Çözüldü Asus Strix GTX 1080 Ti Aşırı Isınma Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Oğuzhan Özer

Hectopat
Daha fazla  
Bende Asus ROG Strix GTX 1080 Ti var. Fark ettim ki gereğinden fazla ısınıyor. 80 derecenin altına düşmüyor. Ürünü Amerika'dan almıştım onun için Türkiye servisi ilgilenmiyor. İstanbul'da götürüp gösterebileceğim güvenilir bir yer var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle, 80 derece düzeyi "aşırı" bir sıcaklık değildir GPU'lar için. Hele ki 1080 Ti için hiç değil.
Daha serin çalışması için kasanızın hava sirkülasyonunu iyileştirin. Kasa içindeki havayı hızlı tahliye edin.
Öncelikle, 80 derece düzeyi "aşırı" bir sıcaklık değildir GPU'lar için. Hele ki 1080 Ti için hiç değil.
Daha serin çalışması için kasanızın hava sirkülasyonunu iyileştirin. Kasa içindeki havayı hızlı tahliye edin.

Çözüm
Hocam aşırı değildir ama o kadar güçlü bir kart için çok yüksek değil mi? Ben 1050 TI ile 65 derece üzerini hiç bir zaman görmedim, ki oyunlarda kullanımımı hep %100'de tutuyorum.

GTX 1050 Ti 75-80 W güç tüketirken, GTX 1080 Ti 300+W güç tüketiyor. Gayet normal.

Oyunu açtıktan 5 dk sonra bu derecelere çıkıyor, bilmiyorum normal mi değil mi. Hele CPU daha fazla ısınıyor. Corsair H60 sıvı soğutma takılı. Düzgün çalışıp çalışmadığını nasıl kontrol edebilieim bir bilginiz var mı?

Kasanızın içerisinde biriken sıcak havayı iyi bir şekilde tahliye ettiğinizden emin olun. Bende de 1080 var ve 80 dereceyi buluyordu sıcaklık. Sıcak hava tahliyesi için 2 adet fan aldım. 4-5 saat oyunda zaman geçirdim ve 72 dereceyi geçmedi sıcaklık.

Dikkatli olun aşırı ısınma ekran kartınızda dönüşü olmayan arızalara sonuç verebilir,tavsiyem daha fazla açmadan takviye soğutucu fan almanız.thermaltake riing 12 tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı