmiş olsun.
3 ayı buluyormuş. beklicez napalm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…