ASUS Strix GTX 1060 İncelemesi

GTA 5 satın aldım, 58 GB indi fakat AKK'nin azizliğime uğradım, hızım kilobaytlarda. Yarın detaylı bir şekilde oyun içi FPS paylaşımı yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
10 serisinden 1060, fiyatı da göz önüne alınarak süper bir kart.

SS'leri sonra ekleyeceğim. Her ayar ultrada, advanced ultrada, MSAA 8x'te 50 FPS civarı fakat stabil değil, yer yer 40'a düşüyor. En düşük 35 gördüm. MSAA 4x'te olunca 60'a sabit oynayabiliyorum.

Oyunu 2k veya 4k'da oynamak kesinlikle daha iyi. Msaa'yı 8X değil de 2x açıp 2k veya hiç açmayıp 4k'da oynamak daha iyi. Advanced kapalı, msaa kapalı, gerisi ultrada 4k 60 fps sabit oynayabiliyorum. Yazılar küçük oluyor ama onun dışında sıkıntı yok. Hem 4k 60 fps esprisi yapabiliyorum, ki en önemli nokta bu.

ASUS Z87 PRO'ya takılı ZOTAC GTX 770 AMP Edition ile 4 yıldır ZALMAN Z12 PLUS kasa kullanıyorum. @LeonHotsky ben de ASUS 6GB GTX 1060 STRIX OC Edition almıştım fakat kart boyutları yüzünden Z12 kasama sığdıramadım. Kasanın 30mm'ye kadar kart desteği var, GTX 1060 STRIX ise 29.8mm olmasına rağmen (fanların olduğu üst plakanın 5-6mm daha uzun olmasından) Z12'ye sığamadı.

ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING | Ekran Kartı | ASUS Türkiye
Şu an kullandıklarım:
ZALMAN - Z12 Plus
Z87-PRO | Anakart | ASUS Türkiye
GTX 770 AMP! | ZOTAC

Bu ekran kartı için Z3 PLUS almayı düşünüyordum ki sizin bu konunuza denk geldim, sanırım pek memnun değilsiniz ASUS GTX 1060 STRIX için Z3 kasadan? Ekran kartını kasaya oturtmak da vidalamak da sorun oldu demişsiniz, mesela ben de Z12'de GTX 770'i kasaya tam vidalayamadım vida delikleri bile saçma bir şekilde denk gelmiyordu zar zor hallettim kart yamuk duruyor hatta. Kasa gerçekten güzel acayip memnunum ama ekran kartını tam yerine vidalayamamak sinirimi bozdu, kasanın bir tasarım hatasımıdır nedir canımı sıktı bu yüzden ZALMAN kasalardan çekiniyorum.

Eğer ZALMAN Z3 PLUS sizin dediğiniz gibi uzak durulacak bir kasa ise acaba ASUS GTX 1060 STRIX için (kart sitesinde 29.8mm diyor ama üst fan plakasının tam boyutu 36mm'ye kadar çıkıyordur eminim) bir kasa önerebilirmisiniz? CORSAIR, AKASA, XIGMANTEK gibi markalar olabilir, 200-250TL arası güzel bir model bulabilirsem hemen alıp kartımı takmak istiyorum.

Şu var mesela ZALMAN R1 diye tüm tasarımı kart sığdırma (36mm'ye kadar) boyutları Z3 ile aynı sanki. Z12 PLUS ya da sizin dediğiniz Z3 PLUS'da ki gibi sorunları olabileceği gözümü korkutuyor:
ZALMAN - R1

Kullandığım kasayı tavsiye ediyorum,gerçeği resimdekinden daha güzel

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…