ASUS Strix GTX 1070 ısınma sorunu

Öner_5500

Kilopat
Daha fazla  
STRİX GTX 1070 ekran kartımı Valley Unugine'de test ettim sıcaklık değeri maximum 72 dereceyi gördü, bu normal mi?
Bir de fan devri 1700 ile 1900 rpm arasında gezinip durdu. Bu değerler nasıl sizce kartta bir problem var mı?

Bir de kart MSI AFTERBURNER ile bakıyorum gaming modda 1835 MHz'de çalışması gerekirken 1960 MHz'lere kadar çıkıyor, neden acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
STRİX GTX 1070 ekran kartımı Valley Unugine'de test ettim sıcaklık değeri maximum 72 dereceyi gördü, bu normal mi?
Gayet normal bir değer. Sorun yok.
Bir de kart MSI AFTERBURNER ile bakıyorum gaming modda 1835 MHz'de çalışması gerekirken 1960 MHz'lere kadar çıkıyor, neden acaba?
Nvidia'nın GPU Boost teknolojisi ile çok daha yüksek frekanslara çıkabiliyor kartlar. Sebebi bu, burada da bir sorun yok.
Gayet normal bir değer. Sorun yok.
Nvidia'nın GPU Boost teknolojisi ile çok daha yüksek frekanslara çıkabiliyor kartlar. Sebebi bu, burada da bir sorun yok.

Çözüm
Fanların devri gayet normal. Ses sorunu yoksa kafaya takılacak bir durum değil.

Fanların devri gayet normal. Ses sorunu yoksa kafaya takılacak bir durum değil.
Yok ses sorunu yok öyle zaten kartı ikinci el aldım. Aldığım arkadaş grafikerdi. 1900 MHz'lere çıkması Nvidia'nın kendi yaptığı bir durum mu yani?
Çünkü ben Asus yazılımı ile gaming modeda 1835 MHz'de kullanıyorum ama neden kendi MHz değerini arttırdığını tam anlayamadım. Acaba ben mi farkında olmadan OC yaptım? Çünkü AFTERBURNER ile baktığımda 1835 MHz görmem gerekirken 1900 MHz'lere kadar çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
1900 MHz'lere çıkması Nvidia'nın kendi yaptığı bir durum mu yani?
Çünkü ben Asus yazılımı ile gaming modeda 1835 MHz'de kullanıyorum ama neden kendi MHz değerini arttırdığını tam anlayamadım. Acaba ben mi farkında olmadan OC yaptım? Çünkü AFTERBURNER ile baktığımda 1835 MHz görmem gerekirken 1900 MHz'lere kadar çıkıyor.
Söylediğim gibi, Nvidia'nın GPU Boost teknolojisi sayesinde çıkıyor o frekansa. Kullanıcının bir müdahalesi ile değil.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı