Asus Strix B350-F Gaming Windows 7 kurulumunda fare ve klavye çalışmıyor

Yer
KÜÇÜKÇEKMECE
Daha fazla  
Meslek
Polis
Bilgisayarımın anakartını, işlemcisini ve belleğini değiştirdim. Aldığım bileşenler şunlardır;
  • Anakart : Asus ROG Strix B350-F Gaming
  • İşlemci : AMD Ryzen 5 1600
  • Bellek : HyperX Fury 2133 MHz 16 GB tek modül.

Bilgisayarı dün kurdum, çalıştırdım fakat Windows açılmıyor. Mavi ekran hatası alıyorum. Bunu biraz araştırdığımda ise SSD'min eski sistemden kaldığı için böyle olduğu bilgisini aldım. Haliyle format atmak istedim fakat klavye ve mouse format ekranında çalışmıyor. BIOS'a girdiğimde klavye ve mouse çalışıyor. Fakat USB flash bellekten format atmak istediğim zaman tam format ekranına geldiğinde sistem klavye ve mouse görmüyor. Bunun sebebi ne olabilir? Ne yapmalıyım?

Asus destek ekibinden aldığım bilgi şu yönde. Windows 7 kurmak istediğim için anakartın DVD'sinden birkaç bir şey yüklemem gerektiğini söylediler. Bu yüzden klavye ve mouse görmüyor dediler.
İnternetten araştırdığımda ise biosa girip USB keyboard ve mouse enabled yaptıktan sonra sistemin gördüğünü söylüyorlar. Fakat ben BIOS'a girdiğimde USB bölümünde böyle seçenek yok. USB portlarının hepsi enabled.
Konu ile ilgili bilgi sahibi arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Şimdiden çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7'de USB'ler için sürücü desteği olmadığı için çalışmıyor.
Windows 7 kurma amacınız nedir? Windows 10 kurun.

İllede windows 7 diyorsanız bir arkadaşınızdan PCI 2 klavye ve mouse alın kurulumu yapın ve USB sürücelirini yükleyin işlem bittikten sonra usb klavye mouse kullanabilirsiniz.
Yukarıdaki arkadaşlarında dediği gibi bencede windows 10 kur.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı