canesur
Hectopat
Ürünü Vatan'dan Kasım 2019'da aldım, aldığım günden bu yana bu aşağıdaki sorunlardan kurtulamadım. ROG resmi forum sitesine (görsel ektedir) dahi yazmama rağmen kimse ilgilenmedi.
Sonunda garantiye mi göndereceğim bilemedim, size sorayım dedim. Sizden gelen yanıtlara göre hareket edeceğim.
1- Bilgisayarı her ilk başlatışımda 10 saniyelik aralarla donma, donma sonrasında siyah ekrana dönme (5sn) durumu siyah ekranda 4 saniye bekledikten sonra kendine gelir gibi olup sonra tekrar aynı donma sorununu yaşatmakta. Bu sorunu ancak bilgisayarı kapatıp tekrar açınca giderebiliyorum.
2- Yeni yeni gözlemlediğim ikinci sorun bilgisayar açık vaziyette bırakıp başka bir odaya gidip geri geldiğimde siyah ekran ile karşılaşmam. Durup durduk yere siyah ekranda takılı kalıyor. Mouse'u oynanmam fayda etmiyor. Bu sorunu da ekran kartından HDMI'ı çıkarıp tekrar takarak giderebiliyorum.
Sistem Bilgilerim;
Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming
Ryzen 7 2700X
ASUS STRIX ROG 5700XT
G.Skill Trident Z Neo RGB 3200 4x8GB
Samsung 970Evo Plus 500GB
Windows 10 64 Bit
Çözüm İçin Denediklerim;
DDU ile tarif edilen uninstall işlemleri,
Önerilen eski Driver kurulumları,
Tüm bilgisayar bileşenlerinin tek tek kontrol edilmesi, sağlamlık testinden geçirilmesi.
Yorumlarınız ve çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim,
Saygılarımla.
Sonunda garantiye mi göndereceğim bilemedim, size sorayım dedim. Sizden gelen yanıtlara göre hareket edeceğim.
1- Bilgisayarı her ilk başlatışımda 10 saniyelik aralarla donma, donma sonrasında siyah ekrana dönme (5sn) durumu siyah ekranda 4 saniye bekledikten sonra kendine gelir gibi olup sonra tekrar aynı donma sorununu yaşatmakta. Bu sorunu ancak bilgisayarı kapatıp tekrar açınca giderebiliyorum.
2- Yeni yeni gözlemlediğim ikinci sorun bilgisayar açık vaziyette bırakıp başka bir odaya gidip geri geldiğimde siyah ekran ile karşılaşmam. Durup durduk yere siyah ekranda takılı kalıyor. Mouse'u oynanmam fayda etmiyor. Bu sorunu da ekran kartından HDMI'ı çıkarıp tekrar takarak giderebiliyorum.
Sistem Bilgilerim;
Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming
Ryzen 7 2700X
ASUS STRIX ROG 5700XT
G.Skill Trident Z Neo RGB 3200 4x8GB
Samsung 970Evo Plus 500GB
Windows 10 64 Bit
Çözüm İçin Denediklerim;
DDU ile tarif edilen uninstall işlemleri,
Önerilen eski Driver kurulumları,
Tüm bilgisayar bileşenlerinin tek tek kontrol edilmesi, sağlamlık testinden geçirilmesi.
Yorumlarınız ve çözüm önerileriniz için şimdiden teşekkür ederim,
Saygılarımla.
Son düzenleyen: Moderatör: